fbpx
Annonse
Annonse
Kultur- og likestillingsminister Abid Q. Raja (V) sender mesteparten av pengene øremerket til mediehusene tilbake i statskassen. Foto: Annika Byrde / NTB
Kultur- og likestillingsminister Abid Q. Raja (V) sender mesteparten av pengene øremerket til mediehusene tilbake i statskassen. Foto: Annika Byrde / NTB

Kun 91,9 millioner kroner av de 300 millionene regjeringen satte av til kompensasjonsordningen for mediehus, er brukt. Resten går tilbake i statskassen.

Det bekrefter statssekretær Gunhild Berge Stang i Kulturdepartementet til Kampanje.

At ikke mer av pengene har kommet til nytte, har fått mediepolitisk talsperson i Senterpartiet, Åslaug Sem-Jacobsen, til å reagere.

– Det er tragisk at ikke regjeringen og ministeren kunne lytte til mediebransjen og oss politikere som sa at mediestøtteordningen var altfor streng og ikke god nok. Altfor mange kom til å falle utenfor, sier hun.

Berge Stang svarer på kritikken med å si at regjeringen sendte forskriftsutkastet på høring til medieorganisasjonene og vurderte alle innspillene som kom inn.

– Etter høringen ble det først gjort to endringer i ordningen etter innspill fra bransjen. Videre ble Kulturdepartementet gjort oppmerksom på en utilsiktet konsekvens av forskriftens regler og gjennomførte derfor ytterligere én justering i forskriften etter ønske fra bransjen, og det ble åpnet for en ny søknadsrunde, sier hun.

Totalt er det 132 aviser som deler på potten, og det er Adresseavisen som har fått den største enkeltsummen på 11,1 millioner kroner, etterfulgt av Dagens Næringsliv (7,3 millioner kroner) og P4 (5,4 millioner kroner).

(©NTB)

Send oss leserinnlegg eller tips

Tekst, bilder og video til leserinnlegg, artikler og andre tips, kan sendes til tips@ksu.no.

For kommentarer vennligst bruk kommentarfeltet over.

Vi ønsker en åpen og saklig debatt. Diskuter sak, ikke person. Det er ikke tillatt å hetse eller trakassere meddebattanter.

Vi forbeholder oss retten til å stenge ute debattanter som ikke overholder reglene.

I kommentarfeltet må debattanter stå fram med fullt navn. Personangrep eller sjikanerende kommentarer blir slettet.

Annonse
Annonse
Annonse

Hva skjer?

Under finner du en oversikt over arrangement i Kristiansund og omegn. Det er gratis å legge til oppføring i kalenderen.

Trykk her for å legge til arrangement

Trykk her for kalender i litt større format og tilknyttede artikler og annonserte arrangementer.

Annonse

Våre utvalgte