Annonse
Annonse
KSU – Vipps – mobil
Rasmus Rasmussen
Ytring
20 mai 2022 09:46
Del på Facebook
Illustrasjon: Rambøll
Illustrasjon: Rambøll
Dette er et debattinnlegg. Innholdet gir uttrykk for skribentens meninger og holdning.

Frank Sve, Frps transportpolitiske talsperson og nestleder i Stortingets Transportkomité, samt fylkesleder i Møre og Romsdal, mener regjeringen har mer enn nok penger til veibygging i Norge. Sve hevder overfor Nettavisen 12.05.2022 at pengesekken og pengebingen renner over. Men Geir A. Stenseth, leder i Fremskrittspartiets fylkestingsgruppe i Møre og Romsdal, er av en helt annen oppfatning. Han hevder i et leserinnlegg 15.05.2022 at dersom Møreaksen blir bygd, vil det gå årtier på årtier før andre prosjekt her i fylket vil kunne komme i posisjon til finansiering.

Det tragiske er at begge tar fullstendig feil. Pengesekken renner ikke over, spesielt ikke i tider med et krigførende naboland og medfølgende store kostnadsøkninger. Dette er som vanlig en gedigen løgnaktig bløff fra Frank Sve og Frp.

Geir A. Stenseth har kanskje blitt forledet av Terje Tovan og Møre uten Møreaksen sine løgnaktige annonser i forkant av sine nylige folkemøter. MuM hevder at bevilgningene til Møreaksen blir «kuppet» av Statens Vegvesen som vil starte opp byggingen av deler av strekningen på E39 mellom Ålesund og Molde, og at andre prosjekter i fylket da må utsettes.

Dette er renspikket løgn. Om det bevilges 24 mrd. til Møreaksen, så er dette ikke en pott av frie midler til Møre og Romsdal fylke, men øremerket fergefri E39 på strekningen Ålesund–Molde. Disse pengene kan verken brukes til E136 Bjorli–Vestnes eller andre samferdselsprosjekter i fylket. Sier man nei til Møreaksen så forsvinner disse 24 mrd. kronene ut av fylket til høyt prioriterte prosjekter i andre deler av landet.

Geir A. Stenseth farer med usannheter når han hevder at Møreaksen rammer finansieringen av andre prosjekter i fylket. Tvert imot, stopper man Møreaksen, så må Møre og Romsdal fylkeskommune finansiere fastlandsforbindelsene til Otrøya og Gossen, øyene vest for Molde. Å si nei til Møreaksen gir dermed langt mindre penger igjen til veibygging ellers i fylket, i lang tid framover. Dette er det motsatte av hva Frp hevder.

annonse

Geir A. Stenseth mener man må prioritere Eksportvegen fremfor Møreaksen. Det er svært urovekkende at han ikke har oppfattet at det er Nye Veier AS som er tildelt oppgaven med å bygge Eksportveien E139 Dombås–Vestnes, mens det er Statens Vegvesen som har fått oppdraget med å bygge Møreaksen E39 Ålesund–Molde. Nye Veier AS får sine årlige bevilgninger helt uavhengig av tildelingene til Statens Vegvesen, og Nye Veier AS prioriterer sine prosjekter ut fra egne kriterier, helt upåvirket av politikere og Statens Vegvesen. Bevilgningene til Møreaksen har således ingen påvirkning på byggingen av Eksportveien. Begge veiene er altså prioritert, og å stoppe Møreaksen har ingen innflytelse på Nye Veier sine beslutninger om Eksportveien.

Det er også sørgelig at Geir A. Stenseth ikke har oppfattet at Eksportveien og Møreaksen har felles trasé fra Ålesund til Ørskogfjellet. Når Stenseth vil prioritere strekningen E136 Ålesund–Digerneset–Sjøholt, så er dette også faktisk E39 Møreaksen på samme strekning. Det er fullstendig meningsløst å stoppe byggingen av Møreaksen, når det er de nøyaktig samme strekningene på Møreaksen han ønsker å prioritere.

Beklageligvis synes motivet og drivkraften til Geir A. Stenseth og Frp å være å skape splid og misnøye, og fyre opp under den velkjente fogderistriden. Det er veiene nær Ålesund og trafikken til og fra hans egen by, der han tidligere var varaordfører, som skal prioriteres. Da må fergefri forbindelse til Molde stoppes. Med alle midler. Også løgner.

Du må være logget inn for å kommentere.
Debattregler   

Laster kommentar… Kommentaren blir oppdatert etter 00:00.
Send oss leserinnlegg eller tips

Tekst, bilder og video til leserinnlegg, artikler og andre tips, kan sendes til tips@ksu.no.

Annonse
Annonse

Hva skjer

Under finner du en oversikt over arrangement i Kristiansundsregionen.

Foreslå arrangement

Vis kalender

Innlogging

Tidligere meningsinnlegg

Siste kommentarer

Anne Mari Sandshamn 1 dager siden Alvorlig av Statens Vegvesen
@Terje SundsbøSa ikke at det var trygt, men tryggere for mennesker, da det er lett å komme seg av en ferge, ...
Terje Sundsbø 2 dager siden Alvorlig av Statens Vegvesen
@Anne Mari SandshamnOm «vertskapet» er en idrettsturnering eller et annet kulturarrangement man deltar på, så kan man ikke dra før det er ...
Anne Mari Sandshamn 2 dager siden Alvorlig av Statens Vegvesen
@Terje SundsbøBrann på ferge er ingen fare for passasjerer, det er bare å gå i en livbåt. Det er inge store ...
Terje Sundsbø 2 dager siden Alvorlig av Statens Vegvesen
Det er svært alvorlig når Jørn Inge Løvik, daglig leder Romsdalsaksen AS, unnlater å nevne at med Møreaksen så blir ...
Terje Sundsbø 2 dager siden Alvorlig av Statens Vegvesen
@Anne Mari SandshamnJeg tror de fleste følger dine velmenende råd. Men svær ofte skjer det uforutsette ting. Og du kan jo ikke ...
Anne Mari Sandshamn 2 dager siden Alvorlig av Statens Vegvesen
@Terje SundsbøOm du stresser av gårde i frykt for å møte en stengt fergebom,bør du lære deg å starte avreise tidliger. ...
Annonse

Hva skjer

Under finner du en oversikt over arrangement i Kristiansundsregionen.

Foreslå arrangement

Vis kalender

Støtt KSU.NO via bank eller Vipps.

Annonse

Våre utvalgte