Annonse
Annonse
Stig Anders Ohrvik, Nordmørslista
Ytring
09 mai 2022 09:00
Del på Facebook
Foto: Berit Roald / NTB
Foto: Berit Roald / NTB
Dette er et debattinnlegg. Innholdet gir uttrykk for skribentens meninger og holdning.

Helt frem til 1990 var vi i Kristiansund velsignet med to dagsaviser. Konkurransen mellom de to avisene førte til at de begge skjerpet seg, de kjempet om de samme nyhetene, og to konkurrerende aviser borget for at leserne ble presentert for nyanserte vinklinger på de fleste saker. Kanskje særlig den politiske journalistikken nøt godt av dette. Så hørte det med til historien at Tidens Krav som A-presseavis ble sett på som et talerør for Arbeiderpartiet. Da Nordmørsposten kom ut med siste nummer i oktober 1990 bedyret Tidens Krav at de var bevisst på det ansvaret som lå på dem som nå skulle gå videre som eneste avis, og de forsikret at de skulle ta dette ansvaret på alvor. Men ennå i dag blir Tidens Krav tidvis beskyldt for å være et talerør for Arbeiderpartiet, og like regelmessig blir dette kontant avvist av Tidens Krav selv.

Jeg skal ikke ta på meg å føre bevis for det ene eller det andre, men innimellom er det som blir både dekket og publisert og det som ikke blir dekket og publisert så iøyenfallende at det ikke bør forbigås i like øredøvende stillhet som de ikke-omtalte sakene i Tidens Krav.

Begynnelsen av mai 2022 kan være et godt bilde på dette. Som god lokalavis har Tidens Krav første uka i mai 2022 dekket både hovedutvalgsmøter og formannskapsmøter, innsigelser fra statsforvalter og fylkeskommune, de har dekket uttalelser fra biskopen, innføring av elektrisk buss i neste anbudsrunde, utvikling i hotellovernatting, gratis ferger og en heller begredelig utvikling i KBK. De har selvsagt dekket mye mer enn dette også. Og alt dette er interessant, og det er viktig at det blir dekket.

Men likevel så er det altså den øredøvende stillheten rundt to saker som ikke er blitt dekket som glimrer med sitt fravær. For selv om det finnes de som snur seg bort og prøver å feie sykehuset i Kristiansund under teppet som «et tapt slag» eller «en død hest», så er altså kampen om sykehuset fortsatt den aller viktigste saken for veldig mange innbyggere. Og når vi vet det – enten vi liker det eller ikke – så er det altså mer enn oppsiktsvekkende at Tidens Krav ikke finner det for godt å dekke det når et av byens tre største parti får besøk av partiets stortingsrepresentanter fra Helse- og omsorgskomiteen som kommer til byen for å møte leger ved Kristiansund sykehus.

Artikkelen fortsetter under annonsen

Like oppsiktsvekkende er det at et forslag med påfølgende enstemmig vedtak i formannskapet om å be helsedirektoratet og ansvarlig statsråd om å forsere saksbehandlingen for å få godkjent to gynekologer ved samme sykehus for dermed å kunne gjenåpne fødeavdelingen blir forbigått og oversett. Denne saken gjaldt også et av de tre største partiene i byen.

Det er neppe noen stor overraskelse at i den første saken var det Senterpartiet som fikk besøk av sine stortingsrepresentanter, i den andre saken var det Nordmørslista som fremmet et forslag for formannskapet. Nå er ikke denne dekningen – eller mangel på dekning – noe nytt fenomen, og det tar nok ikke slutt i nær fremtid heller. Det er ikke spesielt vanskelig å gi en generell kommentar om manglende ressurser, redaksjonell vurdering og prioritering her, og det blir nok gjort her også. Skjønt i det aktuelle formannskapsmøtet var Tidens Krav til stede uansett, så det ville ikke kreve mer ressursbruk å dekke den saken enn de andre omtalte sakene.

Resultatet av å påpeke dette problemet kan fort bli å bli enda mer oversett enn vanlig de nærmeste ukene. Men det får våge seg. Innimellom må det åpenbare påpekes.

Du må være logget inn for å kommentere.
Debattregler   

Laster kommentar… Kommentaren blir oppdatert etter 00:00.

Bli den første til å kommentere.

Send oss leserinnlegg eller tips

Tekst, bilder og video til leserinnlegg, artikler og andre tips, kan sendes til tips@ksu.no.

Annonse
Havets sølv – kystens gull
Annonse

Tidligere meningsinnlegg

Siste kommentarer

Nils Hagseth 13 timer siden Eksportvegen fremfor Møreaksen
Kvifor er det så viktig å sette desse prosjekta opp mot kvarandre? "Nye veier " styrer det eine og vegvesenet ...
I følge Frank Sve (Frp), så er det rikelig med penger til å bygge veier: «Frp mener regjeringen har mer ...
Geir Gerhard Greger 5 dager siden Klimabispen møter olje og gassbyen
Kanskje hun kommer til byen for å gi byen den siste olje..
Kristian Haukås 5 dager siden Historien om Møreaksen
Har du ikke bedre ting å ta deg til på Stortinget enn å komme med sånnt greinalaust vås?
Roger Fjellstad Olsen 7 dager siden Pontius Pilatus-prisen til MDG
Det er jo komisk å kalle andre for Pontius Pilatus når en heter Hogne Hongset og skriver for Steigan og hjelper ...
Annonse

Hva skjer

Under finner du en oversikt over arrangement i Kristiansundsregionen.

Trykk her for å legge til arrangement

Trykk her for kalender i større format og valg av periode. Her vil du også kunne finne tilknyttede artikler og annonserte arrangementer.

Støtt KSU.NO via bank eller Vipps.

Annonse

Våre utvalgte