Vi bruker informasjonskapsler for å forbedre brukeropplevelsen. Besøk vår personvernside for mer detaljer.
Annonse
KSU – Vipps – desktop
Annonse
Frank Sve, stortingsrepresentant for FrP
Ytring
02 februar 2023 11:01
Del på Facebook
Helseforetaksmodellen har i lang tid revet i stykker det meste av samarbeid mellom Nordmøre og Romsdal med sin rasering av helsetjenestene på Nordmøre, skriver Frank Sve.
Helseforetaksmodellen har i lang tid revet i stykker det meste av samarbeid mellom Nordmøre og Romsdal med sin rasering av helsetjenestene på Nordmøre, skriver Frank Sve.
Dette er et debattinnlegg. Innholdet gir uttrykk for skribentens meninger og holdning.

Helse Møre og Romsdal har bevist på ein klar og tydeleg måte at dei ikkje verken lyttar eller bryr seg om folket, og slike byråkratiske udemokratiske vesen må leggjast ned.

Helseforetaka utan politisk og folkevalgte styrer, lever sitt eige liv i sin byråkratiske verden, heilt på sida av folket.

annonse

Det vi alle her i fylket har opplevd er eit helseforetak som ikkje bryr seg om folkevalgte nivå, eller innbyggjarane sine meiningar, men berre turar fram på eige hand.

I lang tid har dette «vesenet» fått rive sundt det meste av samarbeid mellom Nordmøre og Romsdal med sin rasering av helsetjenestene i Nordmøre.

No har helseforetaket på nytt sett augene på ein ny region der helsetjenestene skal rivast sundt.

No er det Søre Sunnmøre som skal få føle «vesenet» si makt, og der ein igjen ikkje verken bryr seg om folkevalgt system eller folket si vilje.

annonse

Eit maktarroganse «vesen» i form av eit helseføretak med sitt udemokratiske ikkje folkevalgte styre, torer ikkje møte folket i fakkelaksjonen og lytte til folket ang Mork rehabiliteringssenter.

Dette udemokratiske ikkje folkevalgte styret veit best må du vite. Med ein direktør som irritert og arrogant hissar seg opp over folket og dei folkevalgt sitt engasjement i saka, burde hatt seg eit kurs i demokratiske prosessar.

Det er openbart for alle at helseforetaka må leggjast ned. Vi har ikkje bruk for eit byråkratisk, svindyrt, unødvendig nivå i drifta av helsetjenestene her i landet.

Driftinga av noko av dei viktigaste tjenestene her i landet, sjukehusa og tjenestene ikring dette, må leggjast under demokratisk og folkevalgt styre igjen.

FrP ynskjer helseforetaka lagt ned. Vi meiner att mest mulig av disponible midlar må gå til helsetjenester, og ikkje til drift av byråkrati og udemokratiske helseforetak.

La Mork leve, Ikkje røyv fødetilbodet på Volda sjukehus. Bruk pengane på nødvendige helsetjenester til folket, og ikkje til udemokratiske helseforetak.

annonse

Du må være logget inn for å kommentere.
Debattregler   

Laster kommentar… Kommentaren blir oppdatert etter 00:00.

Bli den første til å kommentere.

Send oss leserinnlegg eller tips

Tekst, bilder og video til leserinnlegg, artikler og andre tips, kan sendes til tips@ksu.no.

Annonse
Annonse

Innlogging

Tidligere meningsinnlegg

Siste kommentarer

Terje Sundsbø 12 timer siden Skandalene fra Frp omkring Møreaksen
Pressen fungerer som sandkassen til den privatpraktiserende stortingspolitikeren fra Frp, som kontinuerlig sprer om seg med «fake news» om Møreaksen, ...
Hva sier løgneren som bevisst, og mot bedre vitende, kontinuerlig forsøker å villede folket til å tro at Møreaksen er ...
Anne Mari Sandshamn 1 dager siden Svindyrt med Møreaksen!
@Terje G. FinnøySå enig med deg. Det finnes mange parti som ikke er så ivrig på dette "drømmeslottet". Jeg vet iaffal hva ...
Terje G. Finnøy 2 dager siden Svindyrt med Møreaksen!
Bom og litt til. På Åndalsnes ønskes/kreves det nå fartsdumper ifbm. E136I Steinkjer fikk man E6 rett gjennom byen. Nå ...
@Terje SundsbøTakk det samme til deg og  :)  Jeg ler og masse hver dag :) 
@Anne Mari SandshamnJeg ler masse – bare fortsett å skrive du….
Annonse

Støtt KSU.NO via bank eller Vipps.

Annonse

Våre utvalgte