Vi bruker informasjonskapsler for å forbedre brukeropplevelsen. Besøk vår personvernside for mer detaljer.
Annonse
NTB
Tema
NTB
29 august 2021 19:30
Del på Facebook
LANDKJENNING: Det er over to år siden Tesla åpnet for bestillinger av Model Y. Nå er de første på plass på norsk jord. Foto: Morten Abrahamsen / NTB
LANDKJENNING: Det er over to år siden Tesla åpnet for bestillinger av Model Y. Nå er de første på plass på norsk jord. Foto: Morten Abrahamsen / NTB

Nylig klappet den første båten med Tesla Model Y til kai i Norge, og det er mange flere båtlaster på vei.

På Filipstadkaia i Oslo har akkurat første dose av Teslas mellomstore SUV, Model Y, rullet i land. Skipet kom fra Kina, og dette er starten på en stor leveringsoperasjon i Norge.

– Disse første bilene skal til Brumunddal, Lillestrøm og Kristiansand. Så kommer det båter med biler lokalt til andre norske byer, sier Even Sandvold Roland, kommunikasjonssjef for Tesla i Norge.

I løpet av de kommende ukene vil en båt med hovedsakelig Model Y gå innom Stavanger, Bergen og Trondheim, en annen skal til Bodø og Tromsø, i tillegg skal det være flere anløp både på Filipstad og i Drammen.

– Det blir fullt kjør ut september, og alle som har bestilt, får bil, sier Roland.

Lages i Kina

De første bestillingene av Model Y i Norge ble gjort våren 2019. Planen var opprinnelig at bilen skulle lages på Teslas fabrikk i Tyskland, men der har byggeprosessen blitt noe forsinket, så bilene som ruller i land rundt i Norge fremover, er produsert i Kina.

Model Y er bygd på samme plattform som Model 3, men er med sin SUV-utforming noe større. Tesla vil som vanlig ikke ut med hvor mange biler som kommer til Norge i august og september. På båten som la til kai på Filipstad, hadde produsenten fylt opp fire bildekk, med noe Model 3 og resten Model Y.

– Vi kan fortsatt levere nye bestillinger i september, men ikke et ubegrenset antall. Så kommer neste store levering mot slutten av året, sier Roland.

Likte du denne artikkelen?

Hjelp oss å utvikle KSU.NO videre og bidra med å opprettholde tjenesten fritt tilgjengelig for alle!

Vipps valgfritt beløp til 614043.

Tusen takk!

Send oss leserinnlegg eller tips

Tekst, bilder og video til leserinnlegg, artikler og andre tips, kan sendes til tips@ksu.no.

Annonse
Annonse
KSU – Vipps – mobil

Innlogging

Annonse
KSU – Vipps – mobil

Støtt KSU.NO via bank eller Vipps.

Annonse