Annonse
Annonse
Elisabeth Jørgenvåg. Foto: Nordmørslista
Elisabeth Jørgenvåg. Foto: Nordmørslista
Dette er et debattinnlegg. Innholdet gir uttrykk for skribentens meninger og holdning.
Denne artikkelen er over 12 måneder gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Da er det offentlig! Fødeavdelingen i Kristiansund er historie. Og jeg tenker på at jeg er hakke forbannet – så og si rasende på vegne av våre damer her i nordfylket! 

Nok en skinnprosess er gjennomført med blodrød ROS-analyse. På radioen sier en representant fra Helseforetaket at man «slår sammen» fødeavdelingene for å styrke tilbudet? En fødeavdeling uten barnelege på vakt og en ekstra reise for våre fødedamer på minimum 1,5 time.

Jeg gremmes over slik kunnskapsløshet. Alle advarsler ignoreres. Faglige argumenter ignoreres. Toppen har nådd. Nå må de ansvarlige politikere på Nordmøre snarest gå til forhandlinger om endring av helseregion! Dette er ikke akseptabelt med tanke på liv og helse for våre gravide og fødende! Jeg håper virkelig at dere klarer å forstå hvor alvorlig dette er! Dette er tragisk og katastrofe for oss i nordre del av fylket! Mine tanker går til mine tidligere kollegaer på føden, der de alle er kalt inn til møte i dag. De har alle min aller største medfølelse for nok engang ha vært med på en skinnprosess. Dette er et kynisk tap av sikkerhet for fødedamene våre som faglig sett får alarmerende reisetid med tanke på avstand til nærmeste fødeavdeling.

Et tap for Kristiansund med omegn, og spesielt Aure som har fylkets dårligste dekning av prehospitale tjenester. Ingen fullverdig jordmor og beredskapstjeneste. 34 % dekning er det Helseforetaket har greid å få til på 7 år! Dette er det største tilbakesteg innenfor fødselsomsorgen noen gang i historien -noensinne - for vår del av fylket!
Ingen av fødeavdelingene skulle vært lagt ned – og det er en ren faglig begrunnelse. Alle vet at nærhet redder liv. Alle vet at manglende nærhet i helsetilbud gir økt risiko for skade/dødelighet.

Det er en grunn til at fødeavdelingene skal ha såpass beredskap at en skal kunne gjennomføre et katastrofesnitt i en katastrofesituasjon. Norge har blitt et fattig land, når kynisk pengespill og kjøttvekt har blitt førende for hvilket helsetilbud en skal ha tilgang til. En kan stille seg spørsmålet om loven om spesialisthelsetjeneste har gått ut på dato?

Og ikke nok med dette – i morgen kommer klinikkledelsen i Helseforetaket til Aure for å orientere de ansatte på ARS og alle vet jo hva som kommer der! Ifølge media har samme skinnprosess foregått der. Slik rasering av helsetilbudet på Nordmøre, på 2 dager skal en lete langt etter.

Som fylkespolitiker har jeg forsøkt å være positiv - men for min del er grensen nådd. Jeg mener oppriktig at vi blir ikke behandlet likeverdig i forhold til kroner og ører som blir overført for å ivareta våre interesser. Regionen blir regelrett støvsugd for kompetansearbeidsplasser. Trist – men nå er fylket falitt for min del! Dette var den aller siste dråpen og ingen skal si at de ikke har blitt advart! Dette er en sorgens dag, spesielt for ytre Nordmøre!

Du må være logget inn for å kommentere.


Laster kommentar… Kommentaren blir oppdatert etter 00:00.

Bli den første til å kommentere.

Send oss leserinnlegg eller tips

Tekst, bilder og video til leserinnlegg, artikler og andre tips, kan sendes til tips@ksu.no.

Annonse
Annonse

Tidligere meningsinnlegg

Siste kommentarer

Hva i all verden har Arbeiderpartiet mot norsk natur?"Hva i all verden har Rødt mot norske industriarbeidere?" Slik spør Per ...
Bjørn Nøstvold 2 dager siden Norges hemningsløse eksport av strøm inn i EU
Så enig.Veien ut av dette er ved neste korsvei å støtte partier som vil det annerledes. En finner de stort ...
Øyvind Hoksnes 2 dager siden Det einaste som er destruktivt er Møreaksen!
@Petter E. OlsenSå du vil ordne med altfor djup tunnel som ikkje blir godkjent etter dagens standard samt i tillegg bygge Kjerringsundet ...
Kl. 08:10: Bedriftsbesøk hos eSEA Marine AS i Kristiansund. Offshorebedrift som blant annet jobber med å hente opp avfall frå ...
Geir Gerhard Greger 10 dager siden Grødahl: – Flott at Geir engasjerer seg
Hei, Arne. Tusen takk for oppklaring og svar på mitt innlegg. Jeg hadde ikke fått med meg at kirurgien skal forsette ...
Annonse

Hva skjer

Under finner du en oversikt over arrangement i Kristiansundsregionen.

Trykk her for å legge til arrangement

Trykk her for kalender i større format og valg av periode. Her vil du også kunne finne tilknyttede artikler og annonserte arrangementer.

Annonse

Våre utvalgte