Vi bruker informasjonskapsler for å forbedre brukeropplevelsen. Besøk vår personvernside for mer detaljer.
Annonse
KSU – Vipps – desktop
Del på Facebook
Foto: Fredrik Hagen / NTB
Foto: Fredrik Hagen / NTB
Dette er et debattinnlegg. Innholdet gir uttrykk for skribentens meninger og holdning.

Godkjente lekeapparater er til glede og lek og til for å hindre barn å oppholde seg i trafikken og andre steder som kan være farlig for barn. Men lista over ulykker ved bruk av lekeapparater er lang (ekstern lenke) og det kan derfor virke som om lekeplasser gir falsk trygghet.

Og etter mange ulykker og uheldige hendelser etterlyses ofte kontroll av offentlig godkjente lekeapparater uten at eierne nødvendigvis tar sitt lovpålagte ansvar.

Annonse
Annonse

Så skjedde det også i Kristiansund, to barn ble skadet ved bruk et av skolens lekeapparat for noen dager siden. Lekeapparatet falt sammen, trolig av tretthetsbrudd. Men det ser ut til at det går bra med barna – heldigvis.

I utgangspunktet skal lekeapparatene være sikre, vel å merke om det foreskrevne vedlikeholdet utføres og lovverket holdes.

Annonse
Annonse
KSU – Vipps – mobil

Lov om internkontroll har vært styrende for både offentlig og private virksomheter i 30 år. En kan spørre seg om kommunen i heletatt har et aktivt internkontrollsystem når slike ulykker skjer.

Og har skolen og skoleeier (Kristiansund kommune) et system for jevnlig ettersyn og blir det etterfulgt?

Sannsynligvis ligger det i produsentens produktinformasjon et krav om periodisk kontroll av apparatet etter forskrift om sikkerhet ved lekeplassutstyr og etter reglene i lov om produktkontroll.

Dette ansvaret må ikke tas lett på og det skal ikke være nødvendig at kommunestyret ber om ettersyn av kommunens omfattende internkontrollsystem, men det kan og bør selvsagt kommunens kontrollutvalg gjøre.

Annonse
Annonse
Du må være logget inn for å kommentere.
Debattregler   

Laster kommentar… Kommentaren blir oppdatert etter 00:00.

Bli den første til å kommentere.

Likte du denne artikkelen?

Hjelp oss å utvikle KSU.NO videre og bidra med å opprettholde tjenesten fritt tilgjengelig for alle!

Vipps valgfritt beløp til 614043.

Tusen takk!

Send oss leserinnlegg eller tips

Tekst, bilder og video til leserinnlegg, artikler og andre tips, kan sendes til tips@ksu.no.

Annonse
KSU – Vipps – desktop
Annonse
KSU – Vipps – mobil

Innlogging

Siste kommentarer

Ketil Strand Andersen 6 dager siden Anbefales å ta et besøk til Kvernes
Nå forstod jeg hvorfor det kalles stavkirke!
@Terje SundsbøPunk 1 og 2. Premissene i påstanden er ufullstendig. Vart spørsmålet komplettert med kostnaden for kvar passering målt opp mot ...
@Geir Ole SætremyrHvorfor svarer du ikke på de spørsmålene du får? Det du kaller en ytring fra Rasmus Rasmussen, er en liste ...
@Terje SundsbøEg peika på at Trude Brosvik sa meir. Ja  ho ville ha rassikring av Tokagjelet også. Så det er korrekt. ...
@Terje SundsbøHar du lest protokollen frå Fylkestinget der dei behandla RTP?
@Geir Ole SætremyrVestland fylkeskommune prioriterer ikke rassikring av turistveier og vedlikehold av veiene mellom fergeleiene framfor fastlandssamband til egne innbyggere. De skal ...
Annonse

Støtt KSU.NO via bank eller Vipps.

Annonse