Vi bruker informasjonskapsler for å forbedre brukeropplevelsen. Besøk vår personvernside for mer detaljer.
Annonse
NTB
Tema
NTB
13 desember 2020 19:30
Del på Facebook
SALG: Audi e-tron kom på det norske markedet i starten av 2019, men det er i 2020 salget har tatt av. Foto: Ole Berg-Rusten / NTB
SALG: Audi e-tron kom på det norske markedet i starten av 2019, men det er i 2020 salget har tatt av. Foto: Ole Berg-Rusten / NTB

Ved starten av året var det ikke mange som ventet at Audi skulle ha Norges mest solgte bilmodell i 2020.

Bilsalget i 2020 har ikke nådd de høydene bilbransjen forventet ved starten av året. Etter 11 måneder ligger salget 8 prosent bak tilsvarende tidspunkt i 2019. Koronapandemien er selvsagt årsaken. Både nedstengningen i vår og leveringsproblemer i etterkant har preget salget.

Blant annet kom Volkswagens nye elbilmodell, ID. 3, flere måneder forsinket ut på markedet. Dette er en bil som den norske importøren, før pandemien inntraff, mente ville bli Norges mest solgte bil i 2020. Ser man på tallene i dag, skal det mye til for at spådommen slår til.

Tre måneder

Øverst på Opplysningsrådet for Veitrafikkens liste ligger Audi e-tron, med 8773 leverte biler. Volkswagen ID. 3 er på andreplass.

– Vi startet utleveringene av ID. 3 i september og er svært fornøyd med våre forhandleres prestasjoner som har sikret oss en andreplass på så kort tid. Det er litt for tidlig å si noe om året totalt sett, sier Anita Svanes, kommunikasjonssjef hos den norske Volkswagen-importøren.

De har levert ut 5451 eksemplarer av ID. 3 på tre måneder, så det er et stykke igjen til e-tron. På tredjeplass ligger for øvrig Volkswagen Golf, med 4997 biler. Av disse er så å si alle e-Golf, en modell som nå er faset ut.

Vil Audi be-tron bli bestselgeren i 2020? Importøren er optimistisk.

– Ja, vi må da tro på det, må vi ikke? sier Morten Moum, kommunikasjonssjef hos Audi.

Bilen er uansett en suksess for importselskapet Harald A. Møller, som står bak både Volkswagen og Audi i Norge.

Likte du denne artikkelen?

Hjelp oss å utvikle KSU.NO videre og bidra med å opprettholde tjenesten fritt tilgjengelig for alle!

Vipps valgfritt beløp til 614043.

Tusen takk!

Send oss leserinnlegg eller tips

Tekst, bilder og video til leserinnlegg, artikler og andre tips, kan sendes til tips@ksu.no.

Annonse
Annonse

Innlogging

Annonse

Støtt KSU.NO via bank eller Vipps.

Annonse