Annonse
Annonse
Arne Grødahl: Foto Privat
Arne Grødahl: Foto Privat

Mitt første budsjettmøte i bystyret gjennomført. På mitt område helse og omsorg mener jeg vi fikk til mange endringer som var positive.

I fjorårets budsjett registrerte jeg at det var mye mer støy enn i årets budsjett. Kommunens økonomiske situasjon er anstrengt, men samtidig så var det ikke nødvendig med de store kuttene utover det som ble gjort i romjula og i juni. Tvert om så kan vi begynne å se framover samtidig som at vi med litt tid kan reversere noen av kuttene som har blitt gjort tidligere.

Av de mest gledelige vedtakene var at nye sykehjemsplasser er plassert på investeringsbudsjettet for perioden. Først kontroll på økonomien. Så er planen 40 til 50 nye sykehjemsplasser. Vi fikk forøvrig tatt inn igjen de to nye skolene som ble tatt ut av budsjettet av de som hadde flertall for 2019 budsjettet. Når det gjelder begge disse sakene så må vi først starte utredning. For sykehjem både organisering, hvor det skal plasseres og pris selvsagt.

Når det gjelder skolene så må vi først få oppdaterte tall på elevgrunnlag rundt om i hele kommunen før startskuddet for bygging kan gis. Av andre ting vi fikk vedtatt er at det skal jobbes videre med finansiering av gratis sundbåt fra mars av. Jeg tolker det som om bystyret hadde stor vilje til å finne løsninger her. Det gleder meg selvsagt da jeg overtar som leder i sundbåtstyret snart.

Av andre ting så kunne vi styrke helsetjenesten i skolen, vi styrket hjemmetjenesten og vi kan se fram mot at Rokilde blir åpnet langt foran tidsskjema. Der kommer det forsterkede omsorgsboliger som vil ta av noe av presset mot sykehjemsplasser. På Rokilde skal også demente dagpasienter flytte til flotte nye lokaler samt tilgang til det som blir en praktfull sansehage. De lokalene som da blir ledig ønsker vi å utrede om det er mulig å åpne kantinen igjen. Som jo var en av de hete sakene under sist budsjettbehandling. Jeg er her optimistisk i forhold til om vi får det til.

Når det er såpass mange gladsaker så er det selvsagt som følge av noen harde prioriteringer. Vi har utsatt en del investeringer. Som for eksempel nye kontorlokaler på Hagelin. Vi har også utsatt andre investeringer. Noe som er nødvendig. Vi hadde heller ikke mulighet til å prioritere ny idrettshall på Atlanten som mange ønsket. Alt i alt vedtok vi et stramt budsjett for 2020. Greier vi å ha et stramt budsjett i 2021 så ser vi lysningene og vi kan begynne å tenke de gode tankene og prioritere de gode sakene igjen.

Samtidig så vet vi at man sliter i mange sektorer framover med nedbemanning og stramme rammer. Som sentraladministrasjonen som har fått over 20 stillinger kuttet de siste årene. Der har vi ikke mer å gå på de neste årene. Slik som det er i mange andre områder i kommunen. Uansett vi må styre kommunen stramt. Vi må framsnakke alle de gode tingene vi gjennomfører. Som at vi lykkes med arbeidet for å etablere et Campus Kristiansund. Som at vi har prioritert nye Rokilde samt Storhaugen helsehus. Samt at bevilgningene for nytt kulturhus er kommet fra og kommune. Og vi kan også glede oss over at nedgangstidene i næringslivet har snudd.

Nå er det optimisme og glede som preger Kristiansund. Og for ikke å få kjeft – selvfølgelig skal vi kjempe for sykehusfunksjonene i byen vår.

Send oss leserinnlegg eller tips

Tekst, bilder og video til leserinnlegg, artikler og andre tips, kan sendes til post@ksu.no.
For kommentarer vennligst bruk kommentarfeltet under.

Annonse
Annonse
Årbok - Nordmøre Historielag
Annonse

Hva skjer?

Under finner du en oversikt over arrangement i Kristiansund og omegn. Det er gratis å legge til oppføring i kalenderen.

Trykk her for å legge til arrangement

Trykk her for kalender i litt større format og tilknyttede artikler og annonserte arrangementer.

Annonse

Våre utvalgte