Vi bruker informasjonskapsler for å forbedre brukeropplevelsen. Besøk vår personvernside for mer detaljer.
Annonse
KSU – Vipps – desktop
Vegar Vaag, leder for Averøy INP
Ytring
19 juni 2024 10:54
Del på Facebook
Foto: Kurt Helge Røsand / KSU.NO
Foto: Kurt Helge Røsand / KSU.NO
Dette er et debattinnlegg. Innholdet gir uttrykk for skribentens meninger og holdning.

Sovnet de folkevalgte i Averøy kommune, eller glemte de at de har muligheten til å påvirke?

Saken er tydeligvis ikke stor. Det tok 20 sekund å behandle den i Averøy kommunestyre (Sak 35/24) – og det ble ikke skrevet ett eneste ord om behandlingen av saken i Livsløpsutvalget i kommunen (Sak 10/24).

Annonse
Annonse

Men for de få, deriblant mobbeofrene, De kunne hatt stor nytte av at våre folkevalgte politikere tok seg tid til å gi saken mer oppmerksomhet. For De er denne saken muligens svært viktig.

«Forslag til Forskrift om Skoleregler og Skoledemokrati i Grunnskolene i Averøy Kommune» ble lagt ut til høring 26.04.2024 med høringsfrist 23.05.2024. Her kom det inn flere gode høringsuttalelser, med små og konkrete forbedringer til «Skoleregler og skoledemokrati».

Vedlagt i møteinnkallingen til Livsløpsutvalget lå blant annet høringsuttalelsen fra Averøy INP. Vi ønsket en moderering av mobilforbudet, for å opprettholde en begrenset mulighet til privat kontakt med hjemmet.

Annonse
Annonse

Vi formulerte også et forslag til en ny paragraf i skolereglementet for å tydeliggjøre at her er også skolen og kommunen forpliktet til å følge reglementet. Konkret foreslo vi en klageinstans. Det er ikke slik at det ikke finnes adgang til å klage i dag, men vi ser viktigheten av at elever og omsorgsgivere blir opplyst om at det finnes muligheter til å klage. Samtidig vil paragrafen tydeliggjøre for skole og kommune, at de har en forpliktelse. Og det mener vi er viktig. Det gir en bedre balanse i et reglement at alle partene har forpliktelser.

Vi finner det merkelig at de folkevalgte i kommunen ikke ønsker å opplyse om at det er adgang til å klage om man mener skolen og kommunen ikke gjør nok for å stoppe mobbingen. Det er ille nok at de ikke ser hvor viktig det kan være med en liten avklaring med hjemmet på tampen av skoledagen.

Er det noen som vil stå fram og forklare hvorfor de er uenige?

Det var ingen med høringsinnspill som ble hørt i denne saken. Votering: Enstemmig.

Når man ser arbeidet det er lagt i å navngi to veier på et industriområde i samme møte (Sak 6/24), så er det for oss helt tydelig; Av og til kan de minste sakene ha størst betydning!

Annonse
Annonse
Du må være logget inn for å kommentere.
Debattregler   

Laster kommentar… Kommentaren blir oppdatert etter 00:00.

Bli den første til å kommentere.

Likte du denne artikkelen?

Hjelp oss å utvikle KSU.NO videre og bidra med å opprettholde tjenesten fritt tilgjengelig for alle!

Vipps valgfritt beløp til 614043.

Tusen takk!

Send oss leserinnlegg eller tips

Tekst, bilder og video til leserinnlegg, artikler og andre tips, kan sendes til tips@ksu.no.

Annonse
KSU – Vipps – desktop
Annonse
KSU – Vipps – mobil

Innlogging

Siste kommentarer

Ketil Strand Andersen 6 dager siden Anbefales å ta et besøk til Kvernes
Nå forstod jeg hvorfor det kalles stavkirke!
@Terje SundsbøPunk 1 og 2. Premissene i påstanden er ufullstendig. Vart spørsmålet komplettert med kostnaden for kvar passering målt opp mot ...
@Geir Ole SætremyrHvorfor svarer du ikke på de spørsmålene du får? Det du kaller en ytring fra Rasmus Rasmussen, er en liste ...
@Terje SundsbøEg peika på at Trude Brosvik sa meir. Ja  ho ville ha rassikring av Tokagjelet også. Så det er korrekt. ...
@Terje SundsbøHar du lest protokollen frå Fylkestinget der dei behandla RTP?
@Geir Ole SætremyrVestland fylkeskommune prioriterer ikke rassikring av turistveier og vedlikehold av veiene mellom fergeleiene framfor fastlandssamband til egne innbyggere. De skal ...
Annonse

Støtt KSU.NO via bank eller Vipps.

Annonse