Vi bruker informasjonskapsler for å forbedre brukeropplevelsen. Besøk vår personvernside for mer detaljer.
Annonse
NTB
Tema
NTB
15 november 2020 19:30
Del på Facebook
SER FRAMOVER: Christian Gottschalk hos den norske Bentley-importøren gleder seg til merket kan tilby flere elektrifiserte modeller. Foto: Morten Abrahamsen / NTB
SER FRAMOVER: Christian Gottschalk hos den norske Bentley-importøren gleder seg til merket kan tilby flere elektrifiserte modeller. Foto: Morten Abrahamsen / NTB

Det tradisjonsrike luksusbilmerket Bentley planlegger å bli helt elektrisk.

I første omgang betyr dette at Bentley fra 2026 kun skal tilby ladbare hybrider og elektriske modeller, og fra 2030 blir det kun helelektriske biler. Merket har til nå har vært mest kjent for store og elegant brummende V8-bensinmotorer.

– Vi som autorisert importør og forhandler av Bentley i Norge er storfornøyd med den nye strategien som fabrikken nå har presentert, sier Christian Gottschalk, sjef hos den norske Bentley-importøren Brooklands Motors AS.

Gottschalk sier strategien viser at Bentley både følger med i tiden og er rustet til å beholde «sin posisjon som det ledende superluksusmerket i verden».

Én i dag

Bentley består i dag av tre modeller: Flying Spur, Continental og Bentayga. SUV-en Bentayga er den eneste som for øyeblikket kan tilbys med elektrifisering, med en ladehybridmodell som ble lansert i fjor. Gottschalk sier ladehybriden var en umiddelbar suksess for dem. Med en startpris på mer enn to millioner kroner har den norske importøren solgt over 20 slike hybrider.

Så langt i år er drøyt 50 prosent av alle de nye personbilene i Norge elbiler, og andelen har økt gjennom året. I oktober utgjorde elbilene 61 prosent av nybilene, ifølge statistikken til Opplysningsrådet for Veitrafikken.

– Vi får ukentlig forespørsler om når Bentley kommer med flere ladbare hybrider, og når første helelektriske modell blir lansert. Så vi er trygge på at markedet ønsker dette i årene som kommer, sier Gottschalk.

Likte du denne artikkelen?

Hjelp oss å utvikle KSU.NO videre og bidra med å opprettholde tjenesten fritt tilgjengelig for alle!

Vipps valgfritt beløp til 614043.

Tusen takk!

Send oss leserinnlegg eller tips

Tekst, bilder og video til leserinnlegg, artikler og andre tips, kan sendes til tips@ksu.no.

Annonse
Annonse
KSU – Vipps – mobil

Innlogging

Annonse

Støtt KSU.NO via bank eller Vipps.

Annonse