Vi bruker informasjonskapsler for å forbedre brukeropplevelsen. Besøk vår personvernside for mer detaljer.
Annonse
KSU – Vipps – desktop
Annonse
Ketil S. Andersen
Ytring
02 februar 2023 11:40
Del på Facebook
Foto: Halvard Alvik / NTB
Foto: Halvard Alvik / NTB
Dette er et debattinnlegg. Innholdet gir uttrykk for skribentens meninger og holdning.

Professor Jan Emblemsvåg med flere fra NTNU, leverer et meget bra innlegg på tk.no om kjernekraft. Mange hevder i dag at det store problemet er utslipp av CO2 og at det er dette som forårsaker global oppvarming. Dersom utslipp ikke stanses så vil vi gå inn i en periode med klimakrise, hevdes det.

Symbolpolitikk

Det brukes mange milliarder på prosjekter for å redusere utslipp av CO2, bl.a. fangst/lagring (CCS), elektrifisering og vindkraft. CCS på Klemetsrud koster 10 mrd å bygge for å fange 1% av Norges utslipp. Det nye er elektrifisering av anlegget på Melkøya i Finnmark i en situasjon der vi vet at vi har lite elektrisk kraft.

Statsminister Støre stiller som alltid opp på NRK for å vise eierskap til prosjektet. Felles for dem alle er at dersom CO2 ikke er problemet, så er alle disse prosjektene og milliardene bortkastet. Selv om hele Norge stenges ned vil det totale utslippet av CO2 i verden kun reduseres med 1 promille. Politikerne fremhever prinsippet. Vi må bidra. Symbolpolitikk.

Kjernekraft er problemløseren

Kjernekraft løser jo problemet, fordi denne gir stabil elektrisk kraft uten utslipp av CO2. Er det ikke logisk å produsere CO2-fri energi, selv om det fører til noe avfall som er radioaktivt, dersom alternativet er kriser? Men politikerne hører ikke på det øret og bygger heller ned kjernekraften. Samtidig må helsevesenet kutte i aktiviteten så folk i stedet dør av vanlige sykdommer fordi symbolpolitikken sluker pengene.

Priser for uløste oppdrag

Så får vi også se bort fra at vi etter hvert vil få kjempestort avfallsproblem bestående av utslitte vindmøller. Så observerer vi også at til tross for at ledere ikke greier å utføre oppdragene sine med bl.a. stengte fødeavdelinger, så tildeles de likevel priser.

Statsminister Støre seiler også opp som en god kandidat.

annonse

Du må være logget inn for å kommentere.
Debattregler   

Laster kommentar… Kommentaren blir oppdatert etter 00:00.
  • Denne kommentaren er avpublisert.
    Ketil Strand Andersen · 1 måneder siden
    Merk at de to tårnene man ser på illustrasjonsfotoet er kjøletårn som brukes i varme land for å redusere temperaturen på kjølevann som anlegget trenger. Slike tårn er unødvendige i Norge. 
Send oss leserinnlegg eller tips

Tekst, bilder og video til leserinnlegg, artikler og andre tips, kan sendes til tips@ksu.no.

Annonse
Annonse

Innlogging

Tidligere meningsinnlegg

Siste kommentarer

Terje Sundsbø 11 timer siden Skandalene fra Frp omkring Møreaksen
Pressen fungerer som sandkassen til den privatpraktiserende stortingspolitikeren fra Frp, som kontinuerlig sprer om seg med «fake news» om Møreaksen, ...
Hva sier løgneren som bevisst, og mot bedre vitende, kontinuerlig forsøker å villede folket til å tro at Møreaksen er ...
Anne Mari Sandshamn 1 dager siden Svindyrt med Møreaksen!
@Terje G. FinnøySå enig med deg. Det finnes mange parti som ikke er så ivrig på dette "drømmeslottet". Jeg vet iaffal hva ...
Terje G. Finnøy 2 dager siden Svindyrt med Møreaksen!
Bom og litt til. På Åndalsnes ønskes/kreves det nå fartsdumper ifbm. E136I Steinkjer fikk man E6 rett gjennom byen. Nå ...
@Terje SundsbøTakk det samme til deg og  :)  Jeg ler og masse hver dag :) 
@Anne Mari SandshamnJeg ler masse – bare fortsett å skrive du….
Annonse

Støtt KSU.NO via bank eller Vipps.

Annonse

Våre utvalgte