Vi bruker informasjonskapsler for å forbedre brukeropplevelsen. Besøk vår personvernside for mer detaljer.
Annonse
KSU – Vipps – desktop
Arne Grødahl
Kronikk
20 desember 2019 11:41
Del på Facebook
Arne Grødahl: Foto Privat
Arne Grødahl: Foto Privat
Dette er et debattinnlegg. Innholdet gir uttrykk for skribentens meninger og holdning.

Mitt første budsjettmøte i bystyret gjennomført. På mitt område helse og omsorg mener jeg vi fikk til mange endringer som var positive.

I fjorårets budsjett registrerte jeg at det var mye mer støy enn i årets budsjett. Kommunens økonomiske situasjon er anstrengt, men samtidig så var det ikke nødvendig med de store kuttene utover det som ble gjort i romjula og i juni. Tvert om så kan vi begynne å se framover samtidig som at vi med litt tid kan reversere noen av kuttene som har blitt gjort tidligere.

Av de mest gledelige vedtakene var at nye sykehjemsplasser er plassert på investeringsbudsjettet for perioden. Først kontroll på økonomien. Så er planen 40 til 50 nye sykehjemsplasser. Vi fikk forøvrig tatt inn igjen de to nye skolene som ble tatt ut av budsjettet av de som hadde flertall for 2019 budsjettet. Når det gjelder begge disse sakene så må vi først starte utredning. For sykehjem både organisering, hvor det skal plasseres og pris selvsagt.

Når det gjelder skolene så må vi først få oppdaterte tall på elevgrunnlag rundt om i hele kommunen før startskuddet for bygging kan gis. Av andre ting vi fikk vedtatt er at det skal jobbes videre med finansiering av gratis sundbåt fra mars av. Jeg tolker det som om bystyret hadde stor vilje til å finne løsninger her. Det gleder meg selvsagt da jeg overtar som leder i sundbåtstyret snart.

Av andre ting så kunne vi styrke helsetjenesten i skolen, vi styrket hjemmetjenesten og vi kan se fram mot at Rokilde blir åpnet langt foran tidsskjema. Der kommer det forsterkede omsorgsboliger som vil ta av noe av presset mot sykehjemsplasser. På Rokilde skal også demente dagpasienter flytte til flotte nye lokaler samt tilgang til det som blir en praktfull sansehage. De lokalene som da blir ledig ønsker vi å utrede om det er mulig å åpne kantinen igjen. Som jo var en av de hete sakene under sist budsjettbehandling. Jeg er her optimistisk i forhold til om vi får det til.

Når det er såpass mange gladsaker så er det selvsagt som følge av noen harde prioriteringer. Vi har utsatt en del investeringer. Som for eksempel nye kontorlokaler på Hagelin. Vi har også utsatt andre investeringer. Noe som er nødvendig. Vi hadde heller ikke mulighet til å prioritere ny idrettshall på Atlanten som mange ønsket. Alt i alt vedtok vi et stramt budsjett for 2020. Greier vi å ha et stramt budsjett i 2021 så ser vi lysningene og vi kan begynne å tenke de gode tankene og prioritere de gode sakene igjen.

Samtidig så vet vi at man sliter i mange sektorer framover med nedbemanning og stramme rammer. Som sentraladministrasjonen som har fått over 20 stillinger kuttet de siste årene. Der har vi ikke mer å gå på de neste årene. Slik som det er i mange andre områder i kommunen. Uansett vi må styre kommunen stramt. Vi må framsnakke alle de gode tingene vi gjennomfører. Som at vi lykkes med arbeidet for å etablere et Campus Kristiansund. Som at vi har prioritert nye Rokilde samt Storhaugen helsehus. Samt at bevilgningene for nytt kulturhus er kommet fra og kommune. Og vi kan også glede oss over at nedgangstidene i næringslivet har snudd.

Nå er det optimisme og glede som preger Kristiansund. Og for ikke å få kjeft – selvfølgelig skal vi kjempe for sykehusfunksjonene i byen vår.

Du må være logget inn for å kommentere.
Debattregler   

Laster kommentar… Kommentaren blir oppdatert etter 00:00.

Bli den første til å kommentere.

Likte du denne artikkelen?

Hjelp oss å utvikle KSU.NO videre og bidra med å opprettholde tjenesten fritt tilgjengelig for alle!

Vipps valgfritt beløp til 614043.

Tusen takk!

Send oss leserinnlegg eller tips

Tekst, bilder og video til leserinnlegg, artikler og andre tips, kan sendes til tips@ksu.no.

Annonse
Annonse

Innlogging

Siste kommentarer

Geir Ole Sætremyr 3 timer siden Særinteresser og Eksportveikonferansen
@Terje SundsbøDette er politikk gjennom Regjering og Storting.Det er ikkje noko Naturvernforbundet arbeider med, men vi registrerer kva rammeverk som er ...
Terje Sundsbø 4 timer siden Særinteresser og Eksportveikonferansen
@Geir Ole SætremyrDu svarer ikke på spørsmålet. Er det vanlig praksis i Naturvernforbundet?
Geir Ole Sætremyr 15 timer siden Særinteresser og Eksportveikonferansen
@Terje SundsbøDu må adressere dette hos andre.
Terje Sundsbø 19 timer siden Særinteresser og Eksportveikonferansen
@Geir Ole SætremyrPå Møreaksen betaler bilistene bompenger, på jernbane betaler passasjerene billett. Mitt spørsmål gjelder fortsatt:Hvorfor behandles lokal forankring og finansiering ulikt ...
Terje Sundsbø 1 dager siden Særinteresser og Eksportveikonferansen
@Anne Mari SandshamnSkålaveien var ikke et fergeavløsningsprosjekt, og mottok aldri offentlig støtte. Skålavegen ble bygget som en privat vei i regi av ...
Geir Ole Sætremyr 1 dager siden Særinteresser og Eksportveikonferansen
@Terje SundsbøDer er ei forskell  Møreaksen skal delfinansierast via bompengar. Jernbane via passasjernbilett.80% staleg finansiering av Møreaksen.  Vesentlig statlig bidrag til finansiering ...
Annonse

Støtt KSU.NO via bank eller Vipps.

Annonse