fbpx
Annonse
Annonse
Kronikkforfatter Hogne Hongset. Foto: Privat
Kronikkforfatter Hogne Hongset. Foto: Privat
Dette er et debattinnlegg. Innholdet gir uttrykk for skribentens meninger og holdning.

Ingrid Louise Storebø (20) er sentralstyremedlem i Unge Høyre. 18.11. skriver hun i Aftenposten under tittelen «Vi unge ønsker oss vindmøller». Der skriver hun bl.a. dette: «Dersom den globale oppvarmingen øker, vil én million arter stå i fare for utryddelse.»

Hennes løsning er å bygge flere vindkraftverk, helt i samsvar med kraftbransjens ønsker. FNs Naturpanel sier imidlertid at det er tap av urørt areal som er den største trusselen mot liv og artsmangfold i naturen. Og rasering av urørt natur er selve varemerket for nye vindkraftverk!

Vindkraftbransjen gleder seg selvsagt for støtten fra Inger Louise og andre unge som tror at mer vindkraft er viktig for å redde livet i naturen. Men før vi bygger flere vindturbiner, burde vi i det minste ta i bruk den vannkraften vi i dag sender ut av landet, ca 15 TWh pr år. Det er dobbelt så mye strøm som trengs for å elektrifisere hele den norske personbilparken. Men det vil ikke kraftbransjen.

Så kunne vi hente ut de 40 TWh-ene som Sintef mener vi kan hente ut av å effektivisere energibruken i bygg. Ifølge Statnett er det alene nok til å gjennomføre «omfattende elektrifisering» av Norge. Før det er gjort, bør det ikke gis en eneste ny vindkraftkonsesjon. Men energieffektivisering vil Vindbaronene heller ikke ha noe av. De vil bygge flere vindkraftverk!            

Ingrid Louise Storebø avslutter slik: «En stor del av den yngre befolkningen ønsker mer utbygging av vindmøller, så lenge det er i tråd med naturvern.» Det er greit. For med den forutsetningen blir det ingen nye vindkraftverk.

Av: Hogne Hongset, vindkraftmotstander

Om forfatter

Hogne Hongset (født 6. juni 1940 på Vega) er en norsk forfatter, organisasjonsmann og fagforeningsmann. Hongset har skrevet en dokumentarbok om naturgass og utbyggingen av Ormen Lange-feltet. Han har også skrevet flere kriminalromaner innen temaet olje og energi.

Han har arbeidet mange år i oljebransjen, blant annet ti år som informasjonssjef i Statoil. Før han gikk av med pensjon arbeidet han i ti år med næringspolitikk som spesialrådgiver i LO-forbundet Industri Energi.

Hongset var i perioden 2013-2014 redaktør for det industrifokuserte magasinet På Spissen, som ble utgitt av Industri Energi.

Les mer:  Wikipedia

Hogne Hongset. Foto: PrivatHogne Hongset. Foto: Privat

Send oss leserinnlegg eller tips

Tekst, bilder og video til leserinnlegg, artikler og andre tips, kan sendes til tips@ksu.no.

For kommentarer vennligst bruk kommentarfeltet over.

Vi ønsker en åpen og saklig debatt. Diskuter sak, ikke person. Det er ikke tillatt å hetse eller trakassere meddebattanter.

Vi forbeholder oss retten til å stenge ute debattanter som ikke overholder reglene.

I kommentarfeltet må debattanter stå fram med fullt navn. Personangrep eller sjikanerende kommentarer blir slettet.

Annonse
Årbok - Freiøya Historielag
Annonse

Tidligere meningsinnlegg

Annonse

Hva skjer?

Under finner du en oversikt over arrangement i Kristiansund og omegn. Det er gratis å legge til oppføring i kalenderen.

Trykk her for å legge til arrangement

Trykk her for kalender i litt større format og tilknyttede artikler og annonserte arrangementer.

Annonse

Våre utvalgte