Vi bruker informasjonskapsler for å forbedre brukeropplevelsen. Besøk vår personvernside for mer detaljer.
Annonse
KSU – Vipps – desktop
Del på Facebook
Foto: Kurt Helge Røsand / KSU.NO
Foto: Kurt Helge Røsand / KSU.NO
Dette er et debattinnlegg. Innholdet gir uttrykk for skribentens meninger og holdning.

Uttalelse fra Kristiansund Arbeiderpartis årsmøte 26. februar 2024.

Kristiansund skal være et framoverlent og samlende regionsenter for hele befolkningen på Nordmøre og tilgrensende kommuner.

Annonse
Annonse

Dette innebære at vi skal tilstrebe gode servicetjenester og tilrettelegge for at Kristiansund og Nordmøre er en attraktiv region for etablering av nye statlige og fylkeskommunale arbeidsplasser. Vi skal tilrettelegge for nye private arbeidsplasser, samt sikre at etablerte arbeidsplasser opprettholdes og vokser.

Kristiansund skal i sin rolle som Midt-Norges oljehovedstad, sikre og bidra til at næringen har gode vilkår og Kristiansund skal levere til produksjonen på sokkelen stenges ned.

Kristiansund Arbeiderparti krever at etablerte driftsorganisasjoner, forsyningsbase og helikopterbase videreutvikles og at operatørenes forpliktelser i henhold til konsesjonsvilkår etterleves.

Vi vil ikke akseptere at oppgaver sentraliseres ut av regionen, heller tvert om, tilføres regionen.

Utsagn fra Statsminister Støre:

«Norge skal bli en ledende nasjon innenfor havvind, med en industri som utvikler og bygger vindkraftløsninger i toppklasse. Regjeringens ambisjon innen 2040 er å tildele arealer med potensial for 30 GW havvindproduksjon på norsk sokkel.»

Basert på utsagnet fra Statsminister Støre krever vi at Kristiansund og Nordmøre skal ha sin del av denne nye industrisatsningen utenfor kysten vår. Vi forventer at eksisterende infrastruktur etablert for petroleumsindustrien, blir gjenbrukt og at etablerte arbeidsplasser opprettholdes og videreutvikles i det grønne skiftet. Kristiansund skal være et senter for havvindsatsningen utenfor vår kystlinje.

Annonse
Annonse
KSU – Vipps – mobil

Kristiansund Arbeiderparti forutsetter at Nordmøre får ringvirkninger av denne etableringen.

Kristiansund Arbeiderparti skal være pådriver for å sikre at regionen har forutsigbar og gode strømforsyninger, som igjen sikrer befolkningen lave strømkostnader og næringslivet gode konkurransevilkår i forbindelse med etablerte og framtidsrettede industrietableringer.

Kristiansund Arbeiderparti vil jobbe for å tilrettelegge for ny industri, ved å sikre tilgjengelighet av nye arealer for etablering og videreutvikling av eksisterende industri/arbeidsplasser.

Kristiansund Arbeiderparti vil jobbe hardt for å fylle Campus med spennende nye og etablerte oppgaver innenfor utdanning, forskning, ny industri og statlig senter for havvind og havbruk.

Kristiansund Arbeiderparti ønsker at realiseringen av byggetrinn 2 og 3 skal avløse ferdigstillingen av byggetrinn 1, og vil jobbe hardt opp mot statlige myndigheter, fylkeskommunale og private aktører for å realisere dette.

Kristiansund Arbeiderparti vil jobbe for at Kristiansund Sykehus fylles med oppgaver som sikrer gode og forutsigbare tjenester til regionens befolkning. Vi krever at bortfall av arbeidsplasser kompenseres med andre statlige eller fylkeskommunale oppgaver når SNR Hjelset er operativt.

Kristiansund Arbeiderparti vil jobbe for at alle blir sett og hørt, utenforskap skal alltid stå på agendaen. Kristiansund skal preges av at det er plass til alle. Kristiansund kommune skal ivareta nasjonens forpliktelser og tilrettelegge for gode mottak og integrering av mennesker som flykter fra krig og forfølgelser. Vi skal bygge opp under den norske samfunnsmodellen.

Annonse
Annonse
Du må være logget inn for å kommentere.
Debattregler   

Laster kommentar… Kommentaren blir oppdatert etter 00:00.

Bli den første til å kommentere.

Likte du denne artikkelen?

Hjelp oss å utvikle KSU.NO videre og bidra med å opprettholde tjenesten fritt tilgjengelig for alle!

Vipps valgfritt beløp til 614043.

Tusen takk!

Send oss leserinnlegg eller tips

Tekst, bilder og video til leserinnlegg, artikler og andre tips, kan sendes til tips@ksu.no.

Annonse
Annonse

Innlogging

Siste kommentarer

Geir Ole Sætremyr 4 timer siden Brobygging
@Terje SundsbøI ein uttale til mellom anna E39 Ålesund til Molde, eller omvendt, uttaler Transportforvaltning Midt i SVV (05.03.24) mellom anna, ...
Geir Ole Sætremyr 7 timer siden Brobygging
@Terje SundsbøEg har vist til forpliktende mål i klimapolitikken. Med gjeldande tiltak er vi langt frå å oppnå dette målet.Så har ...
Terje Sundsbø 8 timer siden Brobygging
@Geir Ole SætremyrDet kloden ikke tåler, er enormt kraftkrevende ferger. Når Møreaksen avløser 3 fergesamband, blir enorme mengder elektrisitet frigitt, langt mer ...
Geir Ole Sætremyr 17 timer siden Brobygging
@Terje SundsbøDet akkurat det eg sa, der må vere likhet mellom Loke og Tor. Også reduksjon av farta gjennom Tautratunellen frå ...
Terje Sundsbø 19 timer siden Brobygging
@Geir Ole SætremyrHurtige trafikkreduksjoner oppnås ved å redusere fartsgrensene i dag på allerede sterkt trafikkerte veier, slik som rundt Ålesund. Uten utviding ...
Geir Ole Sætremyr 1 dager siden Brobygging
@Terje SundsbøDette vil ramme alle, også der framskrivingane av trafikk er 50+. Naudsynt trafikkauke til å betale tilbake bompengefinansieringa. Sjøl om SVV ...
Annonse

Støtt KSU.NO via bank eller Vipps.

Annonse