Vi bruker informasjonskapsler for å forbedre brukeropplevelsen. Besøk vår personvernside for mer detaljer.
Annonse
KSU – Vipps – desktop
Del på Facebook
Illustrasjon: Rambøll
Illustrasjon: Rambøll
Dette er et debattinnlegg. Innholdet gir uttrykk for skribentens meninger og holdning.

Møreaksen var viktigaste saka i valget i 2021, og i Vestnes vart FrP desidert størst med 31,4 prosent og FrP desidert størst i fylket med 22,3 prosent.

At det største partiet i Vestnes også er toneangivende i politikken i kommuna i dagens politiske diskusjon, er ingen sensasjon.

Annonse
Annonse

Når leiaren i Møreaksen AS trommer ihop ei «krisetropp» når Vestnes kommune med eit rettvis politisk fleirtal vedtek å skrote Møreaksen, blir nærmast som komikveld å sjå til.

Møreaksen er alt utsatt langt utover framtidig NTP, som alle veit er dei fyrste 6 åra etter behandlingsvilkåret 2024.

Signala frå Regjeringa er totalstopp innan det meste av samferdselsbygging, berre i Viken og Oslo-området som har 1/4 av befolkninga her i landet, er alle prosjekt ute av NTP, med kunn et håp om Oslofjordkryssinga.

At «Møreaksenklanen» og andre som ikkje har sett seg inn i realitetane innan samferdsel, drøymer om at det skal kunne brukast mellom 25–30 milliard kr på 2292 bilar i døgnet for kryssing av Romsdalsfjorden, er ubegripeleg og totalt heilt utan realisme.

Enda værre blir det å lese at Roald Fiksdal peikar på at der ligg 20 milliard kr til Møreaksen som ein kan miste, kvar er desse pengane?

Annonse
Annonse

Næringslivspersonar kan ikkje holde på så fundamentalt useriøst, er ikkje løyd ei kr til Møreaksen av dei 20 milliardane som Roald Fiksdal viser til, og blir det heller ikkje.

Demokratiet sigra i Vestnes kommune, og er det nokon som innbiller seg at Høgre hadde stemt på FrP sine politiske standpunkt dersom dei hadde møtt som vara for FrP?

Sjølvsagt ikkje, og det var faktisk ein grunn til at Høgre her i fylket gjekk frå 3 representantar i Stortinget til 1, folket vil ikkje ha Møreaksen.

Eller må det være ein dårleg spøk, når varaordførar Gangstad i Molde bystyre, forsøker å styre politikken også i Vestnes, kva for demokrati er dette?

Men, det er også sikkert slik at Gangstad og resten av Sp heller ikkje har fått med seg at folket og næringslivet langs heile kysten er i opprør over skyhøge skattar, avgifter, drivstoff, strøm og matvareprisar og ein vanvittig formue og grunnrenteskatt.

Dette er det einaste grunnlaget for opprør her i fylket, og Gangstad og resten av SP kan heller forklare kvifor SP kuttar Stad skipstunnelen som er byggeklar og endeleg vedteken, når han framfører slikt tøv ikring Møreaksen?

Resten av næringslivet og folk flest i heile fylket krev E-136 Ålesund- Bjorli realisert snarast råd, og det av næringsliv i Vestnes som Gangstad har på slep burde heller samle seg ilag med resten av fylket i eit opprør for E-136, istaden for å kaste vekk tida si på ganglause prosjekt slik som Møreaksen.

Annonse
Annonse
KSU – Vipps – mobil
Du må være logget inn for å kommentere.
Debattregler   

Laster kommentar… Kommentaren blir oppdatert etter 00:00.
  • Denne kommentaren er avpublisert.
    Arne Almaas · 11 måneder siden
    Herlig. Dette er et kommentarfelt hvor TS er den eneste og kommenterer seg selv. Ha ei fin uke. 
    • Denne kommentaren er avpublisert.
      Anne Mari Sandshamn · 11 måneder siden
      @Arne Almaas Og la han fortsette med det, ikke vits å prøve å svare TS uansett. Han og RR har rett uansett hvor feil det er. De er visst allvitene :)
    • Denne kommentaren er avpublisert.
      Terje Sundsbø · 11 måneder siden
      @Arne Almaas Ikke lenger den eneste – men den eneste som kommenterer artikkelen. De andre kommentarene dreier seg kun om min person – det sier det meste om saklighetsnivået.

  • Denne kommentaren er avpublisert.
    Terje Sundsbø · 11 måneder siden
    De 5 partiene som er FOR Møreaksen fikk et flertall på 51,2% av stemmene i Vestnes kommune ved Stortingsvalget 2021. Er det demokratiet som er vinner når kommunen sender en høringsuttalelse MOT Møreaksen? For hele Møre og Romsdal var flertallet over 62% (noen kommuner mindre, andre mer).

    Grunnen til at næringslivet i Vestnes reagerer er jo nettopp at høringsuttalelsen ikke representerer flertallet i kommunen.
  • Denne kommentaren er avpublisert.
    Terje Sundsbø · 11 måneder siden
    Er Frp uenig med seg selv? Vestnes Frp ønsker ferge over Romsdalsfjorden. Frp sin fylkesordførerkandidat, Geir A. Stenseth, ønsker derimot omveien Romsdalsaksen, som har alle de ulempene Vestnes Frp ønsker å unngå. Det eneste Frp synes å være enig med seg selv om, er at Frp ikke ønsker statlig finansiering av fastlandsforbindelsene til Otrøya og Gossen. Frp ønsker å skyve hele denne regningen over på fylkeskommunen. En regning man unngår med Møreaksen, den raskeste traséen for flertallet som krysser Romsdalsfjorden.
  • Denne kommentaren er avpublisert.
    Terje Sundsbø · 11 måneder siden
    Hvis lederen av formannskapet i Vestnes ikke hadde sykdomsforfall, og Møreaksen dermed hadde blitt vedtatt anbefalt, så ville demokratiet ha feilet? Logikken til Sve (Frp) er greinalaus.

    Næringslivet har gitt klar melding – de sender sin egen høringsuttalelse FOR Møreaksen. https://www.rbnett.no/naeringsliv/i/76QM24/naeringslivsopproer-mot-kommunen.

Likte du denne artikkelen?

Hjelp oss å utvikle KSU.NO videre og bidra med å opprettholde tjenesten fritt tilgjengelig for alle!

Vipps valgfritt beløp til 614043.

Tusen takk!

Send oss leserinnlegg eller tips

Tekst, bilder og video til leserinnlegg, artikler og andre tips, kan sendes til tips@ksu.no.

Annonse
Annonse

Innlogging

Siste kommentarer

Geir Ole Sætremyr 1 timer siden Særinteresser og Eksportveikonferansen
@Terje SundsbøDette intervjuet med TØI-forskar Aud Tennøy skildrer mange av dei tiltaka som må til for å nå klimamåla https://www.energiogklima.no/to-grader/ekspertintervju/fire-ting-vi-ma-slutte-med-hvis-vi-skal-na-klimamalene
Espen Heitmann 3 timer siden Meir norsk mat i fylkeskommunen
Nå er det vel liten tvil om at Dordi har ett selektivt forhold til fakta, jeg vil bare minne om ...
Geir Ole Sætremyr 21 timer siden Særinteresser og Eksportveikonferansen
@Terje SundsbøHer er kontaktinformasjonhttps://naturvernforbundet.no/ansatte/holger-schlaupitz/
Terje Sundsbø 22 timer siden Særinteresser og Eksportveikonferansen
@Geir Ole SætremyrSom vanlig svarer du ikke på de spørsmål du får. Er det vanlig praksis i Naturvernforbundet?Representerer du virkelig Naturvernforbundet?
Geir Ole Sætremyr 1 dager siden Særinteresser og Eksportveikonferansen
@Terje SundsbøDu får bruke energi på å finne ut av Naturvernforbundet sitt formål.
Terje Sundsbø 1 dager siden Særinteresser og Eksportveikonferansen
@Geir Ole SætremyrSom vanlig svarer du ikke på de spørsmålene du får. Er ikke det litt pinlig å representere Naturvernforbundet på en ...
Annonse

Støtt KSU.NO via bank eller Vipps.

Annonse