Vi bruker informasjonskapsler for å forbedre brukeropplevelsen. Besøk vår personvernside for mer detaljer.
Annonse
KSU – Vipps – desktop
Annonse
Del på Facebook
Foto: Kurt Helge Røsand / KSU.NO
Foto: Kurt Helge Røsand / KSU.NO
Dette er et debattinnlegg. Innholdet gir uttrykk for skribentens meninger og holdning.

INP ønsker å legge forholdene bedre til rette for gründere som ønsker å skape, innovere og tilby tjenester til private bedrifter og til det offentlige.

Norge vil trenge mange nye arbeidsplasser i årene som kommer. Vi vil omstille Norge med kompetanseutvikling og innovasjon. Politisk vil vi legge til rette for inkluderende nyskapning som gir forenkling og forståelse i hverdagen.

  • Vi må fjerne formuesskatten på arbeidende kapital
  • Vi må legge om beskatningen for bedrifter til etterskuddsvis
  • Vi må gi gründere en overgangsordning med redusert arbeidsgiveravgift etc.
  • Ikke minst må vi legge til rette for økt videreforedling i Norge

Dessverre ser vi at det faktisk er det motsatte som skjer. Det siste er grunnrente-beskatning. Hadde det ikke medført mer stabile, langsiktige inntekter til stat og kommune om man i stedet la til rette for å foredle fisken i Norge? Ville ikke det gitt flere arbeidsplasser lokalt? Ville ikke det gitt mindre utslipp, da man slipper å sende fiske med fly til Kina eller andre plasser?

Stortinget har kastet seg på det grønne skiftet til EU, et grønt skifte som vil koste skjorta for oss i Norge. Vi har nok partier som skal stenge oljekrana, men hvordan skal man da evne å opprettholde det velferdssamfunnet vi har i dag? Når vi har en politikk som med all tydelighet sier at vi skal eksportere råstoff til EU og importere ferdige produkter fra EU. Om vi ikke har et handelsunderskudd med EU fra før, vil det ikke bli mindre når olja en gang tar slutt.

Skal EUs grønne skifte virkelig fungere, noe som er så viktig for Stortinget, må vi snu økonomien vår fra råvareeksportør til å eksportere produkter. Dette er en jobb vi må starte med nå, vi kan ikke vente til olja tar slutt – da er det for sent.

annonse

Møre og Romsdal er et industrifylke, et fylke med massiv verdiskapning, med en gründerholdning og et ønske om å skape verdier. Herøy og Ålesund er to av de kommunene i Norge med høyest verdiskapning. Det blir derfor med avmakt man opplever den sentraliseringspolitikken som føres fra Stortingssalen. Ja, hvordan skal man ellers forklare hvordan man melker næringslivet i distriktene for å tilføre ekstra midler i mer sentrale strøk. Det er i distriktene verdiskapningen skjer.

Industri og Næringspartiet (INP) er det eneste partiet i Norge som har mot til å sette krav om arbeidserfaring for å ha sentrale verv! Vi trenger faktisk folk i politikken som har kjent på det å vurdere hvilken regning jeg skal betale denne måneden. At betalingen må utsettes til etter lønning.

Er det ingen på Stortinget som evner å tenke konsekvenser for Norge og Norges befolkning? Eller er skyggelappene overfor EU så store?

I INP tok vi i bruk et begrep KONSEKVENSPOLITIKK. Møre og Romsdal INP vil når du gir oss tillit gjøre vårt ytterste for at vi fortsatt skal være et lokomotiv i industrien i Norge.

Les partiprogrammet og mer om Industri- og Næringspartiet på partiets nettside.

annonse

Du må være logget inn for å kommentere.
Debattregler   

Laster kommentar… Kommentaren blir oppdatert etter 00:00.

Bli den første til å kommentere.

Send oss leserinnlegg eller tips

Tekst, bilder og video til leserinnlegg, artikler og andre tips, kan sendes til tips@ksu.no.

Annonse
KSU – Vipps – desktop
Annonse

Innlogging

Tidligere meningsinnlegg

Siste kommentarer

Terje Sundsbø 12 timer siden Skandalene fra Frp omkring Møreaksen
Pressen fungerer som sandkassen til den privatpraktiserende stortingspolitikeren fra Frp, som kontinuerlig sprer om seg med «fake news» om Møreaksen, ...
Hva sier løgneren som bevisst, og mot bedre vitende, kontinuerlig forsøker å villede folket til å tro at Møreaksen er ...
Anne Mari Sandshamn 1 dager siden Svindyrt med Møreaksen!
@Terje G. FinnøySå enig med deg. Det finnes mange parti som ikke er så ivrig på dette "drømmeslottet". Jeg vet iaffal hva ...
Terje G. Finnøy 2 dager siden Svindyrt med Møreaksen!
Bom og litt til. På Åndalsnes ønskes/kreves det nå fartsdumper ifbm. E136I Steinkjer fikk man E6 rett gjennom byen. Nå ...
@Terje SundsbøTakk det samme til deg og  :)  Jeg ler og masse hver dag :) 
@Anne Mari SandshamnJeg ler masse – bare fortsett å skrive du….
Annonse

Støtt KSU.NO via bank eller Vipps.

Annonse

Våre utvalgte