Annonse
Annonse


Per Helge Pedersen, fast skribentPer Helge Pedersen, fast skribent

Av en eller annen mystisk grunn ble det flertall i fylkestinget i Møre og Romsdal for å bygge en enorm kostbar fastlandsforbindelse til Nordøyane på Sunnmøre. Dette flertallet ble sikret blant annet av at en del nordmørspolitikere ut ifra taktiske hensyn mente at man måtte støtte det forslaget. Kanskje trodde de at dette kunne sikre flertall for prosjekter på Nordmøre på et senere tidspunkt.

En stor regning

Nå kommer regningen på bordet – og den regningen må innbyggerne i hele fylket ta. Den blir stor. Nordøyprosjektet vil være en verkebyll for fylkeskommunens økonomien i ti-år fremover. Nye kutt vil opplagt komme på mange sektorer for å betale den endelige regningen for Nordøyveg-prosjektet når den kommer. Og den regningen vil bli meget stor.

Det blir reduserte tilbud på de fleste lovpålagte oppgaver som kommunen har bl a når det gjelder videregående skoler og på andre områder.

På sikt kan dette være skjebnesvangert for næringslivet i fylket. På kort sikt betyr det dyrere ferjebilletter både for lokalbefolkningen og for næringslivet.

Dette kan for mange bli en drøy pris å betale for noen fylkespolitikeres eventyrprosjekt. At ikke politikerne tok signalene når det røde flagget kom opp fra fylkesrådmannen, er ufattelig.

En håpløs regjering

Vi vet at ferjedriften er underfinansiert på grunn av manglende overføringen fra staten. Det er påfallende når en samferdselsminister fra Møre og Romsdal og FrP avviser dette som tøv. Dette føyer seg godt inn i rekken av håpløse utspill fra denne regjeringen. Se bare på den katastrofen vi ser innen ambulanseflytjenesten i Nord-Norge. Ja, her kan vi komme med mange andre eksempler på vanstyre.

Men det hjelper lite å skylde på sentrale politikere i storting og regjering når vi har fylkespolitikere som ikke forstår hva som tjener flertallet av befolkningen i dette fylket best.

Send oss leserinnlegg eller tips

Tekst, bilder og video til leserinnlegg, artikler og andre tips, kan sendes til post@ksu.no.
For kommentarer vennligst bruk kommentarfeltet under.

Annonse
Årbok - Nordmøre Historielag
Annonse
Årbok - Nordmøre Historielag

Tidligere meningsinnlegg

Annonse

Hva skjer?

Under finner du en oversikt over arrangement i Kristiansund og omegn. Det er gratis å legge til oppføring i kalenderen.

Trykk her for å legge til arrangement

Trykk her for kalender i litt større format og tilknyttede artikler og annonserte arrangementer.

Annonse

Våre utvalgte