Vi bruker informasjonskapsler for å forbedre brukeropplevelsen. Besøk vår personvernside for mer detaljer.
Annonse
KSU – Vipps – desktop
Frank Sve, stortingsrepresentant for FrP
Ytring
30 januar 2024 12:36
Del på Facebook
Foto: Fredrik Varfjell / NTB
Foto: Fredrik Varfjell / NTB
Dette er et debattinnlegg. Innholdet gir uttrykk for skribentens meninger og holdning.

Det skulle skinne av kommuner og fylker, berre Sp kom til makta, fasiten vart tidenes dårligaste økonomiske grunnlag for kommuner og fylker.

I 12 år har Sp og Ap kutta mellom 20–35 million pr. år til vidaregåande skular i Møre og Romsdal, blir det vanskeleg å ta på alvor at partiet no forsøker å kritisere dagens fleirtal i fylket.

Annonse
Annonse

Enda verre blir dette når fylket egentlig skulle ha fått 4,3 % auke i overføringene frå Sps finansminister og partileder i 2024, for å kompensere for pris og lønnsvekst.

Fasiten vart 1 % i realnedgang i overføringa til fylket frå Vedum og co, med andre ord minus 5,3 % av ca. 7 milliard kr i fylkets budsjett.

Gratulerer Sp, resultatet vart tidenes verste budsjett frå ei regjering til vårt fylke, som faktisk no resulterer i store rasjonaliseringskrav.

Fleirtalet i fylket, FrP, Høgre , KrF og Venstre har gjeve klar beskjed til fylkeskommunedirektøren at skule og tjenesteproduksjonen skal skånast mest mulig i rasjonaliseringa som må på plass.

Annonse
Annonse
KSU – Vipps – mobil

Det same gjeld viktig infrastruktur slik som ferjedrift, asfalt og trygge vegar.

Fylkeskommunedirektøren ryddar no opp etter Sp og co i skular med meirforbruk i 2023, dette har ikkje noko med fleirtalet sitt budsjett for 2024.

Så har ingen sagt at 1,7 % i rasjonaliseringskrav skal skje som «ostehøvel her bør bortimot null bli kutta innan skule, og til dømes samferdsel har nok av stillingar som kan kuttast. Det same gjelder haugevis med unødvendige prosjekt, planar, program samt kurs og konferansar, dette kan kuttast klart og tydeleg.

Sp og til dømes Tove Henøen bør heller rette sin kritikk mot sin eiga regjering, som i realiteten har kutta hundrevis av mill. kr i rammane til Møre og Romsdal fylkeskommune for 2024.

Vi i fleirtalet i fylket skal gjere det vi kan for å sikre lovpålagd tjenesteproduksjon, men dette er slett ikkje lett med konsekvensane av tidenes verste regjering for kommunane, fylka, næringslivet, og distrikta her i landet.

Annonse
Annonse
Du må være logget inn for å kommentere.
Debattregler   

Laster kommentar… Kommentaren blir oppdatert etter 00:00.

Bli den første til å kommentere.

Likte du denne artikkelen?

Hjelp oss å utvikle KSU.NO videre og bidra med å opprettholde tjenesten fritt tilgjengelig for alle!

Vipps valgfritt beløp til 614043.

Tusen takk!

Send oss leserinnlegg eller tips

Tekst, bilder og video til leserinnlegg, artikler og andre tips, kan sendes til tips@ksu.no.

Annonse
Annonse
KSU – Vipps – mobil

Innlogging

Siste kommentarer

Geir Ole Sætremyr 1 dager siden Særinteresser og Eksportveikonferansen
@Terje SundsbøDette er politikk gjennom Regjering og Storting.Det er ikkje noko Naturvernforbundet arbeider med, men vi registrerer kva rammeverk som er ...
Terje Sundsbø 1 dager siden Særinteresser og Eksportveikonferansen
@Geir Ole SætremyrDu svarer ikke på spørsmålet. Er det vanlig praksis i Naturvernforbundet?
Geir Ole Sætremyr 2 dager siden Særinteresser og Eksportveikonferansen
@Terje SundsbøDu må adressere dette hos andre.
Terje Sundsbø 2 dager siden Særinteresser og Eksportveikonferansen
@Geir Ole SætremyrPå Møreaksen betaler bilistene bompenger, på jernbane betaler passasjerene billett. Mitt spørsmål gjelder fortsatt:Hvorfor behandles lokal forankring og finansiering ulikt ...
Terje Sundsbø 2 dager siden Særinteresser og Eksportveikonferansen
@Anne Mari SandshamnSkålaveien var ikke et fergeavløsningsprosjekt, og mottok aldri offentlig støtte. Skålavegen ble bygget som en privat vei i regi av ...
Geir Ole Sætremyr 2 dager siden Særinteresser og Eksportveikonferansen
@Terje SundsbøDer er ei forskell  Møreaksen skal delfinansierast via bompengar. Jernbane via passasjernbilett.80% staleg finansiering av Møreaksen.  Vesentlig statlig bidrag til finansiering ...
Annonse

Støtt KSU.NO via bank eller Vipps.

Annonse