Vi bruker informasjonskapsler for å forbedre brukeropplevelsen. Besøk vår personvernside for mer detaljer.
Annonse
KSU – Vipps – desktop
NTB
Det hendte
NTB
09 juli 2023 02:00
Del på Facebook

1877: Den første Wimbledonturneringen begynte på banene til All England Lawn Tennis and Croquet Club i Wimbledon i London. Formålet med turneringen var å samle inn penger til en hestetrukket trommel til bruk på klubbens krokettbaner. 22 spillere deltok i den rene herreturneringen, og 27-årige Spencer Gore ble tidenes første Wimbledon-vinner etter å ha slått William Marshall i finalen. 200 tilskuere så kampen. Sju år senere ble programmet utvidet med singleturnering for kvinner og doubleturnering for herrer. «The Championships» (som er turneringens egentlige navn) i Wimbledon regnes i dag som verdens mest prestisjetunge tennisturnering. Den er også den eneste av de fire årlige Grand Slam-turneringene som spilles på gress.

1962: Bob Dylan spilte inn «Blowin’ in the Wind» i plateselskapet Columbias studio i New York. Sangen skulle bli en hymne for 60-årenes antikrigsbevegelse og er blant Dylans mest berømte. I november 1963 gjenga Newsweek et rykte om at sangen slett ikke var skrevet av Dylan. En ung student ved navn Lorre Wyatt hevdet at det var han som var opphavsmannen, men at han hadde solgt rettighetene til Dylan for 1000 dollar og gitt pengene til veldedighet. Deretter skulle Dylan selv ha tatt æren for å ha laget sangen. Det kompromitterende ryktet forfulgte Dylan i årevis. I 1974 erkjente Lorre Wyatt i et intervju at han hadde kommet over sangen i tidsskriftet Sing Out!, der Dylan hadde publisert teksten og gitarakkordene før han spilte inn sangen på plate. Da Wyatt hadde framført sangen på en studentfest, hadde han falt for fristelsen til å utgi den for å være hans egen.

2006: Italia slo Frankrike i VM-finalen i fotball for herrer på Olympiastadion i Berlin. Kampen huskes ikke minst for det som skjedde i ekstraomgangene, da den franske kapteinen og legenden Zinédine Zidane skallet ned Italias stopperkjempe Marco Materazzi. Zidane ble utvist i det 110. minutt av det som skulle bli hans aller siste kamp. Han har senere forklart at han skallet ned Materazzi fordi italieneren kom med en respektløs kommentar med referanse til søsteren hans. Hendelsen rystet en hel fotballverden og satte et mørkt punktum for en strålende spillerkarriere. Ekstraomgangene i Berlin endte på stillingen 1–1, og italienerne vant straffesparkkonkurransen 5–3. Marco Materazzi ble senere idømt to kampers karantene og en bot på 5000 sveitserfranc for å ha provosert Zidane.

(©NTB)

Annonse
Annonse
KSU – Vipps – mobil
Annonse
KSU – Vipps – desktop
Annonse

Innlogging

Annonse

Støtt KSU.NO via bank eller Vipps.

Annonse