Vi bruker informasjonskapsler for å forbedre brukeropplevelsen. Besøk vår personvernside for mer detaljer.
Annonse
KSU – Vipps – desktop
Annonse
Stig Anders Ohrvik, Nordmørslista
Ytring
24 august 2022 13:17
Del på Facebook
Foto: Steinar Melby / KSU.NO
Foto: Steinar Melby / KSU.NO
Dette er et debattinnlegg. Innholdet gir uttrykk for skribentens meninger og holdning.

Stortingsrepresentant Helge Orten leverte 11. august et spørsmål til helse- og omsorgsminister Ingvild Kjerkol der han spurte om helse- og omsorgsministeren er enig med stortingsrepresentant Geir Inge Lien i at akutt- og fødetilbudet skal videreføres i Kristiansund også etter at det nye fellessjukehuset for Nordmøre og Romsdal står ferdig i 2025.

Stortingsrepresentanten hadde muligens håpet på et annet svar enn for eksempel jeg ville håpet på, men jeg synes uansett det var bra at spørsmålet ble stilt. Jeg hadde nok ventet at svaret i praksis ville være en gjentagelse av regjeringens tiltredelseserklæring og lite annet, men i likhet med spørsmålsstilleren kunne jeg godt tenkt meg et klarere svar enn det. Nå som statsråden har svart ser jeg at spørsmålsstilleren ikke er helt fornøyd med svaret. Selv om også jeg fortsatt kunne tenkt meg et enda klarere svar, er jeg likevel mer fornøyd med svaret enn jeg hadde sett for meg på forhånd.

Det er nemlig én setning i statsrådens svar som det er særlig verdt å merke seg. Statsråden sier:

«I Hurdalsplattformen fastslår regjeringen at det skal sikres et trygt føde- og barseltilbud på Nordmøre og i Romsdal, og fødeavdeling i Kristiansund.»

I tiltredelseserklæringen er det ordet «fødetilbud» som brukes, og selv om regjeringspartiene er blitt utfordret på det tidligere, er dette den første gangen jeg ser at statsråden eller andre fra regjeringspartiene presiserer at det skal forstås som at det skal sikres en fødeavdeling i Kristiansund.

Det er veldig bra.

Så håper jeg selvfølgelig at vi ikke blir skuffet etter statsrådens besøk i Kristiansund 25. august, og at statsråden holder fast på tiltredelseserklæringen og den etterlengtede presiseringen som kom i statsrådens svar 23. august.

annonse

Du må være logget inn for å kommentere.
Debattregler   

Laster kommentar… Kommentaren blir oppdatert etter 00:00.

Bli den første til å kommentere.

Send oss leserinnlegg eller tips

Tekst, bilder og video til leserinnlegg, artikler og andre tips, kan sendes til tips@ksu.no.

Annonse
Annonse
KSU – Vipps – mobil

Innlogging

Tidligere meningsinnlegg

Siste kommentarer

Hva sier løgneren som bevisst, og mot bedre vitende, kontinuerlig forsøker å villede folket til å tro at Møreaksen er ...
Anne Mari Sandshamn 16 timer siden Svindyrt med Møreaksen!
@Terje G. FinnøySå enig med deg. Det finnes mange parti som ikke er så ivrig på dette "drømmeslottet". Jeg vet iaffal hva ...
Terje G. Finnøy 1 dager siden Svindyrt med Møreaksen!
Bom og litt til. På Åndalsnes ønskes/kreves det nå fartsdumper ifbm. E136I Steinkjer fikk man E6 rett gjennom byen. Nå ...
@Terje SundsbøTakk det samme til deg og  :)  Jeg ler og masse hver dag :) 
@Anne Mari SandshamnJeg ler masse – bare fortsett å skrive du….
@Terje SundsbøDette er voksen humor det, ikke barnslig slik du ser det :)  Du må aldri bli så voksen at du ...
Annonse

Støtt KSU.NO via bank eller Vipps.

Annonse

Våre utvalgte