Annonse
Annonse
Foto: Nordmørslista
Foto: Nordmørslista
Dette er et debattinnlegg. Innholdet gir uttrykk for skribentens meninger og holdning.
Denne artikkelen er over 12 måneder gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Varaordfører i Molde Sidsel Rykhus retter i Romsdals Budstikke kraftig kritikk mot Berit Tønnesen, som av Rykhus stemples som illojal etter at Tønnesen i forrige uke gikk ut og sa at Nordmøre er bedre tjent med Romsdalsaksen enn Møreaksen. Rykhus stiller samtidig spørsmål ved Berit Tønnesens roller som nestleder i fylkespartiet og i landsstyret, og mener Tønnesen ikke kan sitte i disse posisjonene når hun går imot partiets vedtak i en så viktig sak.

Arbeiderpartiets indre liv får få lov til å være nettopp det, men det skal ikke mye fantasi til for å se for seg at Tønnesens rolle som nestleder i Møre og Romsdal Arbeiderparti på sikt kan være truet, med tanke på hvor maktkonsentrasjonen i fylket er plassert, også i Arbeiderpartiet. Tønnesen har dessuten utfordret Kristiansunds ordfører i nominasjonskampen som ordførerkandidat til det kommende kommunevalget. Neergaard er kjent for å være svært tro mot fylkespartiet. Der Neergaards lojalitet går oppover, kan det se ut som Tønnesen i motsetning til Neergaard har større lojalitet til sin egen velgermasse enn til fylkespartiet, og forankringen i landsstyret tyder da også på at Tønnesen har integritet til å ta sine egne avgjørelser.

Rykhus stiller altså spørsmål ved Tønnesen sine roller, men hva med egne roller?

Sidsel Rykhus er engasjert i flere styrer enten som styremedlem eller varamedlem, blant annet som styremedlem i Halsafjordsambandet AS og som varamedlem i Møreaksen AS.

Dette er i seg selv en utidig sammenblanding av roller, siden de to prosjektene konkurrerer om de samme bevilgningene. Realisering av Møreaksen vil legge beslag på så mye kapital at det vil blokkere alle andre større samferdselsutbygginger på riksvegnettet i Møre og Romsdal i flere tiår fremover.

Som styremedlem i Halsafjordsambandet bør Rykhus prioritere forsering av Halsafjorden, som vil ha stor betydning for kommunikasjonen mellom Møre og Romsdal og Trøndelag. Som fylkespolitiker bør hun videre ha tanker for hele fylket, og da må det være på sin plass å utrede Romsdalsaksen, som vil være den beste løsningen for hele fylket, ikke bare for noen få. 

Moldes varaordfører har imidlertid med all tydelighet vist hvor hennes lojalitet ligger, og Halsafjordsambandet AS er åpenbart ikke tjent med et styremedlem som prioriterer andre samband på bekostning av Halsafjordsambandet. Rykhus er dermed illojal både mot Halsafjordsambandet AS og mot befolkningen i Møre og Romsdal når hun både motsetter seg utredning av Romsdalsaksen og beskylder de som vil ha Romsdalsaksen utredet for illojalitet. En naturlig konsekvens av dette er dermed at Rykhus trekker seg fra styret i Halsafjordsambandet AS.

Av Ronny Wiik Olsen og Stig Anders Ohrvik, Nordmørslista

Du må være logget inn for å kommentere.
Debattregler   

Laster kommentar… Kommentaren blir oppdatert etter 00:00.

Bli den første til å kommentere.

Send oss leserinnlegg eller tips

Tekst, bilder og video til leserinnlegg, artikler og andre tips, kan sendes til tips@ksu.no.

Annonse
Annonse
Kristiansundskalenderen 2022

Tidligere meningsinnlegg

Siste kommentarer

Lama Vik 5 timer siden Romsdalsaksen best på alle områder
"Romsdalsaksen" best på alle områderRomsdalsaksen "best" på alle områderRomsdalsaksen best på "alle" områderRomsdalsaksen best på alle "områder"
"Frank Sve trenerer Møreaksen"
Terje Sundsbø 1 dager siden Statens vegvesen trenerer Romsdalsaksen!
@Espen HeitmannUtredningene er utført av Norconsult. Om de mener at utredningene er urealistiske, så har de plikt til å si det.Formålet ...
Espen Heitmann 1 dager siden Statens vegvesen trenerer Romsdalsaksen!
@Terje SundsbøNå ja de utredningene av RA som har blitt gjort var direkte urealistiske og ganske tydelig konstruerte av SVV for ...
Det er bare å ta turen videre til Karmøy og Gandsfjorden/Gausel mellom Sandnes og Stavanger. Velde forurenser boligfelt med såkalt ...
Tom Major 2 dager siden Kanskje vi skal ta ondet ved roten?
Du får sagt det. Det norske politikere har gjennomført over en årrekke kan i sum kun kalles et kjempestort SVIK!
Annonse

Hva skjer

Under finner du en oversikt over arrangement i Kristiansundsregionen.

Trykk her for å legge til arrangement

Trykk her for kalender i større format og valg av periode. Her vil du også kunne finne tilknyttede artikler og annonserte arrangementer.

Annonse

Våre utvalgte