fbpx
Annonse
Annonse
NTB
Tema
NTB
25 februar 2021 19:30
ELEKTRISK VEGVESEN: Med 140 nye elbiler sier Vegvesenet at 35 prosent av personbilparken deres er utslippsfri. Foto: Statens vegvesen.
ELEKTRISK VEGVESEN: Med 140 nye elbiler sier Vegvesenet at 35 prosent av personbilparken deres er utslippsfri. Foto: Statens vegvesen.

Statens vegvesen erstatter 140 fossildrevne personbiler og 50 fossile varebiler med elbiler.

– Vi har en gunstig leasingavtale på 140 elbiler av typen Polestar 2. De valgte bilene er miljø- og klimavennlige, med firehjulstrekk og tilhengerfeste. De er ikke for store og dyre, men selvfølgelig sikre, praktiske og lønnsomme, sier Kjetil Larsen fra Biladministrasjonen i Statens vegvesen i en pressemelding.

Noe av årsaken til innfasingen av elbiler er at Vegvesenet følger opp krav fra regjeringens klimamelding om at offentlige etater skal kjøpe personbiler og mindre varebiler med nullutslipp fra 2022. I tillegg sier Larsen at det også lønner seg økonomisk. Han anslår at de til sammen 190 nye elbilene vil medføre en innsparing på rundt 13 millioner kroner i året.

Når det gjelder de mer spesialiserte kjøretøyene som brukes på anlegg, blir de foreløpig ikke erstattet med ladbare biler, rett og slett fordi det ikke finnes noen elektriske kjøretøy som tilfredsstiller de kravene Vegvesenet har i denne kategorien.

Logg inn for å kommentere.
Laster kommentar… Kommentaren blir oppdatert etter 00:00.

Bli den første til å kommentere.

KOMMENTARARKIV FRA TIDLIGERE KOMMENTARSYSTEM. KOMMENTARER LAGT TIL HER, BLIR ALDRI SYNLIGE. BRUK AKTIVT KOMMENTARSYSTEM OVER

Send oss leserinnlegg eller tips

Tekst, bilder og video til leserinnlegg, artikler og andre tips, kan sendes til tips@ksu.no.

Annonse
Årbok - Freiøya Historielag
Annonse
Årbok - Freiøya Historielag
Annonse

Hva skjer?

Under finner du en oversikt over arrangement i Kristiansund og omegn. Det er gratis å legge til oppføring i kalenderen.

Trykk her for å legge til arrangement

Trykk her for kalender i litt større format og tilknyttede artikler og annonserte arrangementer.

Annonse

Våre utvalgte