Vi bruker informasjonskapsler for å forbedre brukeropplevelsen. Besøk vår personvernside for mer detaljer.
Annonse
KSU – Vipps – desktop
Steinar Wiik Sørvik
Ytring
18 november 2018 11:19
Del på Facebook
Steinar Wiik Sørvik. Foto: Ken Alvin Jenssen
Steinar Wiik Sørvik. Foto: Ken Alvin Jenssen
Dette er et debattinnlegg. Innholdet gir uttrykk for skribentens meninger og holdning.
Denne artikkelen er over 12 måneder gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Ryktene svirrer om at det foregår et blodig oppgjør mellom Høyres ordførerkandidat og byens administrative ledelse etter at han gikk hardt ut tidligere i høst og tråkket på «såre tær» i kommunes administrasjon ved å påpeke en rekke mangler ved kommunens saksbehandling i bl a byggesaker som mange næringslivsfolk er enige i.

Er ikke dette farlig nært et forsøk på å blande seg inn i en politikers berettiget kritikk av hvordan byen styres?

Vi hadde også et meningsløst oppgjør i KNN. KNN er en forening med 300 medlemmer, der et renommért kommunikasjonsbyrå ledet av alltid tilstedeværende Jan Erik Larsen trakk seg når noen kritiske spørsmål ble stilt av et eneste enslig medlem.

I den saken kom et oppslag i TK som fremstod mer som et tilsvar til en artikkel som aldri ble publisert enn en forklaring på hva som hadde skjedd.

Videre ble et medlem i et politisk parti ekskludert fordi han stilte ubehagelige spørsmål om en ordførerkandidat som var uføretrygdet. På et annet sted i landet ble dette spørsmålet sett på som berettiget og diskutert av de involverte parter i all åpenhet på Dagsnytt 18.

Alt ser ut til å handle om at man her i byen nå har begynt å styre etter «varsler» og «halvkvedede viser» for å ta knekken på motstandere isteden for å møte vanskeligheter ansikt til ansikt med gode argumenter.

Skal en by styres av «varslere» der en rådmann og ordfører, en næringsforening eller et parti som kvitter seg med brysomme medlemmer ved å skyve «varslere» foran seg som redskap i debatten, isteden for å forholde seg til åpne transparente prosesser som er vanlig i demokratiske samfunn?

Det vi ser i Kristiansund nå er udemokratisk og uverdig. En sådan måte å styre på gjør at sladder og rykter betyr mer enn reell politikk.

Mennesker som har blitt utsatt for overgrep har krav på beskyttelse men mennesker har ikke krav på beskyttelse mot uenighet?

Lokalpressen burde gitt oss borgere innsyn i denne type informasjon men «noe» gjør at dette ikke er viktig nok til å bli publisert.

Som samfunnsengasjert leser vil jeg vite mere om dette. Hvorfor kan ikke media gå inn i disse spørsmål og informere Kristiansunderne om disse forholdene.

Eller er det for mange viktige personer som har «såre tær» til at noen tør å ta bryderiet?

Du må være logget inn for å kommentere.
Debattregler   

Laster kommentar… Kommentaren blir oppdatert etter 00:00.

Bli den første til å kommentere.

Likte du denne artikkelen?

Hjelp oss å utvikle KSU.NO videre og bidra med å opprettholde tjenesten fritt tilgjengelig for alle!

Vipps valgfritt beløp til 614043.

Tusen takk!

Send oss leserinnlegg eller tips

Tekst, bilder og video til leserinnlegg, artikler og andre tips, kan sendes til tips@ksu.no.

Annonse
KSU – Vipps – desktop
Annonse
KSU – Vipps – mobil

Innlogging

Siste kommentarer

Terje Sundsbø 12 timer siden Når utredninger er systematisk feil
@Geir Ole SætremyrDøgnåpne veier og fastlandssamband er viktigere for lokalt næringsliv enn rassikring av vinterstengte turistveier. Du bør lese kronikken av Rasmussen ...
Geir Ole Sætremyr 14 timer siden Når utredninger er systematisk feil
@Terje SundsbøFramleis blir det drive veivedlikehold mellom fergeleiene.  Eksempelvis på strekninga E39 Lavik til Festøy, via fergesambandet Anda til Lote.  Du ...
Geir Ole Sætremyr 1 dager siden Når utredninger er systematisk feil
@Terje SundsbøDet er vurdert, og ønskt, men er det konkludert?
Terje Sundsbø 1 dager siden Når utredninger er systematisk feil
@Geir Ole SætremyrStrekningen Nyhamna-Molde er vurdert som kritisk infrastruktur. Kjerringsundet vil bli en del av dette. Du forutsetter at dette ene og ...
Geir Ole Sætremyr 1 dager siden Når utredninger er systematisk feil
@Terje SundsbøEg forventer meir nøktern framstilling.Kjerringsundet:Med utgangspunkt i KS2 basert på 2021 prisar vil sambandet koste 4,9 mrd Med 20 prosent prisstigning ...
Terje Sundsbø 2 dager siden Når utredninger er systematisk feil
@Geir Ole SætremyrStaten bidrar med det meste også på Møreaksen. For Kjerringsundet er det i tillegg Aukra kommune som bidrar. Fylkespolitikerne ønsker ...
Annonse

Støtt KSU.NO via bank eller Vipps.

Annonse