fbpx
Annonse
Annonse
Per Helge Pedersen, fast skribent
Kronikk
Per Helge Pedersen, fast skribent
01 oktober 2020 23:10
Per Helge Pedersen, fast skribent
Per Helge Pedersen, fast skribent
Dette er et debattinnlegg. Innholdet gir uttrykk for skribentens meninger og holdning.

I de siste dagene har det skjedd mye i den politiske andedammen i Norge. Vi har fått et nytt parti – Sentrum – som opplagt vil gjøre livet surt for Kristelig Folkeparti og Erna Solbergs drøm om å kunne fortsette i regjering. Så kom meldingen om at den profilerte stortingsrepresentanten Jan Bøhler melder overgang fra Arbeiderpartiet til Senterpartiet. Det vil styrke mulighetene for en ny regjering, men for Arbeiderpartiet er selvsagt dette en katastrofe. Dette partiet kan miste enda mer oppslutning.

Mye maktkamp og mye hovmod

Selvsagt er det mye maktkamp innad i de ulike partiene. Problemet er at mange partitopper helt har glemt at de viktigste personene i denne kampen er velgerne. Mange partitopper har tatt velgerne som en selvfølge, men det er de sannelig ikke. Hovmodet lever enn så lenge.

Jeg kjenner ikke Jan Bøhler personlig, men han har sannelig stått på for sine velgere i Groruddalen i Oslo. For Senterpartiet er det selvsagt gull verdt å få en slik profilert politikere med på laget.

Jan Bøhler påstår at han ikke har fått nødvendig støtte fra Arbeiderpartiet for å løse alle de problemer man har i Groruddalen og i andre drabantsamfunnene i hovedstaden. Har Arbeiderpartiet glemt vanlige folk og deres problemer kan man spørre.

Forkvaklet sykehus-politikk

Det er mye som tyder på at det ikke bare er i Oslo partiet har glemt å kjempe for den «lille mann og kvinne». En stor sak i Oslo er nedleggelse av Ullevål sykehus. Men hvor står Arbeiderpartiet i den saken. Deres sykehuspolitikk er gått ut på dato. Den har aldri fungert de senere årene.

I Nord-Norge og i mange andre distrikter i Norge har Senterpartiet fosset frem. Årsaken er at mange av velgerne i disse områdene føler seg sveket. Se bare på det som skjer på Nordmøre med sykehus-saken. Arbeiderpartiets ledelse har i lang tid lukket ørene. De hører ikke på sine kjernevelgere på Nordmøre lenger. Dersom ikke Møre og Romsdal Arbeiderpartiet gjør noe med sitt forslag til Stortingsnominasjon, kan partiet tape stort i dette fylket.

Dersom partiets ledelse fortsetter sin sentraliseringspolitikk vil det gå helt galt. De siste valgene har vært en katastrofe. Neste valg kan bli en enda større katastrofe. Da vil hovmod virkelig stå for fall. At de ledende personene i Arbeiderpartiet ikke ser det er ufattelig.

Arbeiderpartiets maktspill

Jeg har enda ikke fått lest den nye boka til kristiansunderen Aage Georg Sivertsen om Arbeiderpartiets maktspill. Men jeg skal lese den. Problemet er at ledelsen i Arbeiderpartiet aldri har sett på at makt er et problem. Men makt er et problem, ikke bare i Arbeiderpartiet, men i de fleste partiene. Hadde man lyttet mer til sine velgere kunne mange problemer ha vært unngått. Men noen mister evnen til å lytte.

Du må være logget inn for å kommentere.
Laster kommentar… Kommentaren blir oppdatert etter 00:00.

Bli den første til å kommentere.

KOMMENTARARKIV FRA TIDLIGERE KOMMENTARSYSTEM. KOMMENTARER LAGT TIL HER, BLIR ALDRI SYNLIGE. BRUK AKTIVT KOMMENTARSYSTEM OVER

Send oss leserinnlegg eller tips

Tekst, bilder og video til leserinnlegg, artikler og andre tips, kan sendes til tips@ksu.no.

Annonse
Annonse

Tidligere meningsinnlegg

Siste kommentarer

Lama Vik 12 timer siden Møreaksentoget går 13 september!
Frank. I staden for å ta invisteringane ut av fylket– kan du ikkje heller jobbe for å få ned bompengane? ...
"Og for de av oss som er mer opptatt av faktiske resultater enn av det politiske spillet, så er det ...
Terje Sundsbø 20 timer siden Møreaksentoget går 13 september!
Nå må Frank Sve bestemme seg – er det bompengesnittene, med 3 på Sunnmøre, eller er det det ene bompengelånet, ...
Roy Gravdehaug 20 timer siden Bompenger vs. arbeidsplasser
Beklager at jeg kun har lest første avsnitt, men datt helt ut , I himmelens navn tar du dette fra ...
Terje Sundsbø 21 timer siden Sylvi Listhaug taler mot bedre vitende
@Rolf Erik PedersenDet jeg viser til er data fra utredningene utført av ulike fagetater. Du misliker budbringeren, i dette tilfellet et sammendrag ...
Jan Rune Haukvik 22 timer siden Møreaksentoget går 13 september!
Sve driver valgkamp, og da stiger iallefall ikke faktanivået i hans propaganda. Her forsøker Sve å bygge opp under en ny ...

Mest aktive

  • Terje Sundsbø 166 comments
  • Lars Svein Valderhaug 110 comments
  • Lama Vik 35 comments
  • Jan Rune Haukvik 30 comments
  • Vidar Hölm 23 comments
Annonse

Hva skjer?

Under finner du en oversikt over arrangement i Kristiansund og omegn. Det er gratis å legge til oppføring i kalenderen.

Trykk her for å legge til arrangement

Trykk her for kalender i litt større format og tilknyttede artikler og annonserte arrangementer.

Annonse

Våre utvalgte