fbpx
Annonse
Annonse
NTB
Tema
NTB
13 juni 2021 19:30
STOR DOSE: Her har nettopp andre levering av Ford Mustang Mach E blitt losset på havna i Drammen i midten av mai. Foto: Importøren
STOR DOSE: Her har nettopp andre levering av Ford Mustang Mach E blitt losset på havna i Drammen i midten av mai. Foto: Importøren

Store mengder av Fords ferske elbil, Mustang Mach E, ankom havna i Drammen i mai. Det gjenspeiles på registreringsstatistikken.

Registreringsstatistikken fra Opplysningsrådet for veitrafikken viser at en rykende fersk elbilmodell toppet listene for mai. Med 1384 biler var Ford Mustang Mach E flere hestehoder foran neste modell, som var Toyota RAV4 med 853 biler. På tredje kom nok en ny elbil, Skoda Enyaq, med 795 biler.

Totaltallet for mai var 14.063 biler, noe som er en voldsom vekst sammenlignet med samme måned i fjor – hele 60 prosent over. Det henger selvsagt sammen med pandemien og alle leveringsproblemer, stengte butikker og fabrikker dette medførte våren 2020. Ser man på tilsvarende tall for 2019, ligger 2021 cirka 1000 biler over.

Ikke uvanlig

Det er ikke uvanlig at en helt ny elbilmodell går til topps på listene. Senest i april var nykommeren Volkswagen ID. 4 på topp, men måtte nøye seg med en fjerdeplass i mai.

Ford-importøren tror de skal klare å holde trykket oppe i tiden som kommer også.

– Vi har fått flere skip med biler til Norge den siste måneden og regner med at dette fortsetter i de kommende månedene. Før sommerferien starter, er høyst sannsynlig antallet Mach-E på norske veier betydelig, sier administrerende direktør i Ford Motor Norge, Per Gunnar Berg, i en pressemelding.

Blant de ti mest registrerte bilene i mai finner vi åtte elbiler. Samlet sto elbilene for 60 prosent av mai-registreringene, mens elbilandelen for hele 2021 ligger på 55 prosent.

Med samme andel i tiden framover vil elbilbestanden straks passere 400.000 biler i Norge.

Du må være logget inn for å kommentere.
Laster kommentar… Kommentaren blir oppdatert etter 00:00.

Bli den første til å kommentere.

Send oss leserinnlegg eller tips

Tekst, bilder og video til leserinnlegg, artikler og andre tips, kan sendes til tips@ksu.no.

Annonse
Annonse
Annonse

Hva skjer

Under finner du en oversikt over arrangement i Kristiansund og omegn. Det er gratis å legge til oppføring i kalenderen.

Trykk her for å legge til arrangement

Trykk her for kalender i litt større format og tilknyttede artikler og annonserte arrangementer.

Annonse

Våre utvalgte