Vi bruker informasjonskapsler for å forbedre brukeropplevelsen. Besøk vår personvernside for mer detaljer.
Annonse
Annonse
KSU – Vipps – mobil
Geir Gerhard Greger
Ytring
11 september 2023 14:01
Del på Facebook
– Jeg synes det er på sin plass å takke våre folkevalgte for denne jobben, men også for den jobben de legger ned hver eneste dag utenom valgkampperiodene, skriver innleggsforfatteren. Illustrasjonsfoto av tre lokalpolitikere som er spente på resultatet etter en intensiv valgkamp. F.v.: Henrik Stensønes, Arne Grødahl og Alf Yttervik Adolfsen
– Jeg synes det er på sin plass å takke våre folkevalgte for denne jobben, men også for den jobben de legger ned hver eneste dag utenom valgkampperiodene, skriver innleggsforfatteren. Illustrasjonsfoto av tre lokalpolitikere som er spente på resultatet etter en intensiv valgkamp. F.v.: Henrik Stensønes, Arne Grødahl og Alf Yttervik Adolfsen
Dette er et debattinnlegg. Innholdet gir uttrykk for skribentens meninger og holdning.

Våre folkevalgte fortjener en stor takk for jobben de legger ned – for oss alle.

Det er i dag den store valgdagen. Velgere er spente på hvem som skal sitte i bystyret de neste 4 årene, men det er også våre folkevalgte som i lang tid har forberedt seg til denne dagen. De har deltatt i politiske debatter på TV/radio, de har stått på stands, de har banket på dører etc. Dette gjør de for å overbevise oss om at de representer det partiet som fører den beste politikken for samfunnet.

Annonse
Annonse

Dette jobber de med for at Norge skal forbli et demokratisk samfunn.

Jeg synes det er på sin plass å takke våre folkevalgte for denne jobben, men også for den jobben de legger ned hver eneste dag utenom valgkampperiodene.

Vi bør alle være takknemlige for den jobben de legger ned i form av møter på dagtid, lange kveldsmøter, og saksforberedelser – gjerne med å lese tusenvis av sider, de skal sette seg inn i komplekse saker som er tidkrevende og ikke minst forsakelse av familien. En betydelig del av deres fritid går med til politisk arbeid. For at du og jeg skal leve i et demokratisk samfunn.

Hets av politikere kan føre til et demokrati i forfall

I et demokrati er det enn så lenge lov til å være uenig og kritisk til standpunkter og avgjørelser som tas, men dessverre ser vi konturene av noe som kan føre til at våre folkevalgte rett og slett ikke tør å satse på en politisk karriere.

Jeg mener at grensen er nådd for hva våre folkevalgte skal tåle av ukvemsord, hets, drapstrusler og fysisk og psykisk vold. Det er ikke akseptabelt. Dersom dette fortsetter, kan dette føre til at ingen eller få vil stille sin fritid til disposisjon av frykt.

Annonse
Annonse

Vi alle kjenner til samfunn hvor frykt er gjennomsyret i hierarkiet. Samfunn basert på frykt er skremmende. Slik skal vi ikke ha det i Norge.

Saklig ordveksling er bra for alle

Vi kan selvsagt være kritiske til beslutningene som tas, men på en folkelig og ordentlig måte. En saklig ordveksling er bra for alle. Jeg er da ikke alltid enig med Arbeiderpartiets Arne Grødahl, men jeg går da ikke til frontalangrep på han i avisen av den grunn. Min erfaring er at dersom en velger å være saklig, får du et saklig svar tilbake. Arne Grødahl er forøvrig en av få politikere i byen som er inne på kommentarfeltene til TK for å svare på kommentarene som følger med avisinnleggene. Det synes jeg er imponerende. Den skal du ha Arne.:)

Ikke ta demokratiet for gitt

Demokratiet er noe vi ikke skal ta for gitt, men noe som må jobbes med hver eneste dag. Politikerne gjør dette hver eneste dag for alle oss andre.

La oss takke de folkevalgte for den flotte og viktige jobben de gjør. Enig eller ikke enig – jeg er uansett imponert over jobben dere legger ned for fellesskapet.

Godt valg.

Av: Geir Gerhard Greger

Annonse
Annonse
Du må være logget inn for å kommentere.
Debattregler   

Laster kommentar… Kommentaren blir oppdatert etter 00:00.

Bli den første til å kommentere.

Send oss leserinnlegg eller tips

Tekst, bilder og video til leserinnlegg, artikler og andre tips, kan sendes til tips@ksu.no.

Annonse
KSU – Vipps – desktop
Annonse
KSU – Vipps – mobil

Innlogging

Siste kommentarer

Viktig informasjon i tåkeleggingskaoset dette. Hva angår vindkraft blir den aldri bedre enn ca 30% i effektivitetsgrad mot innstallert effekt ...
Ansgar Dypbukt 2 dager siden Strømprisen til himmels
Sier meg enig i alt du skriver, strøm prisen er jo helt forferdelig ikke bare den, men nettleia er jo ...
Geir Ole Sætremyr 4 dager siden Møreaksen er det eneste alternativet
@Terje SundsbøSaksa frå referansegruppemøte 17.08.23: Forslag NTP 2024- 2036: Forslaget til ny plan innebærer mer enn halvering av årlige midler til vegbygging ...
Geir Ole Sætremyr 9 dager siden Møreaksen er det eneste alternativet
@Terje SundsbøDu marmar på med ditt og spissformuleringar.
Terje Sundsbø 9 dager siden Møreaksen er det eneste alternativet
@Geir Ole SætremyrDu har rett i at realisme er en dyd – gratis ferge koster staten dyrt. Fergeavløsningsprosjekter blir derfor mer lønnsomme ...
Geir Ole Sætremyr 10 dager siden Møreaksen er det eneste alternativet
@Terje SundsbøRealisme er også ein dyd. Sande Fastllandssamband AS har eksistert i 20 år+. Urealistisk. Nå oppgraderast fergebåsane på 4 stopp ...
Annonse

Støtt KSU.NO via bank eller Vipps.

Annonse