Vi bruker informasjonskapsler for å forbedre brukeropplevelsen. Besøk vår personvernside for mer detaljer.
Annonse
KSU – Vipps – desktop
NTB
Det hendte
NTB
28 juni 2021 02:00
Del på Facebook

1914: Skuddene som falt i Sarajevo 28. juni 1914 blir gjerne utlagt som opptakten til 1. verdenskrig. Den østerriksk-ungarske erkehertugen Franz Ferdinand og hans hustru Sophie von Hohenberg var i byen for å overvære avslutningen på det keiserlige korpsets vårmanøver i Bosnia, da de ble utsatt for et attentat. Like ved Latinerbroen i sentrum av Sarajevo trakk den bosnisk-serbiske nasjonalisten Gavrilo Princip en pistol og skjøt mot den åpne vognen som hertugparet satt i. Begge ble dødelig såret og forblødde i løpet av minutter. En måned senere erklærte Østerrike-Ungarn krig mot Serbia, og i løpet av få dager var alle Europas stormakter trukket inn i konflikten. På dagen fem år etter attentatet i Sarajevo ble Versaillestraktaten undertegnet og krigen offisielt avsluttet.

1986: Den britiske popduoen Wham! holdt sin avskjedskonsert foran 72.000 tilskuere på Wembley Stadium i London. George Michael og Andrew Ridgeley hadde da samarbeidet i fem år og solgt 25 millioner album og 15 millioner singler verden over. Duoen albumdebuterte med «Fantastic» i 1983 og fikk enda større suksess med oppfølgeren «Make It Big» året etter. Med hits som «Wake Me Up Before You Go-Go», «Careless Whisper» og «Last Christmas» huskes Wham! av mange som en av søylene i 1980-tallets popmusikk. Etter oppløsningen av duoen oppnådde George Michael å bli en av verdens mestselgende artister på egen hånd. Andrew Ridgeleys eneste soloplate, «Son of Albert» (1990), falt derimot på steingrunn. Ridgeley var i flere år samboer med Keren Woodward fra Bananarama. Paret skilte lag i 2017.

1997: En av tidenes mest bisarre VM-kamper i tungvektsboksing gikk av stabelen i MGM Grand Garden Arena i Las Vegas. Mike Tyson og Evander Holyfield møttes til returkamp etter at Holyfield sensasjonelt hadde slått regjerende mester Tyson i kanvasen på den samme arenaen sju måneder tidligere. Holyfield dominerte de to første rundene av kampen, men i tredje runde kom Tyson fryktelig tilbake. Da det gjensto 40 sekunder av runden, og de to bokserne sto i clinch, skjedde det: Tyson bet av et stykke av Holyfields høyre øre og spyttet det ut i ringen. Ikke overraskende ble kampen avbrutt og «Iron-Mike» diskvalifisert. Hendelsen førte til at Mike Tyson ble utestengt fra boksesporten i halvannet år.

(©NTB)

Annonse
KSU – Vipps – desktop
Annonse

Innlogging

Annonse

Støtt KSU.NO via bank eller Vipps.

Annonse