Vi bruker informasjonskapsler for å forbedre brukeropplevelsen. Besøk vår personvernside for mer detaljer.
Annonse
Annonse
Frank Sve, stortingsrepresentant for FrP
Ytring
02 februar 2023 11:01
Del på Facebook
Helseforetaksmodellen har i lang tid revet i stykker det meste av samarbeid mellom Nordmøre og Romsdal med sin rasering av helsetjenestene på Nordmøre, skriver Frank Sve.
Helseforetaksmodellen har i lang tid revet i stykker det meste av samarbeid mellom Nordmøre og Romsdal med sin rasering av helsetjenestene på Nordmøre, skriver Frank Sve.
Dette er et debattinnlegg. Innholdet gir uttrykk for skribentens meninger og holdning.

Helse Møre og Romsdal har bevist på ein klar og tydeleg måte at dei ikkje verken lyttar eller bryr seg om folket, og slike byråkratiske udemokratiske vesen må leggjast ned.

Helseforetaka utan politisk og folkevalgte styrer, lever sitt eige liv i sin byråkratiske verden, heilt på sida av folket.

Annonse
Annonse

Det vi alle her i fylket har opplevd er eit helseforetak som ikkje bryr seg om folkevalgte nivå, eller innbyggjarane sine meiningar, men berre turar fram på eige hand.

I lang tid har dette «vesenet» fått rive sundt det meste av samarbeid mellom Nordmøre og Romsdal med sin rasering av helsetjenestene i Nordmøre.

No har helseforetaket på nytt sett augene på ein ny region der helsetjenestene skal rivast sundt.

No er det Søre Sunnmøre som skal få føle «vesenet» si makt, og der ein igjen ikkje verken bryr seg om folkevalgt system eller folket si vilje.

Annonse
Annonse

Eit maktarroganse «vesen» i form av eit helseføretak med sitt udemokratiske ikkje folkevalgte styre, torer ikkje møte folket i fakkelaksjonen og lytte til folket ang Mork rehabiliteringssenter.

Dette udemokratiske ikkje folkevalgte styret veit best må du vite. Med ein direktør som irritert og arrogant hissar seg opp over folket og dei folkevalgt sitt engasjement i saka, burde hatt seg eit kurs i demokratiske prosessar.

Det er openbart for alle at helseforetaka må leggjast ned. Vi har ikkje bruk for eit byråkratisk, svindyrt, unødvendig nivå i drifta av helsetjenestene her i landet.

Driftinga av noko av dei viktigaste tjenestene her i landet, sjukehusa og tjenestene ikring dette, må leggjast under demokratisk og folkevalgt styre igjen.

FrP ynskjer helseforetaka lagt ned. Vi meiner att mest mulig av disponible midlar må gå til helsetjenester, og ikkje til drift av byråkrati og udemokratiske helseforetak.

La Mork leve, Ikkje røyv fødetilbodet på Volda sjukehus. Bruk pengane på nødvendige helsetjenester til folket, og ikkje til udemokratiske helseforetak.

Annonse
Annonse
Du må være logget inn for å kommentere.
Debattregler   

Laster kommentar… Kommentaren blir oppdatert etter 00:00.

Bli den første til å kommentere.

Send oss leserinnlegg eller tips

Tekst, bilder og video til leserinnlegg, artikler og andre tips, kan sendes til tips@ksu.no.

Annonse
Annonse

Innlogging

Siste kommentarer

Ansgar Dypbukt 17 timer siden Strømprisen til himmels
Sier meg enig i alt du skriver, strøm prisen er jo helt forferdelig ikke bare den, men nettleia er jo ...
Geir Ole Sætremyr 2 dager siden Møreaksen er det eneste alternativet
@Terje SundsbøSaksa frå referansegruppemøte 17.08.23: Forslag NTP 2024- 2036: Forslaget til ny plan innebærer mer enn halvering av årlige midler til vegbygging ...
Geir Ole Sætremyr 7 dager siden Møreaksen er det eneste alternativet
@Terje SundsbøDu marmar på med ditt og spissformuleringar.
Terje Sundsbø 7 dager siden Møreaksen er det eneste alternativet
@Geir Ole SætremyrDu har rett i at realisme er en dyd – gratis ferge koster staten dyrt. Fergeavløsningsprosjekter blir derfor mer lønnsomme ...
Geir Ole Sætremyr 8 dager siden Møreaksen er det eneste alternativet
@Terje SundsbøRealisme er også ein dyd. Sande Fastllandssamband AS har eksistert i 20 år+. Urealistisk. Nå oppgraderast fergebåsane på 4 stopp ...
Terje Sundsbø 8 dager siden Møreaksen er det eneste alternativet
@Geir Ole SætremyrDu har altså brukt snart én time på å vente på ferger, og brukt nesten én time om bord på ...
Annonse

Støtt KSU.NO via bank eller Vipps.

Annonse