Vi bruker informasjonskapsler for å forbedre brukeropplevelsen. Besøk vår personvernside for mer detaljer.
Annonse
KSU – Vipps – desktop
Annonse
KSU – Vipps – mobil
Steinar Wiik Sørvik
Ytring
18 november 2018 11:19
Del på Facebook
Steinar Wiik Sørvik. Foto: Ken Alvin Jenssen
Steinar Wiik Sørvik. Foto: Ken Alvin Jenssen
Dette er et debattinnlegg. Innholdet gir uttrykk for skribentens meninger og holdning.
Denne artikkelen er over 12 måneder gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Ryktene svirrer om at det foregår et blodig oppgjør mellom Høyres ordførerkandidat og byens administrative ledelse etter at han gikk hardt ut tidligere i høst og tråkket på «såre tær» i kommunes administrasjon ved å påpeke en rekke mangler ved kommunens saksbehandling i bl a byggesaker som mange næringslivsfolk er enige i.

Er ikke dette farlig nært et forsøk på å blande seg inn i en politikers berettiget kritikk av hvordan byen styres?

Vi hadde også et meningsløst oppgjør i KNN. KNN er en forening med 300 medlemmer, der et renommért kommunikasjonsbyrå ledet av alltid tilstedeværende Jan Erik Larsen trakk seg når noen kritiske spørsmål ble stilt av et eneste enslig medlem.

I den saken kom et oppslag i TK som fremstod mer som et tilsvar til en artikkel som aldri ble publisert enn en forklaring på hva som hadde skjedd.

Videre ble et medlem i et politisk parti ekskludert fordi han stilte ubehagelige spørsmål om en ordførerkandidat som var uføretrygdet. På et annet sted i landet ble dette spørsmålet sett på som berettiget og diskutert av de involverte parter i all åpenhet på Dagsnytt 18.

Alt ser ut til å handle om at man her i byen nå har begynt å styre etter «varsler» og «halvkvedede viser» for å ta knekken på motstandere isteden for å møte vanskeligheter ansikt til ansikt med gode argumenter.

Skal en by styres av «varslere» der en rådmann og ordfører, en næringsforening eller et parti som kvitter seg med brysomme medlemmer ved å skyve «varslere» foran seg som redskap i debatten, isteden for å forholde seg til åpne transparente prosesser som er vanlig i demokratiske samfunn?

Det vi ser i Kristiansund nå er udemokratisk og uverdig. En sådan måte å styre på gjør at sladder og rykter betyr mer enn reell politikk.

Mennesker som har blitt utsatt for overgrep har krav på beskyttelse men mennesker har ikke krav på beskyttelse mot uenighet?

Lokalpressen burde gitt oss borgere innsyn i denne type informasjon men «noe» gjør at dette ikke er viktig nok til å bli publisert.

Som samfunnsengasjert leser vil jeg vite mere om dette. Hvorfor kan ikke media gå inn i disse spørsmål og informere Kristiansunderne om disse forholdene.

Eller er det for mange viktige personer som har «såre tær» til at noen tør å ta bryderiet?

Du må være logget inn for å kommentere.
Debattregler   

Laster kommentar… Kommentaren blir oppdatert etter 00:00.

Bli den første til å kommentere.

Send oss leserinnlegg eller tips

Tekst, bilder og video til leserinnlegg, artikler og andre tips, kan sendes til tips@ksu.no.

Annonse
Annonse

Innlogging

Siste kommentarer

Viktig informasjon i tåkeleggingskaoset dette. Hva angår vindkraft blir den aldri bedre enn ca 30% i effektivitetsgrad mot innstallert effekt ...
Ansgar Dypbukt 3 dager siden Strømprisen til himmels
Sier meg enig i alt du skriver, strøm prisen er jo helt forferdelig ikke bare den, men nettleia er jo ...
Geir Ole Sætremyr 5 dager siden Møreaksen er det eneste alternativet
@Terje SundsbøSaksa frå referansegruppemøte 17.08.23: Forslag NTP 2024- 2036: Forslaget til ny plan innebærer mer enn halvering av årlige midler til vegbygging ...
Geir Ole Sætremyr 10 dager siden Møreaksen er det eneste alternativet
@Terje SundsbøDu marmar på med ditt og spissformuleringar.
Terje Sundsbø 10 dager siden Møreaksen er det eneste alternativet
@Geir Ole SætremyrDu har rett i at realisme er en dyd – gratis ferge koster staten dyrt. Fergeavløsningsprosjekter blir derfor mer lønnsomme ...
Geir Ole Sætremyr 11 dager siden Møreaksen er det eneste alternativet
@Terje SundsbøRealisme er også ein dyd. Sande Fastllandssamband AS har eksistert i 20 år+. Urealistisk. Nå oppgraderast fergebåsane på 4 stopp ...
Annonse

Støtt KSU.NO via bank eller Vipps.

Annonse