fbpx
Annonse
Annonse
NTB
Artikkel
NTB
02 november 2020 12:12
Stian Gregersen debuterer i Norges U-landslagstropp. Foto: Svein Ove Ekornesvåg / NTB.
Stian Gregersen debuterer i Norges U-landslagstropp. Foto: Svein Ove Ekornesvåg / NTB.

Moldes midtstopper Stian Rode Gregersen kan få A-landslagsdebuten på den kommende samlingen der Norge skal møte Israel, Romania og Østerrike.

25-åringen var eneste nye navn i troppen som landslagssjef Lars Lagerbäck presenterte på Ullevaal stadion mandag formiddag.

Molde-stopperen var plaget av en skade på starten av sesongen, men har imponert i Eliteserien og europacupen de siste månedene.

– Vi har jo hatt ham inne i bruttotroppen før, og vi så også på ham i vår. Dessverre fikk han en skade like før sesongstarten. Vi synes han har gjort det bra, og at han fortjente en sjanse nå, sa Lagerbäck.

Kan kalle inn flere

Han tok ut en nesten uforandret tropp sammenlignet med den forrige, men midtstopperne Tore Reginiussen og Sigurd Rosted er ute siden sist. Det kan samtidig bli aktuelt å hente inn en ny forsvarsspiller fram mot kampene senere i måneden.

– Det er spørsmålstegn rundt Kristoffer (Ajer) og Birger (Meling), selv om rapportene vi har fått er gode. Så det er mulig at vi må komplettere blant backene, sa Lagerbäck.

Gregersen spilte to U18-landslagskamper i 2013, men har ikke vært inne i landslagsfotballen siden. Han er blant fire midtstoppere i troppen nå, sammen med Ajer, Stefan Strandberg og Leo Skiri Østigård.

Ødegaard i full trening

Lagerbäck fortalte at det også er usikkerhet rundt Rostov-proffen Mathias Normann, som har slitt med en skade. Svensken er ikke bekymret for Martin Ødegaard, selv om midtbanestjernen er leggskadd og har mistet flere kamper for Real Madrid siden forrige landslagsopphold.

– Jeg er ikke bekymret. Det er selvfølgelig trist at han får en ny skade. Men signalene vi får er at han er i full trening. Og han er en lettrent spiller, og registeret har han på plass, sier Lagerbäck om Spania-proffen.

På midtbanen og i angrepet er troppen uforandret siden sist. Landslagskaptein Stefan Johansen er med til tross for at han ikke får spille for Fulham før nyttår.

Hele troppen:

Målvakter: André Hansen (Rosenborg), Rune Almenning Jarstein (Hertha Berlin), Sondre Rossbach (Odd).

Utespillere: Kristoffer Ajer (Celtic), Haitam Aleesami (Rostov), Omar Elabdellaoui (Galatasaray), Stian Rode Gregersen (Molde), Martin Linnes (Galatasaray), Birger Meling (Nimes), Stefan Strandberg (Ural), Jonas Svensson (AZ Alkmaar), Leo Skiri Østigård (Coventry), Patrick Berg (Bodø/Glimt), Sander Berge (Sheffield United), Markus Henriksen (Rosenborg), Stefan Johansen (Fulham), Fredrik Midtsjø (AZ Alkmaar), Mathias Normann (Rostov), Morten Thorsby (Sampdoria), Martin Ødegaard (Real Madrid), Mohamed Elyounoussi (Celtic), Erling Braut Haaland (Borussia Dortmund), Jens Petter Hauge (Bodø/Glimt), Joshua King (Bournemouth), Alexander Sørloth (Leipzig).

Norge møter Israel hjemme i landskamp 11. november. Deretter venter bortemøter med Romania 15. november og Østerrike 18. november i Uefas nasjonsliga.

(©NTB)

Logg inn for å kommentere.
Laster kommentar… Kommentaren blir oppdatert etter 00:00.

Bli den første til å kommentere.

KOMMENTARARKIV FRA TIDLIGERE KOMMENTARSYSTEM. KOMMENTARER LAGT TIL HER, BLIR ALDRI SYNLIGE. BRUK AKTIVT KOMMENTARSYSTEM OVER

Send oss leserinnlegg eller tips

Tekst, bilder og video til leserinnlegg, artikler og andre tips, kan sendes til tips@ksu.no.

Annonse
Annonse

Siste kommentarer

Bjørn Halvor Enciso Kvilhaug 18 timer siden Ferjer og forurensning
Ja batteri drift er og blir ulønnsomt ikke bare det, ferjene kan ikke brukes til annet som å tas ut ...
Asgeir Fosnavåg 1 dager siden Rask realisering av E136 – skrot Møreaksen!
For fleire år attende vart eg klar over Sves private kamp om å få kyststamvegen vår til å gå via ...
Jan Rune Haukvik 1 dager siden Rask realisering av E136 – skrot Møreaksen!
@jon ingar eikSå du vet heller ikke hvordan disse to prosjektene finansieres helt ulikt? 
Roy Gravdehaug 1 dager siden Rask realisering av E136 – skrot Møreaksen!
Vi kan være uenige i mye vi her i fylket, men så dumme tror jeg faktisk ikke Nordmøres befolkning er. ...
Nevner en liten sak som Espen Barth Eide har hatt kleptomanpølsene sine borti... han er like sleip som en Ål ...
Annonse

Hva skjer?

Under finner du en oversikt over arrangement i Kristiansund og omegn. Det er gratis å legge til oppføring i kalenderen.

Trykk her for å legge til arrangement

Trykk her for kalender i litt større format og tilknyttede artikler og annonserte arrangementer.

Annonse

Våre utvalgte