Vi bruker informasjonskapsler for å forbedre brukeropplevelsen. Besøk vår personvernside for mer detaljer.
Annonse
KSU – Vipps – desktop
Stig Anders Ohrvik, Nordmørslista
Ytring
09 mai 2022 09:00
Del på Facebook
Foto: Berit Roald / NTB
Foto: Berit Roald / NTB
Dette er et debattinnlegg. Innholdet gir uttrykk for skribentens meninger og holdning.
Denne artikkelen er over 12 måneder gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Helt frem til 1990 var vi i Kristiansund velsignet med to dagsaviser. Konkurransen mellom de to avisene førte til at de begge skjerpet seg, de kjempet om de samme nyhetene, og to konkurrerende aviser borget for at leserne ble presentert for nyanserte vinklinger på de fleste saker. Kanskje særlig den politiske journalistikken nøt godt av dette. Så hørte det med til historien at Tidens Krav som A-presseavis ble sett på som et talerør for Arbeiderpartiet. Da Nordmørsposten kom ut med siste nummer i oktober 1990 bedyret Tidens Krav at de var bevisst på det ansvaret som lå på dem som nå skulle gå videre som eneste avis, og de forsikret at de skulle ta dette ansvaret på alvor. Men ennå i dag blir Tidens Krav tidvis beskyldt for å være et talerør for Arbeiderpartiet, og like regelmessig blir dette kontant avvist av Tidens Krav selv.

Jeg skal ikke ta på meg å føre bevis for det ene eller det andre, men innimellom er det som blir både dekket og publisert og det som ikke blir dekket og publisert så iøyenfallende at det ikke bør forbigås i like øredøvende stillhet som de ikke-omtalte sakene i Tidens Krav.

Annonse
Annonse

Begynnelsen av mai 2022 kan være et godt bilde på dette. Som god lokalavis har Tidens Krav første uka i mai 2022 dekket både hovedutvalgsmøter og formannskapsmøter, innsigelser fra statsforvalter og fylkeskommune, de har dekket uttalelser fra biskopen, innføring av elektrisk buss i neste anbudsrunde, utvikling i hotellovernatting, gratis ferger og en heller begredelig utvikling i KBK. De har selvsagt dekket mye mer enn dette også. Og alt dette er interessant, og det er viktig at det blir dekket.

Men likevel så er det altså den øredøvende stillheten rundt to saker som ikke er blitt dekket som glimrer med sitt fravær. For selv om det finnes de som snur seg bort og prøver å feie sykehuset i Kristiansund under teppet som «et tapt slag» eller «en død hest», så er altså kampen om sykehuset fortsatt den aller viktigste saken for veldig mange innbyggere. Og når vi vet det – enten vi liker det eller ikke – så er det altså mer enn oppsiktsvekkende at Tidens Krav ikke finner det for godt å dekke det når et av byens tre største parti får besøk av partiets stortingsrepresentanter fra Helse- og omsorgskomiteen som kommer til byen for å møte leger ved Kristiansund sykehus.

Annonse
Annonse

Like oppsiktsvekkende er det at et forslag med påfølgende enstemmig vedtak i formannskapet om å be helsedirektoratet og ansvarlig statsråd om å forsere saksbehandlingen for å få godkjent to gynekologer ved samme sykehus for dermed å kunne gjenåpne fødeavdelingen blir forbigått og oversett. Denne saken gjaldt også et av de tre største partiene i byen.

Det er neppe noen stor overraskelse at i den første saken var det Senterpartiet som fikk besøk av sine stortingsrepresentanter, i den andre saken var det Nordmørslista som fremmet et forslag for formannskapet. Nå er ikke denne dekningen – eller mangel på dekning – noe nytt fenomen, og det tar nok ikke slutt i nær fremtid heller. Det er ikke spesielt vanskelig å gi en generell kommentar om manglende ressurser, redaksjonell vurdering og prioritering her, og det blir nok gjort her også. Skjønt i det aktuelle formannskapsmøtet var Tidens Krav til stede uansett, så det ville ikke kreve mer ressursbruk å dekke den saken enn de andre omtalte sakene.

Resultatet av å påpeke dette problemet kan fort bli å bli enda mer oversett enn vanlig de nærmeste ukene. Men det får våge seg. Innimellom må det åpenbare påpekes.

Annonse
Annonse
Du må være logget inn for å kommentere.
Debattregler   

Laster kommentar… Kommentaren blir oppdatert etter 00:00.

Bli den første til å kommentere.

Likte du denne artikkelen?

Hjelp oss å utvikle KSU.NO videre og bidra med å opprettholde tjenesten fritt tilgjengelig for alle!

Vipps valgfritt beløp til 614043.

Tusen takk!

Send oss leserinnlegg eller tips

Tekst, bilder og video til leserinnlegg, artikler og andre tips, kan sendes til tips@ksu.no.

Annonse
Annonse
KSU – Vipps – mobil

Innlogging

Siste kommentarer

Geir Ole Sætremyr 18 timer siden Køkultur og samferdsel – Romsdal må våkne
@Terje SundsbøDet RR vil er å dele trinn 1 i to delstrekningar. Etter slik eg forstår vil der måtte sendast inn ...
Geir Ole Sætremyr 18 timer siden Køkultur og samferdsel – Romsdal må våkne
@Terje SundsbøPå sikt vil det nok komme krav om avlasting, og ny tunellI første omgang foreslår SVV å innføre bompengar for ...
Terje Sundsbø 19 timer siden Køkultur og samferdsel – Romsdal må våkne
@Geir Ole SætremyrMener du at ÅDT som SVV opererer med er feil? Blir det ikke behov for å utvide Ålesundstunnelene?På Sunnmøre vil ...
Terje Sundsbø 19 timer siden Køkultur og samferdsel – Romsdal må våkne
@Geir Ole SætremyrTror du det blir enda en KS2-analyse for trinn 1 på Møreaksen? Hvorfor?Lureriet er å forsøke å fremstille det som ...
Geir Ole Sætremyr 1 dager siden Køkultur og samferdsel – Romsdal må våkne
@Terje SundsbøKorlebis vi bompengeproposisjonen sjå ut, og evt ny KS2?
Geir Ole Sætremyr 1 dager siden Køkultur og samferdsel – Romsdal må våkne
@Terje SundsbøOppslaget er knytt til konsekvensen av auka ÅDT i Ålesundstunellane. Og det er SVV som har gitt analysen.
Annonse

Støtt KSU.NO via bank eller Vipps.

Annonse