Annonse
Annonse
Terje Hals, Nordmørslista
Ytring
28 september 2019 20:01
Terje Hals, Nordmørslista
Terje Hals, Nordmørslista
Dette er et debattinnlegg. Innholdet gir uttrykk for skribentens meninger og holdning.
Denne artikkelen er over 12 måneder gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Jeg undres over alt som skjer for tiden. Det snakkes om keisersnitt, om bærekraft og om prosess. Ordene farer rundt i styrerom og stortingskorridorer, utrykkes fra talerstoler og foran mikrofoner. Og alt det dreier seg om er - penger. Det eneste denne nasjonen har nok av. Nå har man valgt entreprenør for bygging av det såkalte fellessykehuset på Hjelset. For oss som bor på ytre Nordmøre, vil dette sykehuset være et tilbakeskritt. Både hva gjelder tilgjengelighet og pasientsikkerhet.

Menneskene i Kristiansund må forberede seg på et tilbud som blir langt dårligere enn det de har vært vant til, mens andre deler av fylket skal «oppgraderes» med traumefunksjoner og dess like. Jeg har sagt det før, men gjentar det gjerne:

At de tør!

I planen går det frem at 90% av all gynekologi skal foregå i Kristiansund. Hvor tar de slike tall fra? Ingen har spurt oss som driver med dette daglig. Hvor finnes gynekologene som skal drive disse 90%? Uten mulighet til å legge pasienten inn etter behandling. De må sendes over fjellet på dårlig og til dels, vinterkledde veier. Bare de jublende ja-menneskene er spurt. Ikke de – som vet.

At pasientbehandling er i en rivende utvikling, vet vi som driver med dette. Problemet er, at til slik behandling, trengs fortsatt – folk. Hvor har de tenkt å ta disse fra? Fra Hjelset? Aldri i livet. Det kommer aldri til å skje. Jeg kjenner mine kolleger. De drar ikke i over to timer daglig for å tilse noen pasienter, når disse kan komme til Hjelset. Bare på legevaktsamarbeidet. Pasientene reiser til legevakten. Ikke omvendt.

Beredskap og følgetjeneste er planlagt som en frivillighets sentral. Med AMK som den mektige styrer. De skal, per telefon, ta avgjørelser de ikke er kompetente til. Bestemme om den fødende trenger en vurdering av jordmor eller ikke(?). Forstå den som vil. Og skulle det finnes noen jordmødre som vil gå døgnkontinuerlig beredskap og følgetjeneste for knapper og glansbilder, bør de innstilles til St Olavs orden med Eikeløv.

Jeg vil oppfordre de som (tror) styrer Helseforetakene om å sette seg ned. Utveksle noen ord med de som vet hvor skoen trykker, enten det er på fødeavdelingen i Kristiansund, eller på Akuttavdelingen i Volda eller beredskapsjordmor i Aure, Halsa eller Surnadal for den saks skyld.

Snakk med dem, denne gang! Ikke bare – til dem.

Du må være logget inn for å kommentere.
Debattregler   

Laster kommentar… Kommentaren blir oppdatert etter 00:00.

Bli den første til å kommentere.

Send oss leserinnlegg eller tips

Tekst, bilder og video til leserinnlegg, artikler og andre tips, kan sendes til tips@ksu.no.

Annonse
Annonse

Tidligere meningsinnlegg

Siste kommentarer

Ketil Strand Andersen 12 timer siden – Hvor er logikken i Nav-saken, Geir Inge Lien?
Merkelig at Lien ikke forstår at kamp om flere statlige arbeidsplasser til fylket og vurdering av sammenslåing og plassering av ...
Dette er en kjempeskandale. Tenk å kjøpe inn helikoptre som ikke kan lande på mange av sykehusene som har helikopterplass. ...
Ketil Strand Andersen 1 dager siden Rbnett: Stopp Nav-flyttingen til Kristiansund
Vi kan støtte Molde på dette, men kun dersom Moldenserne greier å bidra til at sykehuset i Kristiansund opprettholdes.
Her er det ingen sammenheng mellom sitatet til Christensen og konklusjonen som Tønnesen trekker. Sammenslåingen var begrunnet med billigere lokaler, ...
Vidar Hölm 1 dager siden Regionspørsmålet arkiveres – endelig!
Ja ser jo de jubler i molde over sine kjære naboer i nord. Nå får de NAV kontoret fra Kristiansund. ...
Vidar Hölm 1 dager siden Bypakken – bompenger til evig tid?
Bruk blinklys i rundkjøringer og lag rundkjøring i Dalekrysset og i Norges mest snodige kryss, Rensvikkrysset ,så er dere i ...
Annonse

Hva skjer

Under finner du en oversikt over arrangement i Kristiansundsregionen.

Trykk her for å legge til arrangement

Trykk her for kalender i større format og valg av periode. Her vil du også kunne finne tilknyttede artikler og annonserte arrangementer.

Støtt KSU.NO via bank eller Vipps.

Annonse

Våre utvalgte