Vi bruker informasjonskapsler for å forbedre brukeropplevelsen. Besøk vår personvernside for mer detaljer.
Annonse
Per Martin Kjønnø, Nordmørslista
Ytring
10 september 2023 19:14
Del på Facebook
Kristiansund sykehus. Foto: Steinar Melby / NettStudio
Kristiansund sykehus. Foto: Steinar Melby / NettStudio
Dette er et debattinnlegg. Innholdet gir uttrykk for skribentens meninger og holdning.

Nordmørslista mener at alle innbyggerne må sikres likeverdig tilgang til spesialisthelsetjenesten og vil aldri oppgi kampen for å få tilbake føde- og akutt på sykehuset i Kristiansund.

Det er nå kampen begynner for å fylle sykehuset i Kristiansund med mest mulig helserelaterte tjenester.

Annonse
Annonse
KSU – Vipps – mobil

For oss er det et stort paradoks om velgerne stemmer på partier som har gitt opp at vi skal likeverdige helsetjenester i Kristiansund enn ellers i fylket og som jobber aktivt for å flytte tjenester fra Kristiansund til det nye sykehuset på Hjelset.

Det har i perioden vært en nedbygging i antall sykehjemsplasser og omsorgsboliger i Kristiansund. Dette må vi snu i påvente av bygging av nytt sykehjem.

Kårhaugen, ledige boenheter på Barmannhaugen og andre steder må pusses opp slik at de igjen kan tilbys trengende eldre.

Altfor mange eldre med behov for sykehjemsplass blir i dag sittende alene i egen bolig og pårørende til sykehjemspasienter er bekymret for at dagene ikke fylles med noe meningsfullt.

De skal få hjelp til å ivareta tilstrekkelig kosthold, medisinering, personlig hygiene, følge en normal døgnrytme, mulighet til å kunne delta på sosiale aktiviteter, komme seg ut, rehabilitering og mulighet for samvær.

Annonse
Annonse
KSU – Vipps – mobil

Eldre har rett på en god og verdig alderdom og kommunen er forpliktet til å legge til rette for en eldreomsorg som sikrer den enkelte et verdig og et meningsfullt liv.

De ansatte gjør en stor innsats, men stort arbeidspress som en følge av underbemanning, dårlig lønn og ugunstig arbeidstid gjør at denne sektoren sliter med rekruttering og det går utover brukerne sine lovpålagte tjenester.

Nordmørslista har flere kompetente representanter som i forrige periode har gjort en viktig innsats både i Eldrerådet og i Hovedutvalg for helse, omsorg og sosial.

Får vi velgernes tillit og kommer i posisjon i det nye Bystyret vil vi fortsette kampen for en verdig alderdom med å ta initiativ til et krafttak for eldreomsorgen.

For oss er det sakene som er viktige. Vi er ikke bundet opp av partimessige føringer og ideologier og søker samarbeide med de partiene som vil gjøre det samme som oss.

Bruk stemmeretten og stem Nordmørslista !

Godt valg !

Annonse
Annonse
KSU – Vipps – mobil
Du må være logget inn for å kommentere.
Debattregler   

Laster kommentar… Kommentaren blir oppdatert etter 00:00.

Bli den første til å kommentere.

Likte du denne artikkelen?

Hjelp oss å utvikle KSU.NO videre og bidra med å opprettholde tjenesten fritt tilgjengelig for alle!

Vipps valgfritt beløp til 614043.

Tusen takk!

Send oss leserinnlegg eller tips

Tekst, bilder og video til leserinnlegg, artikler og andre tips, kan sendes til tips@ksu.no.

Annonse
KSU – Vipps – desktop
Annonse

Innlogging

Siste kommentarer

Geir Ole Sætremyr 1 dager siden Brobygging
@Terje SundsbøI ein uttale til mellom anna E39 Ålesund til Molde, eller omvendt, uttaler Transportforvaltning Midt i SVV (05.03.24) mellom anna, ...
Geir Ole Sætremyr 1 dager siden Brobygging
@Terje SundsbøEg har vist til forpliktende mål i klimapolitikken. Med gjeldande tiltak er vi langt frå å oppnå dette målet.Så har ...
Terje Sundsbø 1 dager siden Brobygging
@Geir Ole SætremyrDet kloden ikke tåler, er enormt kraftkrevende ferger. Når Møreaksen avløser 3 fergesamband, blir enorme mengder elektrisitet frigitt, langt mer ...
Geir Ole Sætremyr 1 dager siden Brobygging
@Terje SundsbøDet akkurat det eg sa, der må vere likhet mellom Loke og Tor. Også reduksjon av farta gjennom Tautratunellen frå ...
Terje Sundsbø 1 dager siden Brobygging
@Geir Ole SætremyrHurtige trafikkreduksjoner oppnås ved å redusere fartsgrensene i dag på allerede sterkt trafikkerte veier, slik som rundt Ålesund. Uten utviding ...
Geir Ole Sætremyr 2 dager siden Brobygging
@Terje SundsbøDette vil ramme alle, også der framskrivingane av trafikk er 50+. Naudsynt trafikkauke til å betale tilbake bompengefinansieringa. Sjøl om SVV ...
Annonse

Støtt KSU.NO via bank eller Vipps.

Annonse