Annonse
Annonse

Per Helge Pedersen, fast skribentPer Helge Pedersen, fast skribentErna-regjeringens sentraliseringsiver kjenner snart ingen grenser. Nå er det domstolene som skal tas.

Tirsdag ble det kjent at domstolskommisjonen vil kutte antall tingretter fra 60 tingretter til 22, og stenge halvparten av landets rettslokaler for godt. Det kommer frem i kommisjonens første delrapport, levert til justis- og innvandringsminister Jøran Kallmyr (Frp), skriver VG.

Nok en gang er det kvalitet som er nøkkelordet. Kvalitet i behandling av syke mennesker, kvalitet i dømming av mennesker. Ernas løpegutter elsker ordet kvalitet. Og hun lar dem drive på. Nå må snart den politiske eliten i dette landet ta til vettet. Gjør de ikke det vil neste valg bli et ragnarokk. Det er lite kvalitet over politikernes vedtak og handlinger.

Nå våkner Arbeiderpartiet

Heldigvis synes Arbeiderpartiet å våkne etter at de har bidratt til alt for mange forlik i saker som har rammet distriktene hardt. I de siste to valgene har Arbeiderpartiet fått unngjelde for dette.  Men nå vil også Høyre falle som en sten om de ikke snart hører på folk.

Vannkraftkommunene skal tas

Det er også kommet forslag til endring av konsesjonsreglene når det gjelder vannkraft. Mange kommuner vil bli hardt rammet om disse reglene endres. Nå går mange Høyre-ordførere på barrikadene. Men hører Erna på dem? Neppe. Men hun hører på de såkalte ekspertene.

Viken mot oppløsning

Jeg gleder meg ellers når jeg ser at det nye flertallet i mastadontfylket Viken nå har samlet seg om forslaget om å legge ned dette oppkonstruerte fylket. Det ble visstnok skapt en mørk kveld hos noen utvalgte stortingspolitikere. Ernas sentraliseringsminister Monica Mæland får nok mye å bryne seg på fremover.

Jeg fatter ikke at dagens regjerende politikere ikke tar signalene.

De vil at sykehusene, tingrettene, lensmannskontor, politikamre, skolene og alt det som betyr mye i Norge skal falle som fluer. Disse politikerne vil snart falle for eget grep.

Se også:

VG: Vedum om forslaget om å legge ned tingretter: – Pill råttent

Send oss leserinnlegg eller tips

Tekst, bilder og video til leserinnlegg, artikler og andre tips, kan sendes til post@ksu.no.
For kommentarer vennligst bruk kommentarfeltet under.

Annonse
Annonse

Tidligere meningsinnlegg

Annonse

Hva skjer?

Under finner du en oversikt over arrangement i Kristiansund og omegn. Det er gratis å legge til oppføring i kalenderen.

Trykk her for å legge til arrangement

Trykk her for kalender i litt større format og tilknyttede artikler og annonserte arrangementer.

Annonse

Våre utvalgte