Vi bruker informasjonskapsler for å forbedre brukeropplevelsen. Besøk vår personvernside for mer detaljer.
Annonse
Vidar Holm, fast skribent
Kronikk
25 april 2023 20:36
Del på Facebook
– Hvor mye vindkraft og total feilslått norsk kraftpolitikk medfører i tap for Norge og befolkningen, utelates med hensikt av statsminister Jonas Gahr Støre, .skriver Vidar Holm. Foto: Lise Åserud / NTB
– Hvor mye vindkraft og total feilslått norsk kraftpolitikk medfører i tap for Norge og befolkningen, utelates med hensikt av statsminister Jonas Gahr Støre, .skriver Vidar Holm. Foto: Lise Åserud / NTB
Dette er et debattinnlegg. Innholdet gir uttrykk for skribentens meninger og holdning.

I går kunne man se og høre Støre stå og nikke med hodet i kjent stil mens han messet om sin religion – vindkraft, nå som havvind. «Havvind skaper milliarder i verdier» hevdet han i "beste sendetid".

Hvor mye vindkraft og total feilslått norsk kraftpolitikk medfører i tap for Norge og befolkningen, utelates med hensikt.

Annonse
Annonse

Vindkraftmantraet og den politiske desperasjonen rundt dette påståtte geniale kraftforsyningssystemet har for lengst overgått sunn fornuft og tankegods hva angår Norge som en velfungerende og veldrevet innovativ velferdsstat.

Vindkraft i hovedsak eid av utenlandske selskaper

70% av all vindkraft på norsk territorium eies av utenlandske selskaper og andelen er økende. Den bidrar ikke til lavere utslipp i Norge og ei heller på kloden. Balansekraft, som enhver kilowatt produsert av vindkraft, må forefinnes og dette er i økende grad olje, gass og ikke minst kull.

Falsumet vindkraft

Falsumet vindkraft understrekes med Tysklands utfasing av landets 20 kjernekraftverk de siste årene. Kjernekraft er den reneste form for produksjon av elektrisitet og i tillegg stabil, forutsigbar og regulerbar. Når i tillegg det er billigere enn vindkraft, er falsumet et faktum.

Annonse
Annonse

Et falsum som den vestlige verdens finansverden har hengt seg på i det såkalte grønne skiftet sitt navn. Etterslekten vil alt annet enn takke oss for ødelagt økonomi, natur, dyreliv og naturens kretsløp. Naturen har faktisk en funksjon og er ikke til opprinnelig for å gå tur i eller se på. Smertegrensen er i ferd med å bli nådd og i år 2100 er vi 11,4 milliarder mennesker på jordkloden. De skal ha mat.

Havområder pepret med vindkraftverk

Havområder pepret med vindkraftverk på gyteområder forhindrer bærekraftig utnyttelse av havet og sunne bidrag for å bidra til å mette en verden som stadig krever mer mat. Vindkraftverk, som produserer strøm kun de gangene det er forhold til det.

Vi er nødt å ta ett skritt tilbake, trekke pusten og se på konsekvensen av vår framferd i forhold til klodens lunger og økosystemer vurdere viktigheten av å ivareta det vi har igjen av natur før det er for sent.

Manisk statsminister med et enormt propagandaapparat

En bortimot manisk statsminister med et enormt propagandaapparat for vindkraft betalt av kyniske investorer er ihvertfall ikke oppskriften på et bærekraftig samfunn.

Annonse
Annonse
KSU – Vipps – mobil
Du må være logget inn for å kommentere.
Debattregler   

Laster kommentar… Kommentaren blir oppdatert etter 00:00.
  • Denne kommentaren er avpublisert.
    Bernt Øien · 11 måneder siden
    Meget bra og nødvendig refleksjon.  Det er mye oppgitthet og raseri over detsom foregår :«Tysklands grønne har ukrainsk blod på hendene.
    Berlins beslutning om å stenge de tre siste atomreaktorene er en katastrofe. Alle selvtilfredse tweets i verden kan ikke dekke over det. Germany’s Greens Have Ukrainian Blood on Their Hands | The Free Press (thefp.com) 

    Massiv utbygging av norsk havvind vil forårsake subsidiebruk med økt strømpris for forbrukerne i Norge. Da oppstår økte levekostnader for vanlige folk og en svekket industriell konkurransekraft. Alt på grunn av sugerør ned i statskassen som dreneres til Tyskland. Det er imidlertid et påtrengende spørsmål om vi trenger mer kraft? «Det er i dagens debatt om kraftmarkedet i Norge nær samstemthet om at «vi» må øke norsk kraftproduksjon» (Nævdal)
    https://www.dn.no/innlegg/kraftmarkedet/krafteksport/kraftkabler/trenger-vi-egentlig-mer-kraftproduksjon/2-1-1351872

Likte du denne artikkelen?

Hjelp oss å utvikle KSU.NO videre og bidra med å opprettholde tjenesten fritt tilgjengelig for alle!

Vipps valgfritt beløp til 614043.

Tusen takk!

Send oss leserinnlegg eller tips

Tekst, bilder og video til leserinnlegg, artikler og andre tips, kan sendes til tips@ksu.no.

Annonse
KSU – Vipps – desktop
Annonse
KSU – Vipps – mobil

Innlogging

Siste kommentarer

Geir Ole Sætremyr 17 timer siden Fylkesøkonomien og fergeavløsningsprosjekter
@Terje Sundsbø""Mener du at motstanden mot Møreaksen skyldes at Stortinget ikke følger opp prosjektene i NTP? Om man kjemper mot bevilgninger ...
Terje Sundsbø 17 timer siden Fylkesøkonomien og fergeavløsningsprosjekter
@Geir Ole SætremyrMotstanden mot Møreaksen spriker i alle retninger. Frp og SV har totalt ulike grunner, og har ingen felles plattform for ...
Geir Ole Sætremyr 1 dager siden Fylkesøkonomien og fergeavløsningsprosjekter
@Terje SundsbøHusk at inngangen var fergefri E39, oppfatta som ein skulle slippe ferge over Romsdalsjorden, og andre fergestrekningar frå Kristiansand til ...
Terje Sundsbø 1 dager siden Fylkesøkonomien og fergeavløsningsprosjekter
@Geir Ole SætremyrIngen har betvilt at uten Møreaksen så er fergeavløsning til Otrøya og Gossen et fylkeskommunalt ansvar. Men det ingen av ...
Geir Ole Sætremyr 1 dager siden Fylkesøkonomien og fergeavløsningsprosjekter
@Terje SundsbøKorrekt.Uten Møreaksen vil eventuell frgeavkøysing bli eit fylkeskommunalt ansvar.Og, ein fylkeskommune uten økonomisk ryggrad til å gjennomføre dette etter den ...
Terje Sundsbø 1 dager siden Fylkesøkonomien og fergeavløsningsprosjekter
@Geir Ole SætremyrNei, hovedargumentet for Møreaksen er ikke fergefritt til Otrøya og Gossen. I dette innlegget fra Rasmussen viser han til at ...
Annonse

Støtt KSU.NO via bank eller Vipps.

Annonse