Annonse
Annonse
Viggo Jordahl
Viggo Jordahl

Bystyret vedtok et redusert spareprosjekt på sitt møte 18.juni. Selv om det finnes en mengde udekkede behov i skolene og i eldreomsorgen, så fastholdt Rådmannen at det er for høyt driftsnivå i de kommunale tjenestene.

De opprinnelige kuttforslagene var i hovedsak lagt på skole, barnehage og eldreomsorg, der også behovene er størst.
Bystyret klarte å utsette de mest usosiale kuttene og det er selvfølgelig et håp om å finne finansiering på de viktige tiltakene som ble opprettholdt. For SV var det viktigst å hindre sammenslåing av skoler før nye skolebygg er på plass.

En dårlig kommuneøkonomi berører alle innbyggere og aller mest de som er avhengig av kommunens lovpålagte tjenester. Det er i kommunen vi lever livene våre. Det er her barna våre vokser opp, det er her vi blir gamle – og det er her vi skal ha et godt liv. Derfor er den aller viktigste oppgaven til politikere å holde tjenestene på et godt og forsvarlig nivå.
Dette nivået blir utfordret når regjeringa pålegger nye oppgaver til kommunene uten at finansiering følger med. SV har gjennom alle årene Solberg-regjeringa har styrt påpekt at kommunene er underfinansiert av staten.

SV er det partiet som foreslår mest penger til kommunene og de viktige samfunnsoppgavene kommunene utfører. I SVs alternative budsjett for 2019 er det foreslått å sette av 4,6 mrd. kroner i økte rammetilskudd til kommunene. Det betyr 16,4 millioner ekstra til Kristiansund kommune i forhold til vedtatt statsbudsjett for 2019.

Disse 16,4 millioner kunne dekket det aller meste av de usosiale kuttene som bystyre var nødt til å gjøre i 2019. Det er derfor et lønnlig håp om at regjeringa kan se til SVs alternative budsjett for de kommende statsbudsjettene, slik at Kristiansund kommune kan rette opp sin økonomi og kvaliteten på tjenestene igjen kan komme på et akseptabelt nivå.

Viggo Jordahl
4.kandidat for SV i Kristiansund

Send oss leserinnlegg eller tips

Tekst, bilder og video til leserinnlegg, artikler og andre tips, kan sendes til post@ksu.no.
For kommentarer vennligst bruk kommentarfeltet under.

Annonse
Annonse
Bok - tilbake til livet
Annonse

Hva skjer?

Under finner du en oversikt over arrangement i Kristiansund og omegn. Det er gratis å legge til oppføring i kalenderen.

Trykk her for å legge til arrangement

Trykk her for kalender i litt større format og tilknyttede artikler og annonserte arrangementer.

Annonse

Våre utvalgte