Annonse
Annonse
NTB
Tema
NTB
18 oktober 2021 19:30
AVGIFTSSMELL: Ladehybrider blir dyrere hvis Solberg-regjeringens forslag til avgiftsendringer blir vedtatt. Foto: Morten Abrahamsen / NTB
AVGIFTSSMELL: Ladehybrider blir dyrere hvis Solberg-regjeringens forslag til avgiftsendringer blir vedtatt. Foto: Morten Abrahamsen / NTB

I forslaget til statsbudsjett som nylig ble lagt fram av Solberg-regjeringen, legges det opp til en avgiftsendring for ladehybridene. De ønsker at grensen for fullt vektfradrag økes til 10 mil elektrisk rekkevidde, og at fradraget reduseres fra 23 til 15 prosent.

I listene fra Opplysningsrådet for veitrafikken er det kun Mercedes GLE 350e 4Matic som tilfredsstiller rekkeviddekravet. Dette er en bil som koster over én million kroner.

Toyota, som per i dag ikke har noen elbiler, men flere ladehybrider, er lite fornøyd med forslaget.

– Vi mener at den foreslåtte innstrammingen er overraskende og altfor drastisk, og at man heller burde innføre avgiftsøkninger over flere år og i tråd med videre teknologiutvikling, sier informasjonssjef Espen Olsen i en pressemelding.

Deres bestselger, Toyota RAV4 Plug-in hybrid, vil med de nye avgiftene få en prisøkning på rundt 45.000 kroner. Startprisen på denne modellen er i dag 502.000 kroner.

Du må være logget inn for å kommentere.


Laster kommentar… Kommentaren blir oppdatert etter 00:00.

Bli den første til å kommentere.

Send oss leserinnlegg eller tips

Tekst, bilder og video til leserinnlegg, artikler og andre tips, kan sendes til tips@ksu.no.

Annonse
Annonse
Kristiansundskalenderen 2022
Annonse

Hva skjer

Under finner du en oversikt over arrangement i Kristiansundsregionen.

Trykk her for å legge til arrangement

Trykk her for kalender i større format og valg av periode. Her vil du også kunne finne tilknyttede artikler og annonserte arrangementer.

Annonse

Våre utvalgte