Vi bruker informasjonskapsler for å forbedre brukeropplevelsen. Besøk vår personvernside for mer detaljer.
Annonse
KSU – Vipps – desktop
Johan Aas, styreleder i KNN
Ytring
20 november 2018 09:41
Del på Facebook
Johan Aas, styreleder i KNN. Foto: KNN
Johan Aas, styreleder i KNN. Foto: KNN
Dette er et debattinnlegg. Innholdet gir uttrykk for skribentens meninger og holdning.
Denne artikkelen er over 12 måneder gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Svar til Steinar Wiik Sørvik.

I et innlegg i KSU.no stiller Steinar Wiik Sørvik spørsmål om «hva som skjer i Kristiansund». Som representant for KNN, kan jeg kun kommentere de forhold hvor KNN er nevnt. Det er viktig for oss å påpeke at vi ikke har noe å skjule og ønsker å være åpne om de problemstillingene som reises. Vi vil også påpeke at både du, Steinar, og mange andre som «spekulerer» rundt det som omtales som rykter og uklarheter, kan bidra til klarhet heretter. 

Det er riktig at det er spredd en lang rekke påstander og beskyldninger om KNN, om noen av våre medlemmer, om navngitte bedrifter og enkeltpersoner – og om vår leverandør Kruse Larsen – noe som førte til at Kruse Larsen sa opp samarbeidsavtalene med KNN.

Styret i KNN har gått gjennom de påstandene som er fremkommet mot KNN. Vi har ikke mottatt en konkretisering på hva dette gjelder.  Det er kun fremsatt udokumenterte påstander.  KNN har lagt ut en redegjørelse for en rekke forhold som er berørt på KNN sine hjemmesider. Alle som har spørsmål til saken kan og bør lese denne redegjørelsen.

Det er frustrerende og ødeleggende at selv med alle påstander, fakta og konkrete svar på bordet – så antydes og spekuleres det videre. Da står vi igjen med kun synsing og rykter.

Du sier at «du lurer på hva som skjer i KNN?». Du sier videre at det skjer mye «sladder og rykter». Som styreleder i KNN, har jeg et ansvar for å rydde opp hvis noe er galt  -  men da må jeg vite: Hva er det du sikter til?  -  ut over at du har «hørt noen rykter»? Så snart jeg får vite hva dette er, skal jeg love å rydde opp, straks. Men det å stadige gjenta at det finnes så mange «rykter» er en evigvarende ond sirkel, for det skaper nye rykter, som igjen skaper nye rykter. Det er umulig å forsvare seg imot slike påstander.  Jeg kan ikke svare for noe jeg ikke vet hva er.

Derfor må jeg nesten be om at du tar kontakt med meg og forteller meg hva mer vi skal undersøke. Og hvis du ikke vet hva det er, så er det kanskje greit å akseptere at vi har undersøkt saken basert på de udokumenterte påstandene, og ikke funnet noe galt.

Vi har fått et samfunn preget av sosiale medier hvor det spres udokumenterte beskyldninger og påstander mot andre. Dette er en uheldig samfunnsutvikling som jeg ønsker å motarbeide. For min del opplever jeg at beskyldningene som har versert om KNN og andre næringslivsaktører i Kristiansund den senere tid, er svært uheldige for byen og regionen.

Det er et faktum at det er sendt eposter til ledende personer og institusjoner rundt om i Norge om «rykter». Dette har ført til at vi har fått henvendelser fra flere nasjonale medier om hva som egentlig foregår. Noen av dem kommer sikkert til å skrive om Kristiansund som byen der «alle krangler og ryktene florerer».  Dette er ikke omdømmebyggende  -  taperne er Nordmøre og Kristiansund og det vil ikke stå igjen noen vinnere av dette dersom dette fortsetter.

Det er masse positivt som skjer i vår region for tiden – pilene peker oppover igjen etter at vi har vært i en bølgedal noen år. For å styrke regionen ytterligere, må vi samle alle krefter, stå samlet, og fremsnakke regionen. Vi har så mye å by på. Skittkasting og negative beskyldninger bryter ned, bygger ikke opp.

Til slutt vil jeg henstille deg om å engasjere deg i KNN, Steinar, bli med på våre aktiviteter, få innblikk i hva som skjer. Og kom til oss neste gang du lurer på noe, vi skal svare deg på spørsmålene dine – og det er fint om du hjelper oss å stanse den skadelige rykteflommen om KNN og om byen og regionen.

 

Med vennlig hilsen

Johan Aas
styreleder

Du må være logget inn for å kommentere.
Debattregler   

Laster kommentar… Kommentaren blir oppdatert etter 00:00.

Bli den første til å kommentere.

Likte du denne artikkelen?

Hjelp oss å utvikle KSU.NO videre og bidra med å opprettholde tjenesten fritt tilgjengelig for alle!

Vipps valgfritt beløp til 614043.

Tusen takk!

Send oss leserinnlegg eller tips

Tekst, bilder og video til leserinnlegg, artikler og andre tips, kan sendes til tips@ksu.no.

Annonse
Annonse

Innlogging

Siste kommentarer

Hans-Peter Kaaresen 13 timer siden Fylkesøkonomien og fergeavløsningsprosjekter
@Terje SundsbøFylkeskommunen har adskillig flere "alvorlige" (som du skriver) problemer enn Møreaksen å ta seg av.  Særinteressene i Møreaksen har splittet ...
Geir Ole Sætremyr 17 timer siden Særinteresser og Eksportveikonferansen
Naturvernforbundet deltok som tilhøyrar på konferansen vel vitande at dette var lobbyverksemd.Vi var der for å plukke opp styringssignal, først ...
Geir Ole Sætremyr 17 timer siden Fylkesøkonomien og fergeavløsningsprosjekter
@Terje SundsbøEnten det er Stortinget si samansetning, eller det er meir eller mindre nøytrale meiningsmålingar så er det til sjuande og ...
Terje Sundsbø 23 timer siden Fylkesøkonomien og fergeavløsningsprosjekter
@Geir Ole SætremyrStortinget er ikke basert på meningsmålinger, men på valgresultat. Partiene Høyre, Senterpartiet, Venstre, KrF og Arbeiderpartiet prioriterte Møreaksen under NTP-behandlingen ...
Geir Ole Sætremyr 1 dager siden Fylkesøkonomien og fergeavløsningsprosjekter
@Terje SundsbøEg forstår godt kva som skjer og har skjedd.Møreaksen vart handsama som ei strekning heile tida, men vart framdriftsmessig splitta ...
Terje Sundsbø 1 dager siden Fylkesøkonomien og fergeavløsningsprosjekter
@Frode HeimenMeget bra forklart. Den som ikke skjønner dette, fordtår rett og slett ikke sammenhengen. I alle fall hvis de fortsatt ...
Annonse

Støtt KSU.NO via bank eller Vipps.

Annonse