Annonse
Annonse
Andrew Jackson. Foto: Wikimedia Commons
Andrew Jackson. Foto: Wikimedia Commons

1806: USAs blivende president Andrew Jackson skjøt og drepte en mann under en pistolduell i Kentucky. Bakgrunnen for duellen var at mannen hadde uttalt seg ufordelaktig om Jacksons kone Rachel. Amerikansk folklore vil ha det til at Jackson var involvert i et stort antall dueller i løpet av sitt liv, de fleste av dem for å forsvare sin hustrus ære. Rachel døde i desember 1828. Mindre enn tre måneder senere avla Jackson eden som USAs sjuende president. På eldre dager skal han ha erklært at han bare angret på to ting i livet: «At jeg ikke skjøt John Clay og at jeg ikke hengte John C. Calhoun.» Clay var en av Jacksons motkandidater ved presidentvalget i 1824. Calhoun var hans egen visepresident.

1859: Klokkeslagene fra Big Ben klang utover London for første gang. «Big Ben» var opphavelig navnet på den største av klokkene i klokketårnet på Westminsterpalasset i London, men i vår tid brukes det gjerne om hele tårnet. Opprinnelsen til navnet er omdiskutert. Det kan skrive seg fra politikeren og ingeniøren Benjamin Hall, som hadde oppsynet med byggingen av tårnet. En annen tradisjon sporer navnet til Benjamin Caunt, en britisk tungvektsbokser som fikk oppnavnet «Big Ben» på grunn av sin veldige kroppsmasse. Urverket i tårnet er legendarisk for sin pålitelighet. Det ble et symbol på britisk motstandskamp under 2. verdenskrig, da det fortsatte å vise tiden med usvikelig presisjon til tross for de tyske bombeangrepene. I krigsårene var urskiven mørklagt om natten for ikke å bli mål for bomber.

1968: The Beatles tok fatt på innspillingen av platen som offisielt skulle få navnet «The Beatles», men som er kjent verden over som «The White Album». Mesteparten av seansen foregikk i Abbey Road Studios i London. Ifølge Wikipedia spilte bandet inn 32 nye sanger til det kommende dobbeltalbumet. Bare 30 av dem fikk til slutt plass på platen. Den ene av de to som ble utelatt var George Harrisons «Not Guilty», til tross for at bandet skal ha gjort ikke mindre enn 99 forsøk på å få den i boks. En versjon av sangen kom ut på Harrisons soloalbum «George Harrison» i 1979. Den andre som ble til overs var John Lennons «What’s the New Mary Jane». Sangen ble først utgitt på samlealbumet «Antology 3» i 1996. «The Beatles» kom ut 22. november 1968. Det helhvite omslaget var designet av popkunstneren Richard Hamilton i samarbeid med Paul McCartney.

(©NTB)

Send oss leserinnlegg eller tips

Tekst, bilder og video til leserinnlegg, artikler og andre tips, kan sendes til post@ksu.no.
For kommentarer vennligst bruk kommentarfeltet under.

Annonse
Annonse
Bok - tilbake til livet
Annonse

Hva skjer?

Under finner du en oversikt over arrangement i Kristiansund og omegn. Det er gratis å legge til oppføring i kalenderen.

Trykk her for å legge til arrangement

Trykk her for kalender i litt større format og tilknyttede artikler og annonserte arrangementer.

Støtt KSU.NO via bank eller Vipps.

Annonse

Våre utvalgte