fbpx
Annonse
Annonse
SER FRAMOVER: Christian Gottschalk hos den norske Bentley-importøren gleder seg til merket kan tilby flere elektrifiserte modeller. Foto: Morten Abrahamsen / NTB
SER FRAMOVER: Christian Gottschalk hos den norske Bentley-importøren gleder seg til merket kan tilby flere elektrifiserte modeller. Foto: Morten Abrahamsen / NTB

Det tradisjonsrike luksusbilmerket Bentley planlegger å bli helt elektrisk.

I første omgang betyr dette at Bentley fra 2026 kun skal tilby ladbare hybrider og elektriske modeller, og fra 2030 blir det kun helelektriske biler. Merket har til nå har vært mest kjent for store og elegant brummende V8-bensinmotorer.

– Vi som autorisert importør og forhandler av Bentley i Norge er storfornøyd med den nye strategien som fabrikken nå har presentert, sier Christian Gottschalk, sjef hos den norske Bentley-importøren Brooklands Motors AS.

Gottschalk sier strategien viser at Bentley både følger med i tiden og er rustet til å beholde «sin posisjon som det ledende superluksusmerket i verden».

Én i dag

Bentley består i dag av tre modeller: Flying Spur, Continental og Bentayga. SUV-en Bentayga er den eneste som for øyeblikket kan tilbys med elektrifisering, med en ladehybridmodell som ble lansert i fjor. Gottschalk sier ladehybriden var en umiddelbar suksess for dem. Med en startpris på mer enn to millioner kroner har den norske importøren solgt over 20 slike hybrider.

Så langt i år er drøyt 50 prosent av alle de nye personbilene i Norge elbiler, og andelen har økt gjennom året. I oktober utgjorde elbilene 61 prosent av nybilene, ifølge statistikken til Opplysningsrådet for Veitrafikken.

– Vi får ukentlig forespørsler om når Bentley kommer med flere ladbare hybrider, og når første helelektriske modell blir lansert. Så vi er trygge på at markedet ønsker dette i årene som kommer, sier Gottschalk.

Send oss leserinnlegg eller tips

Tekst, bilder og video til leserinnlegg, artikler og andre tips, kan sendes til post@ksu.no.
For kommentarer vennligst bruk kommentarfeltet under.

Annonse
Annonse
Annonse

Hva skjer?

Under finner du en oversikt over arrangement i Kristiansund og omegn. Det er gratis å legge til oppføring i kalenderen.

Trykk her for å legge til arrangement

Trykk her for kalender i litt større format og tilknyttede artikler og annonserte arrangementer.

Annonse

Våre utvalgte