Annonse
Annonse
Steinar Wiik Sørvik
Ytring
18 november 2018 11:19
Steinar Wiik Sørvik. Foto: Ken Alvin Jenssen
Steinar Wiik Sørvik. Foto: Ken Alvin Jenssen
Dette er et debattinnlegg. Innholdet gir uttrykk for skribentens meninger og holdning.
Denne artikkelen er over 12 måneder gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Ryktene svirrer om at det foregår et blodig oppgjør mellom Høyres ordførerkandidat og byens administrative ledelse etter at han gikk hardt ut tidligere i høst og tråkket på «såre tær» i kommunes administrasjon ved å påpeke en rekke mangler ved kommunens saksbehandling i bl a byggesaker som mange næringslivsfolk er enige i.

Er ikke dette farlig nært et forsøk på å blande seg inn i en politikers berettiget kritikk av hvordan byen styres?

Vi hadde også et meningsløst oppgjør i KNN. KNN er en forening med 300 medlemmer, der et renommért kommunikasjonsbyrå ledet av alltid tilstedeværende Jan Erik Larsen trakk seg når noen kritiske spørsmål ble stilt av et eneste enslig medlem.

I den saken kom et oppslag i TK som fremstod mer som et tilsvar til en artikkel som aldri ble publisert enn en forklaring på hva som hadde skjedd.

Videre ble et medlem i et politisk parti ekskludert fordi han stilte ubehagelige spørsmål om en ordførerkandidat som var uføretrygdet. På et annet sted i landet ble dette spørsmålet sett på som berettiget og diskutert av de involverte parter i all åpenhet på Dagsnytt 18.

Alt ser ut til å handle om at man her i byen nå har begynt å styre etter «varsler» og «halvkvedede viser» for å ta knekken på motstandere isteden for å møte vanskeligheter ansikt til ansikt med gode argumenter.

Skal en by styres av «varslere» der en rådmann og ordfører, en næringsforening eller et parti som kvitter seg med brysomme medlemmer ved å skyve «varslere» foran seg som redskap i debatten, isteden for å forholde seg til åpne transparente prosesser som er vanlig i demokratiske samfunn?

Det vi ser i Kristiansund nå er udemokratisk og uverdig. En sådan måte å styre på gjør at sladder og rykter betyr mer enn reell politikk.

Mennesker som har blitt utsatt for overgrep har krav på beskyttelse men mennesker har ikke krav på beskyttelse mot uenighet?

Lokalpressen burde gitt oss borgere innsyn i denne type informasjon men «noe» gjør at dette ikke er viktig nok til å bli publisert.

Som samfunnsengasjert leser vil jeg vite mere om dette. Hvorfor kan ikke media gå inn i disse spørsmål og informere Kristiansunderne om disse forholdene.

Eller er det for mange viktige personer som har «såre tær» til at noen tør å ta bryderiet?

Du må være logget inn for å kommentere.
Debattregler   

Laster kommentar… Kommentaren blir oppdatert etter 00:00.

Bli den første til å kommentere.

Send oss leserinnlegg eller tips

Tekst, bilder og video til leserinnlegg, artikler og andre tips, kan sendes til tips@ksu.no.

Annonse
Kristiansundskalenderen 2022
Annonse
Kristiansundskalenderen 2022

Tidligere meningsinnlegg

Siste kommentarer

Ketil Strand Andersen 15 minutter siden – Hvor er logikken i Nav-saken, Geir Inge Lien?
Merkelig at Lien ikke forstår at kamp om flere statlige arbeidsplasser til fylket og vurdering av sammenslåing og plassering av ...
Dette er en kjempeskandale. Tenk å kjøpe inn helikoptre som ikke kan lande på mange av sykehusene som har helikopterplass. ...
Ketil Strand Andersen 14 timer siden Rbnett: Stopp Nav-flyttingen til Kristiansund
Vi kan støtte Molde på dette, men kun dersom Moldenserne greier å bidra til at sykehuset i Kristiansund opprettholdes.
Her er det ingen sammenheng mellom sitatet til Christensen og konklusjonen som Tønnesen trekker. Sammenslåingen var begrunnet med billigere lokaler, ...
Vidar Hölm 20 timer siden Regionspørsmålet arkiveres – endelig!
Ja ser jo de jubler i molde over sine kjære naboer i nord. Nå får de NAV kontoret fra Kristiansund. ...
Vidar Hölm 21 timer siden Bypakken – bompenger til evig tid?
Bruk blinklys i rundkjøringer og lag rundkjøring i Dalekrysset og i Norges mest snodige kryss, Rensvikkrysset ,så er dere i ...
Annonse

Hva skjer

Under finner du en oversikt over arrangement i Kristiansundsregionen.

Trykk her for å legge til arrangement

Trykk her for kalender i større format og valg av periode. Her vil du også kunne finne tilknyttede artikler og annonserte arrangementer.

Støtt KSU.NO via bank eller Vipps.

Annonse

Våre utvalgte