Annonse
Annonse
NTB
Tema
NTB
17 oktober 2021 19:30
NY: MG Marvel R skal ta opp kampen med en rekke andre nye elbilmodeller i segmentet for mellomstore SUV-er. Foto: Produsenten
NY: MG Marvel R skal ta opp kampen med en rekke andre nye elbilmodeller i segmentet for mellomstore SUV-er. Foto: Produsenten

Den kinesiske, elektriske SUV-en ZS EV dukket opp på det norske markedet vinteren 2020. Siden den gang har produsenten MG solgt drøyt 6000 eksemplarer av bilen til norske kunder.

Nå girer selskapet opp og lanserer to elbilmodeller til, i tillegg til at ZS EV kommer i en oppgradert versjon.

Til nå har ZS EV vært tilgjengelig med et batteri på 45 kWt, mens den nye versjonen har 70 kWt med en rekkevidde på inntil 44 mil. Prisen skal starte på 289.000 kroner, mens dagens variant ligger på 230.000 til 250.000 kroner avhengig av utstyrsnivå.

De to helt nye modellene er en SUV, Marvel R, på størrelse med Volkswagen ID. 4, og stasjonsvognen MG5. Sistnevnte blir den første elektriske stasjonsvognen tilgjengelig i Norge.

Mange bilprodusenter har problemer med leveringer, grunnet mangel på mikrobrikker, men Dag Asbjørnsen hos den norske importøren Norwegian Mobility Group AS sier MG skal være leveringsdyktig.

– Kundebiler av de nye modellene kommer i første kvartal av 2021 og utover, sier Asbjørnsen.

Prioritert marked

Han sier videre at Norge er et prioritert marked for MG, og mener de nye modellene vil bidra til vekst for merket.

– Vi har høye mål og vil sette ny rekord for MG i Norge. Vi har som ambisjon om å selge 5500 MG-modeller, fordelt på cirka 3000 Marvel R, 1500 nye MG ZS EV og 1000 MG5.

I fjor leverte MG i Norge ut 3720 biler, noe som ga dem 13. plass på merkestatistikken til Opplysningsrådet for veitrafikken.

Prisen på MG5 er ikke klar ennå, men MG i Europa sier den skal koste mindre enn 30.000 euro. De opplyser også at bilen har en rekkevidde på 40 mil.

SUV-en Marvel R kommer med både to- og firehjulstrekk. Prisen starter på 340.000 kroner, mens toppversjonen med firehjulstrekk skal koste 418.000 kroner. Bilen har en rekkevidde på inntil 40 mil for varianten med tohjulstrekk og noe mindre for firehjulstrekkeren.

Du må være logget inn for å kommentere.


Laster kommentar… Kommentaren blir oppdatert etter 00:00.

Bli den første til å kommentere.

Send oss leserinnlegg eller tips

Tekst, bilder og video til leserinnlegg, artikler og andre tips, kan sendes til tips@ksu.no.

Annonse
Annonse
Annonse

Hva skjer

Under finner du en oversikt over arrangement i Kristiansundsregionen.

Trykk her for å legge til arrangement

Trykk her for kalender i større format og valg av periode. Her vil du også kunne finne tilknyttede artikler og annonserte arrangementer.

Annonse

Våre utvalgte