fbpx
Annonse
Annonse
Paul Andreas Hofseth
Leserinnlegg
Paul Andreas Hofseth
30 august 2019 11:23
Illustrasjonsfoto: Romsdalsaksen
Illustrasjonsfoto: Romsdalsaksen
Dette er et debattinnlegg. Innholdet gir uttrykk for skribentens meninger og holdning.
Denne artikkelen er over 12 måneder gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

8700 underskrifter med krav om tilleggsutredning av Romsdalsaksen sier sitt om den folkelige tilslutningen. FB-sider i hopehavet «JA til Romsdalsaksen – NEI til Møreaksen» florerer. Noen er mot Møreaksen generelt, som «Møre uten Møreaksen» (Molde) med ca. 4200 medlemmer. RA/Sekkfast (Vestnes) har knappe 4000 medlemmer, og det finnes flere mindre grupper som eksempelvis er mot rasering av Fannestranda.

HR-Prosjekt (Oslo) har tidligere utarbeidet to samfunnsnytterapporer med litt ulik vinkling. Ihuga tilhengere betalte brorparten av kostnadene, og de er flittig omtalt. Som kjent kom Romsdalsaksen best ut grunnet den gode effekten i forhold til E136 («Eksportvegen») samt drift- og vedlikeholdskostnader der spesielt Tautratunnelen kommer dårlig ut for Møreaksen.

Gallupen som nylig ble utført av Sentio ga også interessante svar. Oversjøisk løsning foretrekkes i stor grad, og svarene fordelte seg slik: ønsker oversjøisk 60 prosent, undersjøisk 17 prosent og 24 prosent «vet ikke». Holder vi sistnevnte utenfor, blir fordelingen: oversjøisk 78 prosent og undersjøisk 22 prosent. Gode tall for Romsdalsaksen sin oversjøiske løsning. Hele 40 prosent svarte at aksevalget vil påvirke hvilket parti/liste de vil stemme på ved høstens valg.

Det som i dag kalles Møreaksen, har historikk tilbake til åttitallet. Den historien får andre fortelle, men det blir spennende å se om de slår kontra grunnet synkende oppslutning for undersjøisk tunnel, og bokstavelig talt hever seg. Det vil vise seg, men pr dato er jo Møreaksen en undersjøisk løsning. Vi har også registrert tidligere skepsis til flytebruer, og forventer avanserte krumspring som i turnspråket kalles C-moment.

SV var ensom svale med krav om utredning av Romsdalsaksen for et par-tre år siden, mens status få dager før lokalvalgene blant de 17 partiene/listene er hele 9 FOR, 3 MOT og 5 har litt uklart budskap. De 12 førstnevnte får trolig mer enn 40 av 47 plasser i fylkestinget. Litt lekkasje begge veier forventes, mens det for storparten er det relativt avklart hvordan de vil stemme når saken om utredning kommer opp til avstemming i fylkesutvalget og til sist i fylkestinget.

Ignorer de som hevder at den økonomisk sett desidert største saken i fylket ikke bør påvirke hvilket parti eller liste man skal stemme på. Velger du ei liste med blandet syn, er det smart å kumulere de som mener det samme som deg. Se oversikt på romsdalsaksen.no om de ulike partiers standpunkt om aksene. Godt valg.

Du må være logget inn for å kommentere.
Laster kommentar… Kommentaren blir oppdatert etter 00:00.

Bli den første til å kommentere.

KOMMENTARARKIV FRA TIDLIGERE KOMMENTARSYSTEM. KOMMENTARER LAGT TIL HER, BLIR ALDRI SYNLIGE. BRUK AKTIVT KOMMENTARSYSTEM OVER

Send oss leserinnlegg eller tips

Tekst, bilder og video til leserinnlegg, artikler og andre tips, kan sendes til tips@ksu.no.

Annonse
Annonse

Tidligere meningsinnlegg

Siste kommentarer

Lars Svein Valderhaug 18 timer siden Juks, maktmisbruk og korrupsjon
Og her har Sundsbø trykka på repeatknappen igjen ja, og svarer i liten grad på det aktuelle innholdet, som vanlig. ...
Terje Sundsbø 19 timer siden Juks, maktmisbruk og korrupsjon
Møreaksen er billigere, raskere, har større samfunnsnytte enn Romsdalsaksen, og Møreaksen oppfyller målsettingen med fergefri E39 – å knytte næringslivet ...
Ketil Strand Andersen 1 dager siden Studie: Hetebølger skyldes rask global oppvarming
Stusser på dette med rask global oppvarming. I følge flere grafer for global temperatur, så er temperaturen relativt lav i ...
Vidar Hölm 1 dager siden Rødts forvrengning i sykehussaken
Det blir bare dumt at Rødt Ksu skal diskutere med SP om hvem som er best i denne saken. Alle ...
skal selvfølgelig være "flertallet i dagens Storting" :-(
Det er jo ingen sammenheng mellom det Kristiansen konkluderer med og de argumentene han nevner. Det er jo Ap og ...

Mest aktive

  • Terje Sundsbø 173 comments
  • Lars Svein Valderhaug 112 comments
  • Lama Vik 37 comments
  • Jan Rune Haukvik 30 comments
  • Vidar Hölm 27 comments
Annonse

Hva skjer

Under finner du en oversikt over arrangement i Kristiansund og omegn. Det er gratis å legge til oppføring i kalenderen.

Trykk her for å legge til arrangement

Trykk her for kalender i litt større format og tilknyttede artikler og annonserte arrangementer.

Annonse

Våre utvalgte