Vi bruker informasjonskapsler for å forbedre brukeropplevelsen. Besøk vår personvernside for mer detaljer.
Annonse
KSU – Vipps – desktop
NTB
Det hendte
NTB
07 juli 2021 02:00
Del på Facebook

1928: Uttrykket «the greatest thing since sliced bread» (det største siden skivet brød) brukes i engelsktalende land for å betegne en revolusjonerende nyvinning. Enten det nå var et stort fremskritt eller ikke, ble ferdigoppskåret brød solgt over disk første gang 7. juli 1928 i Missouri. Begivenheten fant sted i et bakeriutsalg i den lille byen Chillicothe. Bakeriets innehaver hadde kjøpt en brødskjæremaskin av oppfinneren Otto Frederick Rohwedder, som hadde balet med prototypen siden 1912. I løpet av få år ble det skivede brødet en stor suksess over hele USA. Også etterspørselen etter pålegg gikk i været som følge av ferdigskivenes inntog. Under 2. verdenskrig ble skivet brød forbudt av rasjoneringshensyn, fordi det krevde større mengder innpakningspapir å holde det ferskt.

1985: Tennisspilleren Boris Becker ble tidenes yngste Wimbledon-vinner da han i en alder av 17 år og 227 dager gikk til topps i singelturneringen for herrer. Becker ble også den første tyskeren som erobret singeltittelen. I finalen slo han Kevin Curren med sifrene 6–3, 6–7, 7–6 og 6–4. Curren hadde på sin side slått ut tittelforsvarer John McEnroe i kvartfinalen og Jimmy Connors i semifinalen. Boris Becker vant Wimbledonturneringen på nytt i 1986 og 1989. Blant de 49 singelturneringene han vant i løpet av karrieren var også Australian Open og US Open. Som doublespiller vant han Davis Cup to ganger og OL i Barcelona i 1992. Etter at Becker la opp i 1999 har han markert seg som blant annet forretningsmann, pokerspiller og TV-kommentator.

2005: Fire selvmordsbombere angrep Londons kollektivtransportsystem midt under morgenrushet. Tre bomber detonerte om bord i ulike undergrunnstog, en fjerde gikk av på en toetasjes buss ved Tavistock Square. 52 mennesker omkom, foruten de fire attentatmennene. Antallet skadde ble anslått til 700. Det islamistiske terrornettverket al-Qaida tok på seg ansvaret for angrepet i en erklæring som ble kringkastet på den arabiske TV-stasjonen Al Jazeera. Ikke desto mindre viste London-politiets etterforskning at de fire antatte gjerningsmennene var «hjemmeavlede terrorister» som var oppvokst i Storbritannia. Terrorangrepet kom på et tidspunkt da verdens øyne var rettet mot London. Dagen i forveien var byen blitt tildelt de olympiske sommerlekene i 2012.

(©NTB)

Annonse
KSU – Vipps – desktop
Annonse
KSU – Vipps – mobil

Innlogging

Annonse

Støtt KSU.NO via bank eller Vipps.

Annonse