Vi bruker informasjonskapsler for å forbedre brukeropplevelsen. Besøk vår personvernside for mer detaljer.
Annonse
KSU – Vipps – desktop
Rødt Kristiansund
Ytring
03 mai 2018 15:19
Del på Facebook
Styret i Rødt Kristiansunds. Fra venstre: Ildrid Melbye, Stein Kristiansen, Kitty Williams, Sigve Torland, Sidsel Holm Frøseth og Ståle Melby. Mattis Himo var ikke tilstede. Foto: Anne Berit Heggem
Styret i Rødt Kristiansunds. Fra venstre: Ildrid Melbye, Stein Kristiansen, Kitty Williams, Sigve Torland, Sidsel Holm Frøseth og Ståle Melby. Mattis Himo var ikke tilstede. Foto: Anne Berit Heggem
Dette er et debattinnlegg. Innholdet gir uttrykk for skribentens meninger og holdning.
Denne artikkelen er over 12 måneder gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Av Styret i Rødt Kristiansund. Stein Kristiansen, Sidsel Holm Frøseth, Mattis Himo, Kitty Williams, Ståle Melby, Ildrid Melby og Sigve Torland

1.mai i år var en fantastisk markering for oss i Rødt kristiansund. Vi var mange som deltok både i forberedelsene til dagen kvelden før og underveis gjennom dagen. Til frokosten i Folkets Hus møtte mange opp, både for å hjelpe til, men også for å overvære arbeiderfrokosten sammen med andre fra arbeiderklassen, uavhengig av politisk ståsted. Under frokosten fikk vi en flott appell av Rødts bystyrerepresentant Torill Brunsvik som vi skulle få høre igjen i løpet av dagen. Jon Kinn spilte internasjonalen til allsang fra de rundt 80 oppmøtte.

Etter frokosten og oppryddingen tok man en pust i bakken før man flyttet seg til Kirkelandet gravsted og deltok i seremonien der oppe, både som flaggbærere og tilhørere. En verdig markering og en god tale.

Fra gravstedet dro vi tilbake til Folkets Hus hvor vi bidro med oppdekking til kaffe og kake og overvar kransenedleggelsen på Kongens Plass.

Deretter stilte vi opp i tog. Selv om toget i år ble uten korpsmusikk var det flere som møtte opp enn de siste årene. Det var veldig gledelig at både været og folket var solidarisk med felles sak i år. Alle parolene ble med, og vi var godt representert både i flaggbæring og parolebæring. Toget gikk, om enn litt raskt, fra Kongens Plass opp til Festiviteten, vi rundet opp og tilbake en venstresving slik at vi passerte Barmannhaugen før vi gikk traseen forbi sykehuset og ned tilbake til Kongens Plass. 

Vel tilbake på Kongens Plass var det tid for appeller og hovedtale.

Arbeiderpartiet og Berit Tønnesen hadde første appell som var et klart og tydelig varsko om at regjeringa er på feil kurs. Et lite innsmett om ACER som ikke nødvendigvis ble så passende kom det dog, men det må vi tåle på en slik dag. Honnør til henne for en god appell.

Sosialistisk Venstreparti hadde neste appell ved Line Karlsvik. Hun holdt en god og treffende appell som berørte både vellferdsprofitører og fattigdomsproblematikk. Honnør til henne for en god appell.

Rødt holdt neste appell ved Ståle Melby. Han snakket helt presist om utviklinga i byen vår hva gjelder arbeidsplasser, både statlige og de som har vært og er underlagt de store selskapene. Han poengterte at utviklingen er langt fra positiv for oss, og at vi må brette opp ermene å ta kampen om arbeidsplassene våre på alvor. En stor honnør til Ståle for en flott appell.

Siste appellant var ungdomsrepresentant Kjartan Brennan Karlsen. Han pratet helt presist om utfordringene som ligger for unge, nyetablerere, slik regjeringas politikk er i dag. Det blir vanskeligere og vanskeligere å komme inn på både boligmarked og arbeidsmarked. Honnør til ham også. 

Så kom vi til dagens hovedtaler. Torill Brunsvik fra FO, og ikke minst (for oss) fra Rødt kristiansund. Hun holdt en veldig god og veldig treffende tale som berørte flere sentrale utviklingstrekk ved samfunnet som skaper avstand. Vi må jobbe sammen for å motvirke høyrekreftene og for å stanse, og snu den trenden som skaper stadig større avstander i samfunnet vårt. Hvorfor, jo fordi fellesskap fungerer var sluttbudskapet hennes, og det har hun så veldig rett i. Honnør, verbale blomster og en stor takk til henne for hennes tale.

Etter hovedtaler gikk vi inn i Folkets Hus for å avslutte markeringen med kaffe og kake, appell fra Torill Brunsvik og sang fra Jon Kinn. Anslagsvis 150 personer deltok på denne avslutningen, og det må få stå som et vitnesbyrd på at dagen var vellykket.

Takk til alle som deltok, alle som var med å planlegge dagen og alle som har omtalt dagen i ettertid. Et lite spark i baken til de som ikke er blant de tre overnevnte kategorier, da ikke minst lokalmedia.

Du må være logget inn for å kommentere.
Debattregler   

Laster kommentar… Kommentaren blir oppdatert etter 00:00.

Bli den første til å kommentere.

Likte du denne artikkelen?

Hjelp oss å utvikle KSU.NO videre og bidra med å opprettholde tjenesten fritt tilgjengelig for alle!

Vipps valgfritt beløp til 614043.

Tusen takk!

Send oss leserinnlegg eller tips

Tekst, bilder og video til leserinnlegg, artikler og andre tips, kan sendes til tips@ksu.no.

Annonse
Annonse

Innlogging

Siste kommentarer

Terje Sundsbø 2 dager siden Brobygging
Når fergeleiet flyttes ut fra sentrum av Molde, blir fortsatt ferge et enda dårligere alternativ. Hva sier folket på Vestnes ...
Geir Ole Sætremyr 3 dager siden Køkultur og samferdsel – Romsdal må våkne
@Terje SundsbøNo er "gjeldande " NTP i ferd med å gå ut på dato. Og, strekninga Ålesund til Molde er
@Geir Ole SætremyrMøreaksen er blant de høyest rangerte prosjektene basert på netto nytte pr. investert krone i gjeldende NTP. Få andre har ...
Geir Ole Sætremyr 3 dager siden Køkultur og samferdsel – Romsdal må våkne
@Terje SundsbøEg forstår at enkelte drøymer om å lese dette inn i dei signala som er gitt. Men, det er ikkje ...
@Geir Ole SætremyrSamferdselsministeren vil utrede om det kan bli en mindre økonomisk belastning om Møreaksen deles opp i flere trinn. Han ønsker ...
Annonse

Støtt KSU.NO via bank eller Vipps.

Annonse