Vi bruker informasjonskapsler for å forbedre brukeropplevelsen. Besøk vår personvernside for mer detaljer.
Annonse
KSU – Vipps – desktop
Annonse
Del på Facebook
Foto: Berit Roald / NTB
Foto: Berit Roald / NTB
Dette er et debattinnlegg. Innholdet gir uttrykk for skribentens meninger og holdning.

Det er mange måter å fusjonere, gå sammen eller hva man nå enn skal kalle det.

For oss, Møre og Romsdal INP og Helsepartiet i Møre og Romsdal startet denne ferden en dag før valget i 2021, med en seanse hos NRK i Ålesund der småpartiene var inne til intervju. Dette var første gang Vi som fylkesledere snakket sammen, og den første spiren til et samarbeid var sådd.

annonse

Under årsmøtene til de to fylkespartiene i 2022 ble gjort likelydende vedtak om listesamarbeid i 2023.

Forsommeren 2022 var det de første måtene mellom INP og Helsepartiet sentralt som kulminerte uten noe avtale. Så sein høsten 22 ble INP kontaktet av Helsepartiet igjen og prosessen ble tatt opp igjen og var endelig 31. januar i år der Helsepartiet i ekstraordinært landsmøte sa ja til det intensjonsavtalen som da lå på bordet.

Helsepartiet går inn i INP

Det er røster i dette landet som mener at det er for mange parti, noen mener det er en styrke for demokratiet. Det er mange meninger om det. Men det er en kjensgjerning at mange av småpartiene har et noe snevert partiprogram. Vi har gjort noe med det.

INP har i utgangspunktet et godt helhetlig partiprogram, men erkjenner at vi kunne vært sterkere på de myke verdiene. Vi har mange likheter med Helsepartiet og derfor ser vi på denne sammenslåingen som veldig posestiv. Dette vil bidra til et styrket partiprogram. Helsepartiet sine tillitsvalgte får hånden om den helsepolitiske biten i partiprogrammet.

annonse

Nå er det ulikheter i partiprogrammene, derfor har vi i denne fusjonen gjort det slik at vi viderefører partiprogrammet til INP som blir styrket med helsepolitikken til Helsepartiet.

Med Helsepartiet sin inntreden i INP har vi i Møre og Romsdal ti lokallag, og har trua på at det kan være mulig å få på plass et par til før fristen for å levere listene går ut. Vi forsøker å komme oss ut til medlemmene i begge partiene slik at vi kan samles under en felles paraply.

Finn Arne Follestad vil ivareta vervet som Fylkesleder, og som leder i Vanylven går Nils Olav inn i fylkesstyret.

Industri- og Næringspartiet (INP) er et moderat sentrumsparti. Vi ønsker å legge til rette for langsiktige, stabile rammevilkår for industrien. Partiet ønsker også å legge til rette for økt videreforedling i Norge.

Av:

Finn Arne Follestad, leder Møre og Romsdal INP

Nils Olav Moen, leder Helsepartiet i Møre og Romsdal

annonse

Du må være logget inn for å kommentere.
Debattregler   

Laster kommentar… Kommentaren blir oppdatert etter 00:00.

Bli den første til å kommentere.

Send oss leserinnlegg eller tips

Tekst, bilder og video til leserinnlegg, artikler og andre tips, kan sendes til tips@ksu.no.

Annonse
KSU – Vipps – desktop
Annonse
KSU – Vipps – mobil

Innlogging

Tidligere meningsinnlegg

Siste kommentarer

Terje Sundsbø 11 timer siden Skandalene fra Frp omkring Møreaksen
Pressen fungerer som sandkassen til den privatpraktiserende stortingspolitikeren fra Frp, som kontinuerlig sprer om seg med «fake news» om Møreaksen, ...
Hva sier løgneren som bevisst, og mot bedre vitende, kontinuerlig forsøker å villede folket til å tro at Møreaksen er ...
Anne Mari Sandshamn 1 dager siden Svindyrt med Møreaksen!
@Terje G. FinnøySå enig med deg. Det finnes mange parti som ikke er så ivrig på dette "drømmeslottet". Jeg vet iaffal hva ...
Terje G. Finnøy 2 dager siden Svindyrt med Møreaksen!
Bom og litt til. På Åndalsnes ønskes/kreves det nå fartsdumper ifbm. E136I Steinkjer fikk man E6 rett gjennom byen. Nå ...
@Terje SundsbøTakk det samme til deg og  :)  Jeg ler og masse hver dag :) 
@Anne Mari SandshamnJeg ler masse – bare fortsett å skrive du….
Annonse

Støtt KSU.NO via bank eller Vipps.

Annonse

Våre utvalgte