Annonse
Annonse
Chrysler 105 og 35 HK fra 1967. Stilrene og gode motorer. Foto: Brosjyrebilder
Chrysler 105 og 35 HK fra 1967. Stilrene og gode motorer. Foto: Brosjyrebilder

Chrysler er mest kjent for sine biler, men de leverte også marinemotorer fra 1926.

I 1965 kjøpte de West Bend utenbordsmotorfabrikk for å utvide spekteret med båtmotorer. Dette var en satsing inn mot den stadig økende fritidsbåtflåten av plastbåter med utenbordsmotorer. Fra 1966 skiftet West Bend motorene navn til Chrylser og ble gradvis skiftet ut med nye konstruksjoner. Disse ble godt mottatt i markedet og styrket sin posisjon som solide motorer med gode ytelser gjennom mange seire i båtrace. Designerne gav også motorene et karismatisk design.

Chrysler utenbordsmotorer fikk en god posisjon i markedet helt frem til bilkonsernet fikk økonomiske problemer i 1983. De valgte derfor å selge utenbordsmotordivisjonen til Bayliner, som hadde blitt en stor båtprodusent i USA. Motorene skiftet da navn til Force og ble solgt i pakkeløsninger med båtene frem til Brunswick Corporation tok over Bayliner i 1986 og utrustet båtene med sitt eget motormerke, Mercury.

Fredrik Aandahl var lokal forhandler av West Bend og Chrysler på 1950-, 1960- og 1970-tallet. Han hadde utsalg i underetasjen i bygget sitt i Storgata, der hvor det i dag er en bratt bakke ned mot inngangen til Alti Storkaia. Fredrik Aandahl var gjennom mange år et anerkjent forhandler av forskjellige marinemotorer og annet maritimt utstyr.

Send oss leserinnlegg eller tips

Tekst, bilder og video til leserinnlegg, artikler og andre tips, kan sendes til post@ksu.no.
For kommentarer vennligst bruk kommentarfeltet under.

Annonse
Annonse
Annonse

Hva skjer?

Under finner du en oversikt over arrangement i Kristiansund og omegn. Det er gratis å legge til oppføring i kalenderen.

Trykk her for å legge til arrangement

Trykk her for kalender i litt større format og tilknyttede artikler og annonserte arrangementer.

Annonse

Våre utvalgte