Vi bruker informasjonskapsler for å forbedre brukeropplevelsen. Besøk vår personvernside for mer detaljer.
Annonse
KSU – Vipps – desktop
Annonse
KSU – Vipps – mobil
Vidar Holm, fast skribent
Kronikk
25 april 2023 20:36
Del på Facebook
– Hvor mye vindkraft og total feilslått norsk kraftpolitikk medfører i tap for Norge og befolkningen, utelates med hensikt av statsminister Jonas Gahr Støre, .skriver Vidar Holm. Foto: Lise Åserud / NTB
– Hvor mye vindkraft og total feilslått norsk kraftpolitikk medfører i tap for Norge og befolkningen, utelates med hensikt av statsminister Jonas Gahr Støre, .skriver Vidar Holm. Foto: Lise Åserud / NTB
Dette er et debattinnlegg. Innholdet gir uttrykk for skribentens meninger og holdning.

I går kunne man se og høre Støre stå og nikke med hodet i kjent stil mens han messet om sin religion – vindkraft, nå som havvind. «Havvind skaper milliarder i verdier» hevdet han i "beste sendetid".

Hvor mye vindkraft og total feilslått norsk kraftpolitikk medfører i tap for Norge og befolkningen, utelates med hensikt.

annonse

Vindkraftmantraet og den politiske desperasjonen rundt dette påståtte geniale kraftforsyningssystemet har for lengst overgått sunn fornuft og tankegods hva angår Norge som en velfungerende og veldrevet innovativ velferdsstat.

Vindkraft i hovedsak eid av utenlandske selskaper

70% av all vindkraft på norsk territorium eies av utenlandske selskaper og andelen er økende. Den bidrar ikke til lavere utslipp i Norge og ei heller på kloden. Balansekraft, som enhver kilowatt produsert av vindkraft, må forefinnes og dette er i økende grad olje, gass og ikke minst kull.

Falsumet vindkraft

Falsumet vindkraft understrekes med Tysklands utfasing av landets 20 kjernekraftverk de siste årene. Kjernekraft er den reneste form for produksjon av elektrisitet og i tillegg stabil, forutsigbar og regulerbar. Når i tillegg det er billigere enn vindkraft, er falsumet et faktum.

annonse

Et falsum som den vestlige verdens finansverden har hengt seg på i det såkalte grønne skiftet sitt navn. Etterslekten vil alt annet enn takke oss for ødelagt økonomi, natur, dyreliv og naturens kretsløp. Naturen har faktisk en funksjon og er ikke til opprinnelig for å gå tur i eller se på. Smertegrensen er i ferd med å bli nådd og i år 2100 er vi 11,4 milliarder mennesker på jordkloden. De skal ha mat.

Havområder pepret med vindkraftverk

Havområder pepret med vindkraftverk på gyteområder forhindrer bærekraftig utnyttelse av havet og sunne bidrag for å bidra til å mette en verden som stadig krever mer mat. Vindkraftverk, som produserer strøm kun de gangene det er forhold til det.

Vi er nødt å ta ett skritt tilbake, trekke pusten og se på konsekvensen av vår framferd i forhold til klodens lunger og økosystemer vurdere viktigheten av å ivareta det vi har igjen av natur før det er for sent.

Manisk statsminister med et enormt propagandaapparat

En bortimot manisk statsminister med et enormt propagandaapparat for vindkraft betalt av kyniske investorer er ihvertfall ikke oppskriften på et bærekraftig samfunn.

annonse

Du må være logget inn for å kommentere.
Debattregler   

Laster kommentar… Kommentaren blir oppdatert etter 00:00.
 • Denne kommentaren er avpublisert.
  Bernt Øien · 1 måneder siden
  Meget bra og nødvendig refleksjon.  Det er mye oppgitthet og raseri over detsom foregår :«Tysklands grønne har ukrainsk blod på hendene.
  Berlins beslutning om å stenge de tre siste atomreaktorene er en katastrofe. Alle selvtilfredse tweets i verden kan ikke dekke over det. Germany’s Greens Have Ukrainian Blood on Their Hands | The Free Press (thefp.com) 

  Massiv utbygging av norsk havvind vil forårsake subsidiebruk med økt strømpris for forbrukerne i Norge. Da oppstår økte levekostnader for vanlige folk og en svekket industriell konkurransekraft. Alt på grunn av sugerør ned i statskassen som dreneres til Tyskland. Det er imidlertid et påtrengende spørsmål om vi trenger mer kraft? «Det er i dagens debatt om kraftmarkedet i Norge nær samstemthet om at «vi» må øke norsk kraftproduksjon» (Nævdal)
  https://www.dn.no/innlegg/kraftmarkedet/krafteksport/kraftkabler/trenger-vi-egentlig-mer-kraftproduksjon/2-1-1351872
Send oss leserinnlegg eller tips

Tekst, bilder og video til leserinnlegg, artikler og andre tips, kan sendes til tips@ksu.no.

Annonse
Klippfiskadagan 2023
Annonse
KSU – Vipps – mobil

Innlogging

Tidligere meningsinnlegg

Siste kommentarer

Terje Sundsbø 2 timer siden Prioritering av E136 Eksportveien
Møreaksen – Genial, og den eneste aktuelle fjordkryssingen. Knapt noe politisk parti har andre alternativer for fergefri fjordkryssing på sitt ...
Terje Sundsbø 4 timer siden Prioritering av E136 Eksportveien
@Hans-Peter KaaresenMøreaksen ligger inne på 9. plass i utkastet til prioriteringer i NTP:https://www.nrk.no/vestland/statens-vegvesen-legg-fram-nye-vegprioriteringar-1.16410026.Hvilket vedtak er det du sikter til?
Hans-Peter Kaaresen 4 timer siden Prioritering av E136 Eksportveien
De som har vært i tvil, er ikke i tvil lenger, etter å ha lest dette innlegget.  De blir enda ...
Petter E. Olsen 5 timer siden En ny vår for kjernekraft?
Innlegget røper vel at den som skriver har lite greie på moderne kjernekraftverk og sitter fast i "atomkraft, det er ...
Anne Mari Sandshamn 6 timer siden Beskjed om å flytte?
@Terje SundsbøJeg fikk ikke svar på mitt spørsmål... Så jeg gjentar det i håp om at du faktisk er voksen nok ...
Ketil Strand Andersen 9 timer siden En ny vår for kjernekraft?
Innleggets hovedbudskap er bra, sett i lys av den gammeldagse måten å se på kjernekraft, at det er noe vi ...
Annonse

Støtt KSU.NO via bank eller Vipps.

Annonse

Våre utvalgte