Vi bruker informasjonskapsler for å forbedre brukeropplevelsen. Besøk vår personvernside for mer detaljer.
Annonse
KSU – Vipps – desktop
Steinar Melby
Artikkel
14 juni 2020 20:10
Del på Facebook
Illustrasjonsfoto: Steinar Melby / KSU.NO
Illustrasjonsfoto: Steinar Melby / KSU.NO
Denne artikkelen er over 12 måneder gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Av 12 nominerte fra Norge, finner vi både organisasjonene Motvind Norge og La naturen leve, samt vindkraftmotstander og naturverner Christina Fjeldavli.

Nordisk råds miljøpris går i år til noen i Norden som har gjort en spesiell innsats for å verne om mangfoldet i naturen. Årets tema er biodiversitet og fokuserer på biologisk mangfold som en kilde til velferd og en forutsetning for vår eksistens. Vinneren som blir kåret i september, får 350 000 DKK. Fristen for nominering gikk ut den 13. mai.

At tre av de tolv representerer vindkraftmotstand skyldes etter all sannsynlighet det store og sterkt økende engasjementet mot vindkraftindustrien i Norge.

Om Motvind Norge

MOTVIND Norge, en demokratisk medlemsorganisasjon, ble stiftet i 2019,  med utspringet i motstanden mot de mange og vesentlige utbyggingene av vindindustrianlegg i Norge. Organisasjonens oppdragsgivere defineres som naturarven og sin egne medlemmer. 

Motvind Norge ser behov for demokratiske løsninger og tiltak som sparer naturen og befolkningen for skadelige inngrep og tvangstiltak. Den partipolitiske uavhengige organisasjonens mål, er å drive fram bærekraftig energiforvaltning og stanse videre vindkraftutbygging. 

Motvind Norge baserer seg på kunnskapsbasert og analytisk tilnærming til klima, natur og miljø, og påpeker behovene for klimaregnskap som viser hvordan tiltak henger sammen og hva som skal til for å skape natur og samfunn i balanse. Organisasjonen har hatt en stor vekst i medlemsmassen i 2020.

Om Christina Fjeldavli

Christina Fjeldavli er en naturverner som skiller seg ut med sitt forfatterskap , sine tegninger og sin svært aktive deltakelse i samfunnsdebatten. Christinas mangesidighet resulterer i provoserende, satiriske og humoristiske innlegg, fagartikler, essays, kronikker, debattinnlegg, eventyr, tegneseriestriper og lyrikk. Hun er utdannet billedkunstner og og illustrerer gjerne sine egne tekster.

Christina Fjeldavlis tekster og grafikk, publiseres jevnlig i både lokale og nasjonale medier og publikasjoner, også frekvent i KSU.NO.

Hun publiserer også sine arbeider på bloggen CHRISTINAFJELDAVLI.

La naturen leve

La Naturen Leve er en riksdekkende organisasjon som dels består av individuelle medlemmer, dels av medlemmene i tilsluttede organisasjoner. Organisasjonen består  av omtrent  6000 naturbevisste mennesker over hele landet og er opptatt av naturvern, fornybar energi og klimaspørsmål. Organisasjonen ser ingen motsetning mellom det klassiske naturvernet og en fossilfri fremtid og ønsker derfor økt satsing på blant annet energisparing/-effektivisering.

La naturen leve sier nei til landbasert vindkraft i Norge og vil stoppe all videre vindkraftutbygging, med begunnelse at den raserer norsk natur- og naturmangfold – til ingen nytte i et vannkraftland som allerede har store kraftoverskudd.

Øvrige nominerte til Nordisk råds Miljøpris 2020

De øvrige nominerte fra Norge:

  • Plastpiratene ved Andreas Brandvoll
  • Håpets Katedral
  • Dag O Hessen
  • WWF Verdens naturfond
  • MiljøRett §112 ved Torbjørn Endal
  • EAT
  • NSF - Nordens Skogägarorganisationers Förbund (Bureau of Nordic Family Forestry)
  • Dagens
  • Marinreparatørene
Du må være logget inn for å kommentere.
Debattregler   

Laster kommentar… Kommentaren blir oppdatert etter 00:00.

Bli den første til å kommentere.

Likte du denne artikkelen?

Hjelp oss å utvikle KSU.NO videre og bidra med å opprettholde tjenesten fritt tilgjengelig for alle!

Vipps valgfritt beløp til #614043.

Tusen takk!

Send oss leserinnlegg eller tips

Tekst, bilder og video til leserinnlegg, artikler og andre tips, kan sendes til tips@ksu.no.

Annonse
Annonse

Innlogging

Siste kommentarer

Geir Ole Sætremyr 15 minutter siden Otrøya fergefri baner vei for Tautratunnelen
@Terje SundsbøBompengeperioden er 20 år + 5 år dersom lånet ikkje er betalt etter 20 år. Dei siste 5 åra med ...
Terje Sundsbø 36 minutter siden Otrøya fergefri baner vei for Tautratunnelen
@Geir Ole SætremyrBasert på KS2-analysen så er bompengeperioden avsluttet i 2050, og bompengeopplegget er robust.Fortsatt svarer Naturvernforbundet ikke på de spørsmålene jeg ...
Geir Ole Sætremyr 3 timer siden Otrøya fergefri baner vei for Tautratunnelen
@Terje SundsbøMed forventa prisstigning og rentekostnader vil bompengebetalinga for Ørskogfjellet til Vik beløpe seg til 600 millionar, minst. Med ÅDT på ...
Terje Sundsbø 3 timer siden Otrøya fergefri baner vei for Tautratunnelen
@Geir Ole SætremyrDet er ingen som har påstått at E136 Eksportveien skal gå via Vik. Det er ikke det samme som at ...
Geir Ole Sætremyr 12 timer siden Otrøya fergefri baner vei for Tautratunnelen
@Terje Sundsbø0-alternativer er: Forutsetning er at strekninga Vik til Molde blir bygd. Då blir strekninga Ørskogfjellet til Vik korta ned med ...
Terje Sundsbø 15 timer siden Otrøya fergefri baner vei for Tautratunnelen
@Geir Ole SætremyrDet hjalp lite at du nå har tilgang til PC. Du/Naturvernforbundet er fortsatt ute av stand til å svare.
Annonse

Støtt KSU.NO via bank eller Vipps.

Annonse