Vi bruker informasjonskapsler for å forbedre brukeropplevelsen. Besøk vår personvernside for mer detaljer.
Annonse
KSU – Vipps – desktop
NTB
Det hendte
NTB
03 juli 2023 02:00
Del på Facebook

1971: Jim Morrison, frontfigur og vokalist i The Doors, ble funnet død i en leilighet i Paris. Omstendighetene rundt sangerens dødsfall er noe uklare, men ifølge Wikipedia var den offisielle dødsårsaken hjertesvikt. Morrison dannet The Doors sammen med Ray Manzarek, John Densmore og Robby Krieger i California i 1965. To år senere nådde bandet 2. plass på Billboard-listen med debutalbumet og 1. plass på singellisten med «Light My Fire». Da Morrisons far (en marineoffiser) fikk høre platen, skal han ha skrevet et brev til sønnen der han fastslo hans «fullstendige mangel på talent» og oppfordret ham til å skrinlegge musikerkarrieren. The Doors’ plater er solgt i mer enn 100 millioner eksemplarer.

1976: Björn Borg vant Wimbledon-turneringen for første gang i en alder av 20 år og én måned. Det svenske stjerneskuddet hadde tatt seg til finalen uten å tape et eneste sett på veien. I finalen ventet den ti år eldre storfavoritten Ilie Nastase, som et halvår tidligere bare hadde brukt 65 minutter på å tilintetgjøre Borg i Grand Prix Masters-finalen i Stockholm. Wimbledon-finalen ble svenskens søte hevn. Han ydmyket rumeneren ved å slå ham i tre strake sett og ble den yngste til å vinne turneringen i moderne tid, en rekord han beholdt inntil 17-årige Boris Becker (17 år og 227 dager) gikk til topps i 1985. Björn Borg vant Wimbledon-turneringen fem ganger på rad fra 1976 til 1980. Hans motstander i 1976-finalen uttalte senere: «Vi andre spiller tennis. Borg spiller noe annet.»

2022: En mann åpnet ild mot tilfeldige forbipasserende i kjøpesenteret Field’s i København. Klokken var 17.36 da politiet fikk melding om at en mann skjøt vilt om seg med rifle i det søndagsåpne senteret på Amager. Da skytteren ble anholdt 12 minutter senere, var tre personer drept og sju skadd. To 17-åringer var blant dødsofrene. Gjerningsmannen var en 22-årig danske som ifølge lokalt politi var «kjent av psykiatrien». Motivet for angrepet er ikke kjent. Få timer etter masseskytingen skulle Harry Styles holde konsert i Royal Arena, mindre enn én kilometer fra åstedet. De første meldingene gikk ut på at arrangementet ville gå som planlagt, men konserten ble til sist avlyst. Gjerningsmannen står nå tiltalt for tre drap og elleve drapsforsøk. Rettssaken i København byrett skal etter planen være ferdig 5. juli.

(©NTB)

Annonse
Annonse
Annonse
KSU – Vipps – desktop
Annonse
KSU – Vipps – mobil

Innlogging

Annonse

Støtt KSU.NO via bank eller Vipps.

Annonse