Annonse
Annonse
Bibbi Bøhn, Aure
Kronikk
09 april 2021 11:50
– En sak er at Dolly Parton og Marilyn Monroe er sexy. Det lever vi godt med. At go-go girls skal være sexy er også forståelig, skriver Bibbi Bøhn blant annet i denne kronikken. Her ser vi en strålende opplagt Dolly Parton fra Grammy-utdeling i 2019. Foto: Jordan Strauss/Invision/AP
– En sak er at Dolly Parton og Marilyn Monroe er sexy. Det lever vi godt med. At go-go girls skal være sexy er også forståelig, skriver Bibbi Bøhn blant annet i denne kronikken. Her ser vi en strålende opplagt Dolly Parton fra Grammy-utdeling i 2019. Foto: Jordan Strauss/Invision/AP
Dette er et debattinnlegg. Innholdet gir uttrykk for skribentens meninger og holdning.

Hvorfor all denne sex hypen? Ordet, begrepet brukes i alle slags sammenhenger for tiden. Tilsynelatende uten at noen stiller spørsmål om hva som menes. Eller hvorfor dette ordet er så spennende.

Sexy henspeiler selvfølgelig på sex, et begrep som har i seg det vakreste og det verste og alt i mellom. Hvorfor ønsker så mange å bruke dette ordet i markedsføring? Noe som er sexy kan selvsagt være attraktivt, men det kan like gjerne være frastøtende.

Mye som fremstilles i media for tiden synes å måtte være sexy, antakelig i den tro at da vil publikum lese annonsen eller artikkelen. Men hva betyr egentlig det og hvorfor er det viktig?

Wikipedia definerer: Sexy er eit opphavleg engelsk adjektiv avleidd frå sex som karakteriserer personar, ting, opptreden eller miljø som tiltrekkande eller seksuelt eggjande.

Kva som vert oppfatta som sexy, endrar seg med kulturen. Til dømes melder NRKs Språkteigen at «Knirkestemme er den nye måten å snakke sexy på for unge amerikanske kvinner».

Skulle gjerne høre med Sylfest Lomheim, han har som kjent synspunkter på kroppslig relaterte handlinger og vet mye om ords betydning og deres virkning på debatten.

En sak er at Dolly Parton og Marilyn Monroe er sexy. Det lever vi godt med. At go-go girls skal være sexy er også forståelig. Deres jobb er å få menn til å tenne på dem så de kan tjene penger ved å tilby sex. Helt greit det.

Men når Vy reklamerer for sexy nye tog, da begynner jeg å lure. I tide og utide snakkes og skrives det om sex. En stakkars ungjente med alvorlige migreneplager, får beskjed om å ha mere sex! Da blir det vanskelig å sette det inn i Wikipedias definisjon. Jeg blir uvilkårlig tilbøyelig til å tro at det er en gammel gris som gir et slikt råd til en sårbar ungdom. Det minner stygt om andre saker vi har sett.

Når biler og viner og klær og forestillinger og bygninger og broer og masse annet blir markedsført som sexy, så lurer jeg på hva som ønskes oppnådd.

Det kan vel ikke være slik at f x Vy ønsker at passasjeren skal hopp løs på hverandre på toget midt i rushtrafikken! I alle fall ikke nå i denne koronatiden med påbud om en meters avstand.

Bruk ord som tjener hensikten, ikke vulgariser språket vårt!

Av: Bibbi Bøhn, Aure
Tidligere publisert i TK (2020)

Du må være logget inn for å kommentere.
Debattregler   

Laster kommentar… Kommentaren blir oppdatert etter 00:00.

Bli den første til å kommentere.

Send oss leserinnlegg eller tips

Tekst, bilder og video til leserinnlegg, artikler og andre tips, kan sendes til tips@ksu.no.

Annonse
Annonse

Tidligere meningsinnlegg

Siste kommentarer

Lama Vik 14 timer siden Romsdalsaksen best på alle områder
"Romsdalsaksen" best på alle områderRomsdalsaksen "best" på alle områderRomsdalsaksen best på "alle" områderRomsdalsaksen best på alle "områder"
"Frank Sve trenerer Møreaksen"
Terje Sundsbø 2 dager siden Statens vegvesen trenerer Romsdalsaksen!
@Espen HeitmannUtredningene er utført av Norconsult. Om de mener at utredningene er urealistiske, så har de plikt til å si det.Formålet ...
Espen Heitmann 2 dager siden Statens vegvesen trenerer Romsdalsaksen!
@Terje SundsbøNå ja de utredningene av RA som har blitt gjort var direkte urealistiske og ganske tydelig konstruerte av SVV for ...
Det er bare å ta turen videre til Karmøy og Gandsfjorden/Gausel mellom Sandnes og Stavanger. Velde forurenser boligfelt med såkalt ...
Tom Major 2 dager siden Kanskje vi skal ta ondet ved roten?
Du får sagt det. Det norske politikere har gjennomført over en årrekke kan i sum kun kalles et kjempestort SVIK!
Annonse

Hva skjer

Under finner du en oversikt over arrangement i Kristiansundsregionen.

Trykk her for å legge til arrangement

Trykk her for kalender i større format og valg av periode. Her vil du også kunne finne tilknyttede artikler og annonserte arrangementer.

Annonse

Våre utvalgte