fbpx
Annonse
Annonse
153.000 personer var i tredje kvartal arbeidsledige, ifølge tall fra SSB. Foto: Gorm Kallestad / NTB
153.000 personer var i tredje kvartal arbeidsledige, ifølge tall fra SSB. Foto: Gorm Kallestad / NTB

Arbeidsledigheten økte i tredje kvartal og var på 5,4 prosent. 153.000 personer var arbeidsledige, ifølge SSB.

Antall arbeidsledige steg med 1,6 prosent sammenlignet med samme kvartal i fjor, viser Arbeidskraftundersøkelsen (AKU) fra SSB.

Antallet arbeidsledige personer økte fra 109.000 i 3. kvartal 2019 til 153.000 i samme kvartal 2020. Dette svarer til en arbeidsledighetsprosent på 5,4.

Økningen var sterkest blant menn, med en oppgang fra 3,9 til 5,6 prosent fra tredje kvartal i fjor til samme periode i år. Ledigheten blant kvinner gikk i samme periode opp fra 3,7 til 5,1 prosent.

Tallene viser også at 2.706.000 personer i alderen 15–74 år var sysselsatte, noe som tilsvarer 67,1 prosent av befolkningen i den aldersgruppen. Dette er 1,5 prosentpoeng lavere enn i samme kvartal året før.

– De som havner enda mer utenfor er de unge, de med kort utdanning, innvandrere og dem som har svak tilknytning til arbeidslivet. Det at mange står lenge utenfor arbeid er ille for samfunnet, men krise for de menneskene som opplever dette, sier Arbeiderpartiets arbeidspolitiske talsperson Rigmor Aasrud til NTB.

Hun sier Ap er helt uenige i regjeringens prioriteringer og mener det er uforståelig at regjeringen prioriterer 1,37 milliarder til kutt i formuesskatten midt i en slik arbeidskrise.

– Spesielt når ingenting tyder på at det skaper flere jobber. Nå må vi gjøre det som virker og prioritere det viktigste først, sier Aasrud.

(©NTB)

Send oss leserinnlegg eller tips

Tekst, bilder og video til leserinnlegg, artikler og andre tips, kan sendes til post@ksu.no.
For kommentarer vennligst bruk kommentarfeltet under.

Annonse
Annonse
Annonse

Hva skjer?

Under finner du en oversikt over arrangement i Kristiansund og omegn. Det er gratis å legge til oppføring i kalenderen.

Trykk her for å legge til arrangement

Trykk her for kalender i litt større format og tilknyttede artikler og annonserte arrangementer.

Annonse

Våre utvalgte