Vi bruker informasjonskapsler for å forbedre brukeropplevelsen. Besøk vår personvernside for mer detaljer.
Annonse
Geir Gerhard Greger
Ytring
11 september 2023 14:01
Del på Facebook
– Jeg synes det er på sin plass å takke våre folkevalgte for denne jobben, men også for den jobben de legger ned hver eneste dag utenom valgkampperiodene, skriver innleggsforfatteren. Illustrasjonsfoto av tre lokalpolitikere som er spente på resultatet etter en intensiv valgkamp. F.v.: Henrik Stensønes, Arne Grødahl og Alf Yttervik Adolfsen
– Jeg synes det er på sin plass å takke våre folkevalgte for denne jobben, men også for den jobben de legger ned hver eneste dag utenom valgkampperiodene, skriver innleggsforfatteren. Illustrasjonsfoto av tre lokalpolitikere som er spente på resultatet etter en intensiv valgkamp. F.v.: Henrik Stensønes, Arne Grødahl og Alf Yttervik Adolfsen
Dette er et debattinnlegg. Innholdet gir uttrykk for skribentens meninger og holdning.

Våre folkevalgte fortjener en stor takk for jobben de legger ned – for oss alle.

Det er i dag den store valgdagen. Velgere er spente på hvem som skal sitte i bystyret de neste 4 årene, men det er også våre folkevalgte som i lang tid har forberedt seg til denne dagen. De har deltatt i politiske debatter på TV/radio, de har stått på stands, de har banket på dører etc. Dette gjør de for å overbevise oss om at de representer det partiet som fører den beste politikken for samfunnet.

Annonse
Annonse

Dette jobber de med for at Norge skal forbli et demokratisk samfunn.

Jeg synes det er på sin plass å takke våre folkevalgte for denne jobben, men også for den jobben de legger ned hver eneste dag utenom valgkampperiodene.

Vi bør alle være takknemlige for den jobben de legger ned i form av møter på dagtid, lange kveldsmøter, og saksforberedelser – gjerne med å lese tusenvis av sider, de skal sette seg inn i komplekse saker som er tidkrevende og ikke minst forsakelse av familien. En betydelig del av deres fritid går med til politisk arbeid. For at du og jeg skal leve i et demokratisk samfunn.

Hets av politikere kan føre til et demokrati i forfall

I et demokrati er det enn så lenge lov til å være uenig og kritisk til standpunkter og avgjørelser som tas, men dessverre ser vi konturene av noe som kan føre til at våre folkevalgte rett og slett ikke tør å satse på en politisk karriere.

Jeg mener at grensen er nådd for hva våre folkevalgte skal tåle av ukvemsord, hets, drapstrusler og fysisk og psykisk vold. Det er ikke akseptabelt. Dersom dette fortsetter, kan dette føre til at ingen eller få vil stille sin fritid til disposisjon av frykt.

Annonse
Annonse
KSU – Vipps – mobil

Vi alle kjenner til samfunn hvor frykt er gjennomsyret i hierarkiet. Samfunn basert på frykt er skremmende. Slik skal vi ikke ha det i Norge.

Saklig ordveksling er bra for alle

Vi kan selvsagt være kritiske til beslutningene som tas, men på en folkelig og ordentlig måte. En saklig ordveksling er bra for alle. Jeg er da ikke alltid enig med Arbeiderpartiets Arne Grødahl, men jeg går da ikke til frontalangrep på han i avisen av den grunn. Min erfaring er at dersom en velger å være saklig, får du et saklig svar tilbake. Arne Grødahl er forøvrig en av få politikere i byen som er inne på kommentarfeltene til TK for å svare på kommentarene som følger med avisinnleggene. Det synes jeg er imponerende. Den skal du ha Arne.:)

Ikke ta demokratiet for gitt

Demokratiet er noe vi ikke skal ta for gitt, men noe som må jobbes med hver eneste dag. Politikerne gjør dette hver eneste dag for alle oss andre.

La oss takke de folkevalgte for den flotte og viktige jobben de gjør. Enig eller ikke enig – jeg er uansett imponert over jobben dere legger ned for fellesskapet.

Godt valg.

Av: Geir Gerhard Greger

Annonse
Annonse
KSU – Vipps – mobil
Du må være logget inn for å kommentere.
Debattregler   

Laster kommentar… Kommentaren blir oppdatert etter 00:00.

Bli den første til å kommentere.

Likte du denne artikkelen?

Hjelp oss å utvikle KSU.NO videre og bidra med å opprettholde tjenesten fritt tilgjengelig for alle!

Vipps valgfritt beløp til 614043.

Tusen takk!

Send oss leserinnlegg eller tips

Tekst, bilder og video til leserinnlegg, artikler og andre tips, kan sendes til tips@ksu.no.

Annonse
KSU – Vipps – desktop
Annonse

Innlogging

Siste kommentarer

Geir Ole Sætremyr 1 dager siden Særinteresser og Eksportveikonferansen
@Terje SundsbøDette er politikk gjennom Regjering og Storting.Det er ikkje noko Naturvernforbundet arbeider med, men vi registrerer kva rammeverk som er ...
Terje Sundsbø 2 dager siden Særinteresser og Eksportveikonferansen
@Geir Ole SætremyrDu svarer ikke på spørsmålet. Er det vanlig praksis i Naturvernforbundet?
Geir Ole Sætremyr 2 dager siden Særinteresser og Eksportveikonferansen
@Terje SundsbøDu må adressere dette hos andre.
Terje Sundsbø 2 dager siden Særinteresser og Eksportveikonferansen
@Geir Ole SætremyrPå Møreaksen betaler bilistene bompenger, på jernbane betaler passasjerene billett. Mitt spørsmål gjelder fortsatt:Hvorfor behandles lokal forankring og finansiering ulikt ...
Terje Sundsbø 3 dager siden Særinteresser og Eksportveikonferansen
@Anne Mari SandshamnSkålaveien var ikke et fergeavløsningsprosjekt, og mottok aldri offentlig støtte. Skålavegen ble bygget som en privat vei i regi av ...
Geir Ole Sætremyr 3 dager siden Særinteresser og Eksportveikonferansen
@Terje SundsbøDer er ei forskell  Møreaksen skal delfinansierast via bompengar. Jernbane via passasjernbilett.80% staleg finansiering av Møreaksen.  Vesentlig statlig bidrag til finansiering ...
Annonse
KSU – Vipps – mobil

Støtt KSU.NO via bank eller Vipps.

Annonse