fbpx
Annonse
Annonse
NTB
Tema
NTB
29 august 2021 19:30
LANDKJENNING: Det er over to år siden Tesla åpnet for bestillinger av Model Y. Nå er de første på plass på norsk jord. Foto: Morten Abrahamsen / NTB
LANDKJENNING: Det er over to år siden Tesla åpnet for bestillinger av Model Y. Nå er de første på plass på norsk jord. Foto: Morten Abrahamsen / NTB

Nylig klappet den første båten med Tesla Model Y til kai i Norge, og det er mange flere båtlaster på vei.

På Filipstadkaia i Oslo har akkurat første dose av Teslas mellomstore SUV, Model Y, rullet i land. Skipet kom fra Kina, og dette er starten på en stor leveringsoperasjon i Norge.

– Disse første bilene skal til Brumunddal, Lillestrøm og Kristiansand. Så kommer det båter med biler lokalt til andre norske byer, sier Even Sandvold Roland, kommunikasjonssjef for Tesla i Norge.

I løpet av de kommende ukene vil en båt med hovedsakelig Model Y gå innom Stavanger, Bergen og Trondheim, en annen skal til Bodø og Tromsø, i tillegg skal det være flere anløp både på Filipstad og i Drammen.

– Det blir fullt kjør ut september, og alle som har bestilt, får bil, sier Roland.

Lages i Kina

De første bestillingene av Model Y i Norge ble gjort våren 2019. Planen var opprinnelig at bilen skulle lages på Teslas fabrikk i Tyskland, men der har byggeprosessen blitt noe forsinket, så bilene som ruller i land rundt i Norge fremover, er produsert i Kina.

Model Y er bygd på samme plattform som Model 3, men er med sin SUV-utforming noe større. Tesla vil som vanlig ikke ut med hvor mange biler som kommer til Norge i august og september. På båten som la til kai på Filipstad, hadde produsenten fylt opp fire bildekk, med noe Model 3 og resten Model Y.

– Vi kan fortsatt levere nye bestillinger i september, men ikke et ubegrenset antall. Så kommer neste store levering mot slutten av året, sier Roland.

Du må være logget inn for å kommentere.


Laster kommentar… Kommentaren blir oppdatert etter 00:00.

Bli den første til å kommentere.

Send oss leserinnlegg eller tips

Tekst, bilder og video til leserinnlegg, artikler og andre tips, kan sendes til tips@ksu.no.

Annonse
Årbok - Nordmøre Historielag
Annonse
Årbok - Nordmøre Historielag
Annonse

Hva skjer

Under finner du en oversikt over arrangement i Kristiansund og omegn. Det er gratis å legge til oppføring i kalenderen.

Trykk her for å legge til arrangement

Trykk her for kalender i litt større format og tilknyttede artikler og annonserte arrangementer.

Annonse

Våre utvalgte