Vi bruker informasjonskapsler for å forbedre brukeropplevelsen. Besøk vår personvernside for mer detaljer.
Annonse
Del på Facebook
Foto: Gorm Kallestad / NTB
Foto: Gorm Kallestad / NTB
Dette er et debattinnlegg. Innholdet gir uttrykk for skribentens meninger og holdning.
Denne artikkelen er over 12 måneder gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Lenge har Sylvi Listhaug og Fremskrittspartiet advart om konkursras over hele landet. Regjeringen har fulgt situasjonen nøye og nå er tallene tydelige, SSB melder at konkursene er opp 40 prosent over hele landet i første kvartal.

Høye strømpriser kombinert med en prisvekst ute av kontroll har rammet bedrifter over hele Norge, med innføringen av lakseskatten har også kyst-Norge blitt truffet hardt. Fremskrittspartiet har sagt at vi trenger stabilitet og forutsigbarhet for norsk industri over hele landet. Likevel nekter regjeringen å lytte på våre forslag om å få prisveksten under kontroll og innføre en makspris på strøm.

Selv om teknisk beregningsutvalg har lagt frem at den største driveren bak prisveksten er strømprisene, nekter regjeringen å gjennomføre tiltak for å få kontroll på de løpske prisene. Norge sitt konkurransefortrinn har lenge vært lave strømpriser. Dette har gjort at Norge har mest metall- og prosessindustri per innbygger i hele verden. Denne industrien klarer ikke lange perioder med høye strømpriser.

Selv om SSB viser til at transportpriser er enda en betydelig driver bak prisveksten, nekter regjeringen å kutte i drivstoffavgiftene. 97 prosent av vareverdien fraktes på vei og for eksportindustrien har de høye transportprisene rammet bedriftene svært hardt. Dette har betydd mindre handel og flere permitteringer.

Regjeringen har ikke evnet å lytte til bedriftene eller gründerne en eneste gang i sin regjeringsperiode. Debatten på NRK forrige uke viste hvordan de ikke evner annet enn å sette kjeppene i hjulene på de som ønsker å skape verdier i landet.

Det skyhøye skatte- og avgiftstrykket regjeringen har innført på toppen av alt annet har vært siste dråpe for mange. Mange flytter, mange må permittere og flere må stenge dørene. Mange bedrifter har overlevd to verdenskriger, men det tok den rødgrønne regjeringen for at de måtte stenge dørene.

Annonse
Annonse
Du må være logget inn for å kommentere.
Debattregler   

Laster kommentar… Kommentaren blir oppdatert etter 00:00.

Bli den første til å kommentere.

Likte du denne artikkelen?

Hjelp oss å utvikle KSU.NO videre og bidra med å opprettholde tjenesten fritt tilgjengelig for alle!

Vipps valgfritt beløp til 614043.

Tusen takk!

Send oss leserinnlegg eller tips

Tekst, bilder og video til leserinnlegg, artikler og andre tips, kan sendes til tips@ksu.no.

Annonse
KSU – Vipps – desktop
Annonse
KSU – Vipps – mobil

Innlogging

Siste kommentarer

Geir Ole Sætremyr 12 timer siden Når utredninger er systematisk feil
@Terje SundsbøHar du lest den interessante innstillinga frå Transport- og kommunikasjonskomiteen som skal opp i Stortinget i morgon. Ja, der vil ...
Terje Sundsbø 13 timer siden Når utredninger er systematisk feil
Helge Orten (H) bekrefter at Fergefri E39 og Møreaksen skal framskyndes i NTP ved et regjeringsskifte neste år. Frp har ...
Hans-Peter Kaaresen 18 timer siden Er Møreaksen vegen til valgseier for Høyre?
Helge Orten og Høyre sender partiet ned mot bunnivå ved neste valg.  Godt hjulpet av Torgeir Dahl og Erna Solberg.
Takk for at du deler fra en opprivende episode og du har mer enn 100% rett, helseforetaket har ingen problem ...
Geir Ole Sætremyr 1 dager siden Når utredninger er systematisk feil
@Terje SundsbøDet er interessant å lese dei forskjellige parti sine kommentarer i Transport- og kommunikasjonskomiteen si behandling av NTP. Det gir eit ...
Terje Sundsbø 1 dager siden Når utredninger er systematisk feil
@Rolf Erik PedersenDe demokratiske prosessene har i valg på valg gitt flertall for de partier som er for Møreaksen. Derfor er Møreaksen ...
Annonse
KSU – Vipps – mobil

Støtt KSU.NO via bank eller Vipps.

Annonse