Vi bruker informasjonskapsler for å forbedre brukeropplevelsen. Besøk vår personvernside for mer detaljer.
Annonse
KSU – Vipps – desktop
NTB
Artikkel
NTB
07 juli 2020 05:50
Del på Facebook
Foto: AP / NTB scanpix
Foto: AP / NTB scanpix
Denne artikkelen er over 12 måneder gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Dette er de viktigste nyhetene fra natten.

USA kaster ut utenlandske studenter som har nettundervisning

Utenlandske studenter som til høsten får all sin undervisning på nett, får ikke lov til å bli værende i USA på grunn av koronakrisen.

I en kunngjøring fra USAs immigrasjonsmyndigheter ICE mandag heter det at de studentene som har F-1 eller M-1-visa, får visumet trukket tilbake om all undervisningen fra nå av blir på nett.

Negativ strømpris for første gang i historien

Natt til mandag kostet 1 kilowattime strøm minus 0,1 øre, noe som aldri har skjedd før her i landet. Bakgrunnen er mye vind og nedbør.

Ifølge Europower Energi ble den negative prisen en realitet mellom klokka 4 og klokka 5. Dette gjaldt i de tre sørlige prisområdene. Negativ pris betyr at leverandørene måtte betale for å selge strømmen, skriver Dagens Næringsliv.

Migranter på Ocean Viking fikk gå fra borde

Rundt 180 migranter om bord på det norskeide redningsskipet Ocean Viking begynte mandag kveld å gå fra borde etter at skipet fikk seile inn i havna i Porto Empedocle på Sicilia.

En journalist om bord på skipet var vitne da migrantene begynte å gå fra borde, en etter en og med ryggsekk på ryggen, sent mandag kveld. De ble eskortert av politiet de få meterne til et annet fartøy der de blir satt i karantene.

Israel stenger ned igjen etter virusøkning

Israel gjeninnførte en rekke tiltak mot koronaviruset etter at det oppsto nye utbrudd med hundrevis av nye smittetilfeller daglig.

Selv om svært få har dødd eller er blitt alvorlig syke, stengte myndighetene igjen barer, nattklubber, svømmebasseng, treningssentre og konserthaller. Restauranter kan bare ha 20 gjester innendørs, synagoger og moskeer kan bare slippe inn 19, og busser får ikke ha mer enn 20 passasjerer.

Sykehus i flere delstater nær full kapasitet

Sykehus i USAs sør og vest er i ferd med å fylles av koronapasienter, og flere av dem har ikke lenger senger tilgjengelig.

Intensivenhetene på fem sykehus i St. Petersburg-området i Florida er fulle, og på det store Baptistsykehuset i Miami er det bare fire ledige. Også i Texas frykter myndighetene at flere sykehus er i ferd med å bli fullstendig overbelastet.

(©NTB)

Likte du denne artikkelen?

Hjelp oss å utvikle KSU.NO videre og bidra med å opprettholde tjenesten fritt tilgjengelig for alle!

Vipps valgfritt beløp til 614043.

Tusen takk!

Send oss leserinnlegg eller tips

Tekst, bilder og video til leserinnlegg, artikler og andre tips, kan sendes til tips@ksu.no.

Annonse
Annonse
KSU – Vipps – mobil

Innlogging

Siste kommentarer

Terje Sundsbø 3 dager siden Brobygging
Når fergeleiet flyttes ut fra sentrum av Molde, blir fortsatt ferge et enda dårligere alternativ. Hva sier folket på Vestnes ...
Geir Ole Sætremyr 4 dager siden Køkultur og samferdsel – Romsdal må våkne
@Terje SundsbøNo er "gjeldande " NTP i ferd med å gå ut på dato. Og, strekninga Ålesund til Molde er
@Geir Ole SætremyrMøreaksen er blant de høyest rangerte prosjektene basert på netto nytte pr. investert krone i gjeldende NTP. Få andre har ...
Geir Ole Sætremyr 4 dager siden Køkultur og samferdsel – Romsdal må våkne
@Terje SundsbøEg forstår at enkelte drøymer om å lese dette inn i dei signala som er gitt. Men, det er ikkje ...
@Geir Ole SætremyrSamferdselsministeren vil utrede om det kan bli en mindre økonomisk belastning om Møreaksen deles opp i flere trinn. Han ønsker ...
Annonse

Støtt KSU.NO via bank eller Vipps.

Annonse