Vi bruker informasjonskapsler for å forbedre brukeropplevelsen. Besøk vår personvernside for mer detaljer.
Annonse
Annonse
KSU – Vipps – mobil
Del på Facebook
Arkivfoto: Steinar Melby / KSU.NO
Arkivfoto: Steinar Melby / KSU.NO
Dette er et debattinnlegg. Innholdet gir uttrykk for skribentens meninger og holdning.

De politiske realitetene i Kristiansund er alvorlige, selv med lysglimt på horisonten som Campus og Normoria såklart. Og dette er veldig bra! Det står stor respekt av jobben som har blitt gjort for å få til dette.

Men fødeavdelingen på Kristiansund sykehus er lagt inaktiv -dette til tross flere stortingsvedtak, og 25 millioner kroner øremerket for å holde denne åpen.

annonse

Etter 2025 er dessverre også akuttmottaket planlagt nedlagt.

Dette selv om at det er, i hvert fall i de fleste nordmøringers syn, moralsk galt å legge ned føde og akuttavdelinger nær folk. Samt at mye fokus har blitt rettet imot denne saken i en lang årrekke for å belyse dette viktige problemet.

annonse

Tilsynelatende til liten nytte. For det virker som at selv om nordmøringer har ropt høyt om denne uretten, så har vi ikke blitt lyttet nok på i de sentrale, nasjonale miljøene hvor det er kritisk at de viktige avgjørelsestakerne virkelig forstår problemstillingen.

Vi trenger naturligvis desentraliserte helsetjenester, mener jeg. Og som jeg har skrevet om i et tidligere leserinnlegg, så mener jeg at vi burde heller jobbet for å bygget ut mer akutt- og fødetilbud nær folk, slik at utviklingen går i den retningen at flest mulig kan nå fram til nødvendig behandling i raskest mulig tid. Her burde vi absolutt ikke spare på kronene, spesielt med tanke på at vi lever i et av verdens rikeste land. Det er moralsk galt, og derfor er jeg også imot New Public management modellen sykehusene styrer etter, hvor de styres bedriftsøkonomisk og må prøve å få regnskapet til å gå opp, altså blir det kuttet i helsetjenestene, siden de får for lite penger og må stramme inn.

Ellers så har vi sett for lite til nye arbeidsplasser og annen investering i Kristiansund under den nye regjeringen så langt, dette burde være et fokus på grunn av underskuddet av statlige arbeidsplasser i Kristiansund. Og det burde jo naturligvis stimuleres til en korrigering av disse urettferdighetene. Jeg mener det er viktig å sette fokus på å få rettet opp i dette. Å glemme dette vil være svært dumt mener jeg. Dette temaet bør heller ikke forsømmes.

For å få gjennomslag på disse viktige temaene, så må vi rett og slett fortsette å ta kampen, og fortsette å poengtere de moralske og helsemessige problemstillingene så klart og tydelig som mulig, til folk vi kommer i samtale med, media, og de viktige «spillerne» på den politiske banen, som kan ta «ballen» videre etter en sentring ifra oss, og sende den i «mål», slik at vi kan vinne kampen! Gi aldri opp, lær av KBK og Christian Michelsen.

annonse

Du må være logget inn for å kommentere.
Debattregler   

Laster kommentar… Kommentaren blir oppdatert etter 00:00.

Bli den første til å kommentere.

Send oss leserinnlegg eller tips

Tekst, bilder og video til leserinnlegg, artikler og andre tips, kan sendes til tips@ksu.no.

Annonse
Annonse
Klippfiskadagan 2023

Innlogging

Tidligere meningsinnlegg

Siste kommentarer

Terje Sundsbø 4 timer siden Prioritering av E136 Eksportveien
Møreaksen – Genial, og den eneste aktuelle fjordkryssingen. Knapt noe politisk parti har andre alternativer for fergefri fjordkryssing på sitt ...
Terje Sundsbø 5 timer siden Prioritering av E136 Eksportveien
@Hans-Peter KaaresenMøreaksen ligger inne på 9. plass i utkastet til prioriteringer i NTP:https://www.nrk.no/vestland/statens-vegvesen-legg-fram-nye-vegprioriteringar-1.16410026.Hvilket vedtak er det du sikter til?
Hans-Peter Kaaresen 6 timer siden Prioritering av E136 Eksportveien
De som har vært i tvil, er ikke i tvil lenger, etter å ha lest dette innlegget.  De blir enda ...
Petter E. Olsen 6 timer siden En ny vår for kjernekraft?
Innlegget røper vel at den som skriver har lite greie på moderne kjernekraftverk og sitter fast i "atomkraft, det er ...
Anne Mari Sandshamn 8 timer siden Beskjed om å flytte?
@Terje SundsbøJeg fikk ikke svar på mitt spørsmål... Så jeg gjentar det i håp om at du faktisk er voksen nok ...
Ketil Strand Andersen 11 timer siden En ny vår for kjernekraft?
Innleggets hovedbudskap er bra, sett i lys av den gammeldagse måten å se på kjernekraft, at det er noe vi ...
Annonse

Støtt KSU.NO via bank eller Vipps.

Annonse

Våre utvalgte