fbpx
Annonse
Annonse
KINESISK: RSA viste fram BYD Tang i sommer, den kommer på markedet i Norge om et halvt års tid. Foto: Morten Abrahamsen / NTB
KINESISK: RSA viste fram BYD Tang i sommer, den kommer på markedet i Norge om et halvt års tid. Foto: Morten Abrahamsen / NTB

I sommer viste bilimportøren RSA et nytt merke og en ny bil som skal inn på det norske markedet: elbilen Tang, en SUV med firehjulstrekk og mye utstyr, fra den kinesiske produsenten BYD.

Bilen skal ta i bruk en helt ny batteriteknologi. «Blade-batteriet» skal være nær 100 prosent brannsikkert, og det har langt høyere energitetthet enn dagens batterier. Det lages også uten bruk av kobolt.

– Vi hadde håpet på levering i første kvartal, men det ser ut til å bli nærmere sommeren, sier Frank Dunvold, administrerende direktør i RSA.

Årsaken er at de vil vente til bilen kan leveres med det nye batteriet.

Batteriet er på 87 kWh, og RSA har annonsert en startpris på 599.000 kroner. Siden i sommer har de hatt en visningsbil på turné hos de 30 norske forhandlerne som skal selge merket.

– Det har nærmest vært altfor bra respons. Per i dag har vi solgt nær 400 biler uten å gjøre noe som helst mer enn å vise fram bilen, sier Dunvold.

Han sier at de endelige spesifikasjonene på BYD Tang skal være klare i løpet av noen uker.

Send oss leserinnlegg eller tips

Tekst, bilder og video til leserinnlegg, artikler og andre tips, kan sendes til post@ksu.no.
For kommentarer vennligst bruk kommentarfeltet under.

Annonse
Annonse
Annonse

Hva skjer?

Under finner du en oversikt over arrangement i Kristiansund og omegn. Det er gratis å legge til oppføring i kalenderen.

Trykk her for å legge til arrangement

Trykk her for kalender i litt større format og tilknyttede artikler og annonserte arrangementer.

Annonse

Våre utvalgte